Faluwok 4-5 portioner 400-500 g falukorv, i tunna strimlor olja till stekning 2 morötter, i tunna stavar 1 palsternacka, i tunna strimlor 1 röd eller gul lök, i smala klyftor 1 burk, 340 g,majskorn, Signum Woksås: 2 dl tomatjuice 2 msk soja 1 msk honung salt och pepparFörbered korv och grönsaker. Blanda såsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs morot, palsternacka och lök några minuter. Stek korven. Tillsätt ev lite mer olja och majsen. Blanda, häll över såsen och hetta upp. Servera genast med ris och gärna någon färsk örtkrydda.
20 december 2000
detta recept hittade jag i kokboken och det blir jättegott!400 g potatis400 g falukorv3 gula lökar3 klyftor vitlök4 dl buljong4 msk tomatpuré2 msk paprikapulver1 tsk hel kumminsalt och cayennepepparTa och skala och klyfta potatisen samt gör kuber av korven. Stek korven och den hackade löken och vitlöken i en gryta. Salta och peppra och häll på buljongen. Tillsätt tomatpurén och paprikapulvret samt kummin. Tillsätt potatisen och låt det hela koka tills potatisen är klar (stärkelsen i potatisen reder av grytan). Krydda med salt och cayenne. Servera ur grytan med ett gott bröd.
Lite roliga förslag på recept på falukorv?
Faluwok 4-5 portioner 400-500 g falukorv, i tunna strimlor olja till stekning 2 morötter, i tunna stavar 1 palsternacka, i tunna strimlor 1 röd eller gul lök, i smala klyftor 1 burk, 340 g,majskorn, Signum Woksås: 2 dl tomatjuice 2 msk soja 1 msk honung salt och pepparFörbered korv och grönsaker. Blanda såsen. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs morot, palsternacka och lök några minuter. Stek korven. Tillsätt ev lite mer olja och majsen. Blanda, häll över såsen och hetta upp. Servera genast med ris och gärna någon färsk örtkrydda.
detta recept hittade jag i kokboken och det blir jättegott!400 g potatis400 g falukorv3 gula lökar3 klyftor vitlök4 dl buljong4 msk tomatpuré2 msk paprikapulver1 tsk hel kumminsalt och cayennepepparTa och skala och klyfta potatisen samt gör kuber av korven. Stek korven och den hackade löken och vitlöken i en gryta. Salta och peppra och häll på buljongen. Tillsätt tomatpurén och paprikapulvret samt kummin. Tillsätt potatisen och låt det hela koka tills potatisen är klar (stärkelsen i potatisen reder av grytan). Krydda med salt och cayenne. Servera ur grytan med ett gott bröd.