Någon som har någon hemmagjord pasta sås som är god till färsk pasta???
Amika28 juli 2011
Skala 500g räkor och marinera i
3 msk olja (ej oliv)
sambal oelek efter smak, jag brukar ta 1-2 kryddmått
1-2 msk pressad citron
salt
peppar
2 msk finhackad bladpersilja
3 grovt hackade tomater
Låt det dra i marinaden i ca 30 minuter och vänd sedan ner det i den nykokta varma färskpastan.
Jättegott! :)
Amika28 juli 2011
JAg brukar kunna ta i ett kilo räkor också... Då får man verkligen frossa i räkor och det är ju sååååå gott! :)
tojve29 juli 2011
Till vardagslyx brukar jag köra färsk pasta med typ skinksås; bechamel med typ kassler i funkar bra. Krydda efter smak och njut sedan ordentligt. :)
Peter_Stompare31 juli 2011
Fräs ansjovis, vitlök och chili i olivolja. Släng i cocktailtomater eller liknande och puttra till önskad konsistens. Pressa gärna också lite citron i. Sen kan den piffas till efter önskemål med tex persilja, oregano, basilika, salvia etc
Med risk att låta okunnig, jag trodde att man kunde äta alla sorters pastasås till färsk pasta. Det är iaf vad som står i min kokbok om italiensk mat (den är översatt från engelska till svenska). Vill gärna veta om det stämmer.
Någon som har någon hemmagjord pasta sås som är god till färsk pasta???
Skala 500g räkor och marinera i
3 msk olja (ej oliv)
sambal oelek efter smak, jag brukar ta 1-2 kryddmått
1-2 msk pressad citron
salt
peppar
2 msk finhackad bladpersilja
3 grovt hackade tomater
Låt det dra i marinaden i ca 30 minuter och vänd sedan ner det i den nykokta varma färskpastan.
Jättegott! :)
JAg brukar kunna ta i ett kilo räkor också... Då får man verkligen frossa i räkor och det är ju sååååå gott! :)
Till vardagslyx brukar jag köra färsk pasta med typ skinksås; bechamel med typ kassler i funkar bra. Krydda efter smak och njut sedan ordentligt. :)
Fräs ansjovis, vitlök och chili i olivolja. Släng i cocktailtomater eller liknande och puttra till önskad konsistens. Pressa gärna också lite citron i. Sen kan den piffas till efter önskemål med tex persilja, oregano, basilika, salvia etc
Prova den här:
Skink- och ostsås {curl-lip}
Med risk att låta okunnig, jag trodde att man kunde äta alla sorters pastasås till färsk pasta. Det är iaf vad som står i min kokbok om italiensk mat (den är översatt från engelska till svenska). Vill gärna veta om det stämmer.