Fantasilös mamma vill ta del av era veckomatsedlar...
maithab16 augusti 2009
Jag skulle också behöva göra matsedel lite oftare. Det går i vågor.
Jag tycker till skillnad från någon annan här att det lätt kan bli saker över i kyl och skafferi om man gör matsedel, eller går ni igenom skafferi och kyl först och kollar vad som finns hemma och gör matsedel utifrån det?
När man inte gör matsedel får man ju liksom se till att ta det man har...
The_mama97mia16 augusti 2009
En dag i veckan - minst - blir det ju rester....
Lisa3516 augusti 2009
Jag tycker det är väldigt skönt att ha en matsedel klar. Blir enklare att få maten på bordet när man kommer hem från jobbet. Jag brukar kolla över när det är dax att göra ny matsedel vad som finns hemma så att det blir rundgång i frysen. Oftast försöker jag ha en dag var med kyckling, kött, färs, soppa, pasta o s v.....funkar bra i vissa perioder och dåligt andra......men gud, vad skönt det är när man får det att fungera. Man sparar mycket tid både att rota runt hemma vad man skall äta och det går snabbare att handla. Så matlistor är super att ha (Y)
Mistys16 augusti 2009
Jag gör matsedel och gjort sen mina första barn föddes 85. Av ekonomiska själ gör vi matsedel utefter vad som finns i kyl och frys. Handlar alltid mat till extrapris, betalar aldrig fullpris för sovlet så att säga och har inte gjort heller sen 85. När vi är i butiken handlar vi inte strikt efter listan som alla säger man ska göra utan köper också det vi hittar som butiken erbjuder billigare som vi vet att vi brukar äta. Det får sen utgöra nästa veckas mat. Ex finns ju ofta korv,kyckling , färs, kotlett mm till ex pris. Varför då betala fullpris ex nästa vecka :@
Jag tänker en pastadag, en risdag och en kokt potatis dag. sen blir det ofta klyftpotatis eller tacos eller liknande till helgen. Pannkaka äter vi var tredje torsdag och då alltid med fläsk och ärtsoppa.
Vickelina116 augusti 2009
Jag är ny här, men hoppar in i detta. Vi har idag gjort en lista för 6 dagar framåt.
Vi började idag med:
Sönd: wookgrönsaker, korv o ris
Månd: Makaroner och falukorv
Tisd: Spagetti o Köttfärssås
Onsd: panerad rödspätta, potatis o reumoladsås
Tors. Pannkaka
Fre: Tacos
Sen måste jag kolla skolmaten, så det inte krockar, för då får man växla dagarna. .-)
Sen tog ideérna slut.
Kul att börja här så man får ideér av andra (Y)
Erajscha16 augusti 2009
Jag gör matsedel för hela månaden i förväg, det tar lite tid och så men är värt mödan eftersom det då går att planera in t.ex. att halva falukorvsringen ska ätas ena veckan och andra den nästa. tack vare det här systemet har vi ett ungefärligt matkonto på 2000 kronor. Det inkluderar matlådor till mig och sambon när vi jobbar, läsk till helgerna, toapapper och sånt och även våra två katters torrfoder.
(Vi är två vuxna och en 12-årig grabb varannan vecka)
Jag utgår alltid från tre delar när jag komponerar måltiderna: grönsaker, kött/fisk/kyckling och pasta/ris/potatis/bröd etc.
Grabben älskar kyckling så vi äter oftast kyckling två gånger under de veckor han är hos oss och mer vuxenorienterad mat när han inte är hos oss.
Annars kan det se ut ungefär så här:
Lunch Middag
Lördag Korv med bröd, coleslaw Grillade revbensspjäll, grillade grönsaker, pommes
Söndag Ägg och bacon Pannbiff, potatis, pestogrönsaker
Måndag Matlådor (rester) Wokad kyckling med grönsaker och ris
Tisdag Matlådor (rester) Spaghetti och köttfärsås, broccoli
Onsdag Matlådor (rester) Torsk med mandel, potatis och ärtor
Torsdag Matlådor (rester) Stekt falukorv, stekt potatis och kokta haricots verts
Fredag Matlådor (rester) Grillade fläskkotletter, sallad, bröd och tzaziki,
Lördag Hamburgare med bröd Tacos/tortillas
Söndag Korv med bröd Helstekt kyckling, ugnsstekta grönsaker/potatis
Måndag Matlådor (rester) Makaroner och köttbullar, ärtor
Tisdag Matlådor (rester) Citronbitare, potatis, remoladsås och gröna bönor
Onsdag Matlådor (rester) Kebabgryta, ris, ärtor
Torsdag Matlådor (rester) Pannbiff, fiberpotatismos, morotsstavar och ärtor
Etcetera...
