Definition på hel- eller halvfabrikat är svårt men i princip bojkottar jag färdigmat typ "kemisk" Bearnaise o.dy, eller pulvermat som soppor, såser, pannkakor, etc. eller färdiga pajer, köttbullar, kåldolmar, pizza, fiskgratiner etc.
Däremot gillar jag korvar och ostar så jag kan inte säga att jag är konsekvent:p:p
Kort sagt jag gör hellre en egen pytt i panna än att köpa en färdig.:p:p
agaleb4 december 2009
Jag använder nästan aldrig hel- eller halvfabrikat. Men ibland kan de slinka med kinesiska vårrullar som jag tycker är jättegoda och kåldolmar som är lite "meckigt" att göra och förstås korvar av olika slag och ostar. Har försökt mig på pytt i panna och färdiga snitzlar men det går inte bara, för att inte tala om fiskpinnar eller färdigt potatismos och färdiga köttbullar. Men jag är väl kräsen med tanke på den mat min mamma serverade för att inte tala om min svärmor och min farmor.
Så kanske det är av gammal och ohejdad vana att det "måste" vara hemmagjort.
:):)
123Linnea4 december 2009
Skrivet av Gnurf den 25 nov 2009
En grillad kyckling kan det väl bli ibland. Å starka korvar som chorizo, kolbasz, ostkorv använder jag ibland till blandade grillspett om sommaren och som pikant grytingrediens om vintern...:)
Skrivet av bernit den 3 dec 2009
Definition på hel- eller halvfabrikat är svårt men i princip bojkottar jag färdigmat typ "kemisk" Bearnaise o.dy, eller pulvermat som soppor, såser, pannkakor, etc. eller färdiga pajer, köttbullar, kåldolmar, pizza, fiskgratiner etc.
Däremot gillar jag korvar och ostar så jag kan inte säga att jag är konsekvent:p:p
Kort sagt jag gör hellre en egen pytt i panna än att köpa en färdig.:p:p
Oj då - om vi kallar korv och ost för färdigmat - ja då kan jag börja räkna upp en hel del andra saker som jag ALDRIG skulle fundera på att göra själv.
Smör - jag vet att man kan göra smarrigt själv, vin, inlagda rödbetor, choklad, knäckebröd...
Jag mal inte så ofta mjöl heller, kan jag erkänna.
Gnurf4 december 2009
Men Hallå!! Mal du inte eget Mjöl Linnea!!?? Liite mer präktighet skulle inte skada där i det röda huset vid vägs ände :) Dagens kvinnor håller ju på att tappa greppet totalt...(L)
Lennart_584 december 2009
Quornfärs o quornfileér. Favoriter, samt frysta grönsaker.:p
helle724 december 2009
Såhär lagom i juletid köper jag risgrynsgröt i rulle. Enkelt och oftast gott.
berggrenskan4 december 2009
En och annan kroppkaka slinker nog ner, vårrullar funkar som lunch ibland, gulaschsoppa på burk tycker jag också är god
The_mama97mia4 december 2009
Något jag ALDRIG skulle köpa färdiggjort är pannkaka. Min morsa har ibland köpt färdiga PLÄTTAR!!!!! Inget goda.
sessa794 december 2009
pyttipanna o potatis bullar.. enkel lunch ..
Lennart_589 december 2009
Köper ibland en halv liter Grönstedts Extra, är det hel eller halvfabrikat. Tänkte göra eget men är för feg....
123Linnea9 december 2009
Om du tänker använda den som den är, är den väl ett helfabrikat.
Jag har insett, efter att ha följt den här tråden ett tag, att man köper ganska många hel och halvfabrikat:
Mjöl, ost, sprit, juice, smör - och jag som inte ens bakar mitt eget bröd!!! (förutom ibland).
popik30 juli 2012
Skrivet av Eery den 25 nov 2009
kåldolmar(L)
Jag brukar också köpa dafgårds ostekta kåldolmar , men var har storförpackningen tagit vägen? nu finns det bara 4-pack och det blir dyrare att köpa två 4-pack än ett 8-pack.(N)
The_mama97mia30 juli 2012
Hehe roligt att väcka tråden -
kom på några halv-fabrikat som jag gärna köper -.
smördeg!
