Varifrån kommer denna tillsynes obrytbara symbios mellan filmjölk och bakpulver? Går det inte att baka "bakpulverlimpa" utan fil? Finns det något annat man kan ta i stället? Tacksam för svar //Malin
TweetyPie3 april 2008
Vad jag har förstått så är det bikarbonat som behöver fil eller något annat syrligt för att komma igång med jäsningen. Bakpulver innehåller redan syra i fast form så då ska det inte vara nödvändigt med fil.
Ketronya3 april 2008
Jag bakar "bakpulverlimpa" utan fil, så det ska nog gå bra, har bla ett bröd bland mina recept med bakpulver och där är det vatten som gäller!
Varifrån kommer denna tillsynes obrytbara symbios mellan filmjölk och bakpulver? Går det inte att baka "bakpulverlimpa" utan fil? Finns det något annat man kan ta i stället? Tacksam för svar //Malin
Vad jag har förstått så är det bikarbonat som behöver fil eller något annat syrligt för att komma igång med jäsningen. Bakpulver innehåller redan syra i fast form så då ska det inte vara nödvändigt med fil.
Jag bakar "bakpulverlimpa" utan fil, så det ska nog gå bra, har bla ett bröd bland mina recept med bakpulver och där är det vatten som gäller!
Tack så mycket!! Nu har jag sparat det receptet:D