Annelijo16 augusti 2009
Vi brukar handla en gång i veckan.Då kollar jag vad jag har hemma.Skriver matsedel,varierar så mycke kan och att de ska passa alla.En dag fisk,kött köttfärs kycklingoch mycke grönsaker.Vissa rätter blir oftare,men något nytt varje vecka.Sedan blir det ju lite godare mat på helgerna
farmoringer16 augusti 2009
Har skrivit matsedel så länge jag kan minnas tror jag. Nu för tiden har jag pasta en gång i veckan sen är det mest potatis i olika formationer. Fisk har vi minst en gång i veckan också. Det vi äter till middag på kvällen blir också matlådot till lunch dan därpå..
gimmiahug16 augusti 2009
Här kör vi matsedel men vad vi framför allt gör, är att under helger laga stora satser av sådant som går bra att frysa - på så vis slipper vi laga mat ett par, tre dagar under veckan! När matsedeln planeras utgår vi ifrån extrapriser etc - igår blev det exemplevis Moussaka eftersom Aubergine kostade 10 kronor kilot i veckan!
Förra veckan såg ut så här;
Må Fyllda Zucchini (den kostade också 10 spänn kilot ;) )
Ti Gryta med lövbiff och kantareller från frysen, råstekt potatis
On Lax med basilikamos och ugnsstekta kvisttomater, bönor
To Kryddig chorizo- och grönsakssoppa från frysen
Fr Kycklingklubbor med ugnsrostad paprika, lök och zucchini, klyftisar
Lö Moussaka, ris, sallad
Sö Gratäng på stillahavsflundra, pressad potatis, sockerärter och tomatsallad
Nu blev det ingen couscous i förra veckan men det använder jag jämt och ständigt annars för supersnabba middagar. Men just maten i frysen är det jag gillar bäst, härligt med färdiga middagar när man är trött!
Borchmo19 augusti 2009
Jag arbetar som dagbarnvårdare (dagmamma) så att planera luncherna är ett måste. Strax efter att jag börjat arbeta som dagbarnvårdare fick jag gå en matkurs via jobbet. Där fick vi några regler att hålla oss till när det gällde planering av mat. (Fisk och köttfärsrätt - minst 1g/v. Korv 1g varannan vecka) Vi dagbarnvårdare (i mitt område) använder oss av så lite "färdigmat" och tillsatser som möjligt när vi lagar mat. Efter arbetet lagar jag eller min man dock ofta "snabbrätter" till våra barn och använder oss av halvfabrikat om jag inte har lyckats få rester över. Typiskt 2 veckors schema hos mig.
Månd. Stuvade makaroner och köttbullar Månd. Ris och korvstroganoff
Tisd. Potatis och fiskgratäng Tisd. Potatis, fiskpinnar och dillsås
Onsd. Ris och chilikassler Onsd. Spagetti och köttfärssås
Torsd. Soppa och pannkaka Torsd. Fläskpannkaka
Fred. Kalops Fred. Potatis, kyckling och sås.
mrs-h5 maj 2012
Jag brukar försöka skriva veckomatsedlar för att få vardagen lite enklare. Att stå i affären efter jobbet och försöka komma på vad vi ska ha till middag blir både dyrt, onyttigt och dålig variation.
Mina veckomatsedlar lägger jag upp på:
http://allasmaker.blogspot.se/
Linda-775 maj 2012
Hej
Vi kör matsedel för en hel månad och storhandlar efter den...
Brukar ha en rätt med fisk, köttfärs, korv, kyckling, och sedan lite annat :)
Vi handlar dom färskvaror som behövs typ en gång i veckan.
ms85 maj 2012
Skrivet av redd den 22 jul 2009
Jösses jag trodde matsedel hemma var en myt.
Fast å andra sidan äter vi inte mat på vardagarna normalt.
Veckans(helgen för det mesta) mat planeras på fredagen, oftast i butik där man ser vad dom har som är billigt och av god kvalitet.
I övrigt år kokt potatis banlyst om det inte går att få en riktigt bra brunsås till, typ revbensspjäll eller stek, tycker inte man blir mätt mer än 30min och smakar inte så gott heller.