Filodeg!
och ibland Pizza-kit!
Linlock30 juli 2012
Änglamarks veg ärtsoppa på korv tycker jag är jättegod och kostar bara typ 10 spänn. Jag kan koka själv men ärligt talat tycker jag inte det är värt! (Y)
flabban30 juli 2012
Fryst vitlöksbröd. Har försökt att baka själv, men inte fått till det riktigt. Så det överlåter jag på dom som kan.
rosatalo30 juli 2012
Skrivet av Mithrandir den 25 nov 2009
Jag köper så sällan halv- eller helfabrikat så jag har lite svårt att plocka ut en. Men Lidl's egna fiskpinnar är inte helt fel. De har också blivit bäst i test i nån mattidning, har jag för mig. Mest fisk och minst panad av de som testades (däribland Findus).
Lustigt nog var det ICA kuriren som gjorde testet. Jag håller med dig om fiskpinnarna, de är klart bäst av de vi provat. Blir de några över från middagen är de goda på mackan.
svengelsk30 juli 2012
Ekströms nyponsoppa. En gång plockade jag nypon och gjorde nyponpuré.Kladdigt och jobbigt.
sju31 juli 2012
Skrivet av The_mama97mia den 30 jul 2012
Hehe roligt att väcka tråden -
kom på några halv-fabrikat som jag gärna köper -.
smördeg!
Filodeg!
och ibland Pizza-kit!
Ja, jag gör aldrig smör eller filodeg själv... Köper gärna pizzakit också, liksom tacokit. Det blir en del hel- och halvfabrikat hos mig, jag är periodvis ganska lat i köket.
DoctorWho1 augusti 2012
Favoriten brukade vara dafgårds ostekta kåldolmar tills jag hittade detta recept som beskriver ett enkelt sätt att göra kåldolmar på. Nori Dolmas
Krossade och passerade tomater har nu blivit favoriten.
boz19651 augusti 2012
Lidl's egna (Enebacken, tillverkas av Dafgårds) frysta köttbullar är också helt okej som "nödproviant" när man inte gitter ställa sig vid spisen annat än för att brassa upp några köttbullar och röra ihop lite pulvermos.
Definition på hel- eller halvfabrikat är svårt men i princip bojkottar jag färdigmat typ "kemisk" Bearnaise o.dy, eller pulvermat som soppor, såser, pannkakor, etc. eller färdiga pajer, köttbullar, kåldolmar, pizza, fiskgratiner etc.
Däremot gillar jag korvar och ostar så jag kan inte säga att jag är konsekvent:p:p
Kort sagt jag gör hellre en egen pytt i panna än att köpa en färdig.:p:p
Jag använder nästan aldrig hel- eller halvfabrikat. Men ibland kan de slinka med kinesiska vårrullar som jag tycker är jättegoda och kåldolmar som är lite "meckigt" att göra och förstås korvar av olika slag och ostar. Har försökt mig på pytt i panna och färdiga snitzlar men det går inte bara, för att inte tala om fiskpinnar eller färdigt potatismos och färdiga köttbullar. Men jag är väl kräsen med tanke på den mat min mamma serverade för att inte tala om min svärmor och min farmor.
Så kanske det är av gammal och ohejdad vana att det "måste" vara hemmagjort.
:):)
En grillad kyckling kan det väl bli ibland. Å starka korvar som chorizo, kolbasz, ostkorv använder jag ibland till blandade grillspett om sommaren och som pikant grytingrediens om vintern...:)
Definition på hel- eller halvfabrikat är svårt men i princip bojkottar jag färdigmat typ "kemisk" Bearnaise o.dy, eller pulvermat som soppor, såser, pannkakor, etc. eller färdiga pajer, köttbullar, kåldolmar, pizza, fiskgratiner etc.
Däremot gillar jag korvar och ostar så jag kan inte säga att jag är konsekvent:p:p
Kort sagt jag gör hellre en egen pytt i panna än att köpa en färdig.:p:p
Oj då - om vi kallar korv och ost för färdigmat - ja då kan jag börja räkna upp en hel del andra saker som jag ALDRIG skulle fundera på att göra själv.
Smör - jag vet att man kan göra smarrigt själv, vin, inlagda rödbetor, choklad, knäckebröd...
Jag mal inte så ofta mjöl heller, kan jag erkänna.
Men Hallå!! Mal du inte eget Mjöl Linnea!!?? Liite mer präktighet skulle inte skada där i det röda huset vid vägs ände :) Dagens kvinnor håller ju på att tappa greppet totalt...(L)
Quornfärs o quornfileér. Favoriter, samt frysta grönsaker.:p
Såhär lagom i juletid köper jag risgrynsgröt i rulle. Enkelt och oftast gott.
En och annan kroppkaka slinker nog ner, vårrullar funkar som lunch ibland, gulaschsoppa på burk tycker jag också är god
Något jag ALDRIG skulle köpa färdiggjort är pannkaka. Min morsa har ibland köpt färdiga PLÄTTAR!!!!! Inget goda.
pyttipanna o potatis bullar.. enkel lunch ..
Köper ibland en halv liter Grönstedts Extra, är det hel eller halvfabrikat. Tänkte göra eget men är för feg....
Om du tänker använda den som den är, är den väl ett helfabrikat.
Jag har insett, efter att ha följt den här tråden ett tag, att man köper ganska många hel och halvfabrikat:
Mjöl, ost, sprit, juice, smör - och jag som inte ens bakar mitt eget bröd!!! (förutom ibland).
kåldolmar(L)
Jag brukar också köpa dafgårds ostekta kåldolmar , men var har storförpackningen tagit vägen? nu finns det bara 4-pack och det blir dyrare att köpa två 4-pack än ett 8-pack.(N)
Hehe roligt att väcka tråden -
kom på några halv-fabrikat som jag gärna köper -.
smördeg!
Filodeg!
och ibland Pizza-kit!
Änglamarks veg ärtsoppa på korv tycker jag är jättegod och kostar bara typ 10 spänn. Jag kan koka själv men ärligt talat tycker jag inte det är värt! (Y)
Fryst vitlöksbröd. Har försökt att baka själv, men inte fått till det riktigt. Så det överlåter jag på dom som kan.
Jag köper så sällan halv- eller helfabrikat så jag har lite svårt att plocka ut en. Men Lidl's egna fiskpinnar är inte helt fel. De har också blivit bäst i test i nån mattidning, har jag för mig. Mest fisk och minst panad av de som testades (däribland Findus).
Lustigt nog var det ICA kuriren som gjorde testet. Jag håller med dig om fiskpinnarna, de är klart bäst av de vi provat. Blir de några över från middagen är de goda på mackan.
Ekströms nyponsoppa. En gång plockade jag nypon och gjorde nyponpuré.Kladdigt och jobbigt.
Hehe roligt att väcka tråden -
kom på några halv-fabrikat som jag gärna köper -.
smördeg!
Filodeg!
och ibland Pizza-kit!
Ja, jag gör aldrig smör eller filodeg själv... Köper gärna pizzakit också, liksom tacokit. Det blir en del hel- och halvfabrikat hos mig, jag är periodvis ganska lat i köket.
Favoriten brukade vara dafgårds ostekta kåldolmar tills jag hittade detta recept som beskriver ett enkelt sätt att göra kåldolmar på.
Nori Dolmas
Krossade och passerade tomater har nu blivit favoriten.
Lidl's egna (Enebacken, tillverkas av Dafgårds) frysta köttbullar är också helt okej som "nödproviant" när man inte gitter ställa sig vid spisen annat än för att brassa upp några köttbullar och röra ihop lite pulvermos.