Sedan har vi alltid en hell del olika köttsorter i frysen samt konserver för vok, pastasåser etc.
vad äter du då? inget.Vi äter iallafall mat varje dag.Husmanskost helst.Mest potatis alltså.Matsedel=JA.Jag äter iallafall mat varje dag.Helst hemlagad.
Jag skulle också behöva göra matsedel lite oftare. Det går i vågor.
Jag tycker till skillnad från någon annan här att det lätt kan bli saker över i kyl och skafferi om man gör matsedel, eller går ni igenom skafferi och kyl först och kollar vad som finns hemma och gör matsedel utifrån det?
När man inte gör matsedel får man ju liksom se till att ta det man har...
En dag i veckan - minst - blir det ju rester....
Jag tycker det är väldigt skönt att ha en matsedel klar. Blir enklare att få maten på bordet när man kommer hem från jobbet. Jag brukar kolla över när det är dax att göra ny matsedel vad som finns hemma så att det blir rundgång i frysen. Oftast försöker jag ha en dag var med kyckling, kött, färs, soppa, pasta o s v.....funkar bra i vissa perioder och dåligt andra......men gud, vad skönt det är när man får det att fungera. Man sparar mycket tid både att rota runt hemma vad man skall äta och det går snabbare att handla. Så matlistor är super att ha (Y)
Jag gör matsedel och gjort sen mina första barn föddes 85. Av ekonomiska själ gör vi matsedel utefter vad som finns i kyl och frys. Handlar alltid mat till extrapris, betalar aldrig fullpris för sovlet så att säga och har inte gjort heller sen 85. När vi är i butiken handlar vi inte strikt efter listan som alla säger man ska göra utan köper också det vi hittar som butiken erbjuder billigare som vi vet att vi brukar äta. Det får sen utgöra nästa veckas mat. Ex finns ju ofta korv,kyckling , färs, kotlett mm till ex pris. Varför då betala fullpris ex nästa vecka :@
Jag tänker en pastadag, en risdag och en kokt potatis dag. sen blir det ofta klyftpotatis eller tacos eller liknande till helgen. Pannkaka äter vi var tredje torsdag och då alltid med fläsk och ärtsoppa.
Jag är ny här, men hoppar in i detta. Vi har idag gjort en lista för 6 dagar framåt.
Vi började idag med:
Sönd: wookgrönsaker, korv o ris
Månd: Makaroner och falukorv
Tisd: Spagetti o Köttfärssås
Onsd: panerad rödspätta, potatis o reumoladsås
Tors. Pannkaka
Fre: Tacos
Sen måste jag kolla skolmaten, så det inte krockar, för då får man växla dagarna. .-)
Sen tog ideérna slut.
Kul att börja här så man får ideér av andra (Y)
Jag gör matsedel för hela månaden i förväg, det tar lite tid och så men är värt mödan eftersom det då går att planera in t.ex. att halva falukorvsringen ska ätas ena veckan och andra den nästa. tack vare det här systemet har vi ett ungefärligt matkonto på 2000 kronor. Det inkluderar matlådor till mig och sambon när vi jobbar, läsk till helgerna, toapapper och sånt och även våra två katters torrfoder.
(Vi är två vuxna och en 12-årig grabb varannan vecka)
Jag utgår alltid från tre delar när jag komponerar måltiderna: grönsaker, kött/fisk/kyckling och pasta/ris/potatis/bröd etc.
Grabben älskar kyckling så vi äter oftast kyckling två gånger under de veckor han är hos oss och mer vuxenorienterad mat när han inte är hos oss.
Annars kan det se ut ungefär så här:
Lunch Middag
Lördag Korv med bröd, coleslaw Grillade revbensspjäll, grillade grönsaker, pommes
Söndag Ägg och bacon Pannbiff, potatis, pestogrönsaker
Måndag Matlådor (rester) Wokad kyckling med grönsaker och ris
Tisdag Matlådor (rester) Spaghetti och köttfärsås, broccoli
Onsdag Matlådor (rester) Torsk med mandel, potatis och ärtor
Torsdag Matlådor (rester) Stekt falukorv, stekt potatis och kokta haricots verts
Fredag Matlådor (rester) Grillade fläskkotletter, sallad, bröd och tzaziki,
Lördag Hamburgare med bröd Tacos/tortillas
Söndag Korv med bröd Helstekt kyckling, ugnsstekta grönsaker/potatis
Måndag Matlådor (rester) Makaroner och köttbullar, ärtor
Tisdag Matlådor (rester) Citronbitare, potatis, remoladsås och gröna bönor
Onsdag Matlådor (rester) Kebabgryta, ris, ärtor
Torsdag Matlådor (rester) Pannbiff, fiberpotatismos, morotsstavar och ärtor
Etcetera...
Vi brukar handla en gång i veckan.Då kollar jag vad jag har hemma.Skriver matsedel,varierar så mycke kan och att de ska passa alla.En dag fisk,kött köttfärs kycklingoch mycke grönsaker.Vissa rätter blir oftare,men något nytt varje vecka.Sedan blir det ju lite godare mat på helgerna
Har skrivit matsedel så länge jag kan minnas tror jag. Nu för tiden har jag pasta en gång i veckan sen är det mest potatis i olika formationer. Fisk har vi minst en gång i veckan också. Det vi äter till middag på kvällen blir också matlådot till lunch dan därpå..
Här kör vi matsedel men vad vi framför allt gör, är att under helger laga stora satser av sådant som går bra att frysa - på så vis slipper vi laga mat ett par, tre dagar under veckan! När matsedeln planeras utgår vi ifrån extrapriser etc - igår blev det exemplevis Moussaka eftersom Aubergine kostade 10 kronor kilot i veckan!
Förra veckan såg ut så här;
Må Fyllda Zucchini (den kostade också 10 spänn kilot ;) )
Ti Gryta med lövbiff och kantareller från frysen, råstekt potatis
On Lax med basilikamos och ugnsstekta kvisttomater, bönor
To Kryddig chorizo- och grönsakssoppa från frysen
Fr Kycklingklubbor med ugnsrostad paprika, lök och zucchini, klyftisar
Lö Moussaka, ris, sallad
Sö Gratäng på stillahavsflundra, pressad potatis, sockerärter och tomatsallad
Nu blev det ingen couscous i förra veckan men det använder jag jämt och ständigt annars för supersnabba middagar. Men just maten i frysen är det jag gillar bäst, härligt med färdiga middagar när man är trött!
Jag arbetar som dagbarnvårdare (dagmamma) så att planera luncherna är ett måste. Strax efter att jag börjat arbeta som dagbarnvårdare fick jag gå en matkurs via jobbet. Där fick vi några regler att hålla oss till när det gällde planering av mat. (Fisk och köttfärsrätt - minst 1g/v. Korv 1g varannan vecka) Vi dagbarnvårdare (i mitt område) använder oss av så lite "färdigmat" och tillsatser som möjligt när vi lagar mat. Efter arbetet lagar jag eller min man dock ofta "snabbrätter" till våra barn och använder oss av halvfabrikat om jag inte har lyckats få rester över. Typiskt 2 veckors schema hos mig.
Månd. Stuvade makaroner och köttbullar Månd. Ris och korvstroganoff
Tisd. Potatis och fiskgratäng Tisd. Potatis, fiskpinnar och dillsås
Onsd. Ris och chilikassler Onsd. Spagetti och köttfärssås
Torsd. Soppa och pannkaka Torsd. Fläskpannkaka
Fred. Kalops Fred. Potatis, kyckling och sås.
Jag brukar försöka skriva veckomatsedlar för att få vardagen lite enklare. Att stå i affären efter jobbet och försöka komma på vad vi ska ha till middag blir både dyrt, onyttigt och dålig variation.
Mina veckomatsedlar lägger jag upp på:
http://allasmaker.blogspot.se/
Hej
Vi kör matsedel för en hel månad och storhandlar efter den...
Brukar ha en rätt med fisk, köttfärs, korv, kyckling, och sedan lite annat :)
Vi handlar dom färskvaror som behövs typ en gång i veckan.
Jösses jag trodde matsedel hemma var en myt.
Fast å andra sidan äter vi inte mat på vardagarna normalt.
Veckans(helgen för det mesta) mat planeras på fredagen, oftast i butik där man ser vad dom har som är billigt och av god kvalitet.
I övrigt år kokt potatis banlyst om det inte går att få en riktigt bra brunsås till, typ revbensspjäll eller stek, tycker inte man blir mätt mer än 30min och smakar inte så gott heller.
Sedan har vi alltid en hell del olika köttsorter i frysen samt konserver för vok, pastasåser etc.