Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskbiffar

  • 23 oktober 2000

    Saknar recept på fiskbiffar el,fiskbullar som man gör själv har smakat det en gång hemlagat, och det var super gott önskar svar

  • 26 oktober 2000

    Så här gör du!Fiskfärs 4-6 portioner500 g fiskfilé, gös och torsk eller lax1 1/2 tsk salt2 krm nymalen vitpeppar1 1/2 msk potatismjöl30 g mjukt smör3 dl vispgrädde eller kokt, avsvalnad mjölk2 äggsmör och skorpsmulor till formen Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en avlång form. Kör färsen i matberedare. Putsa fiskfiléerna och plocka bort så mycket ben som möjligt. Skär fisken i mindre bitar och lägg dem i skålen, salta. Kör tills fisken är finfördelad. Tillsätt vitpeppar, smör, potatismjöl och ägg. Starta maskinen på nytt. Tillsätt grädden genom tubröret och kör tills smeten är jämn, men inte för länge, då kan den skära sig. Häll färsen i den smorda formen som inte bör fyllas till mer än 2/3 i eftersom färsen stiger under gräddningen. Ställ i vattenbad så att det når upp till halva formens höjd.Grädda i 50 - 60 minuter. Färsen skall vara fast, pröva med en sticka Låt färsen svalna litet i formen, lossa runt kanten med en kniv och stjälp upp den på ett fat. Garnera med skalade räkor och servera med någon god sås.Färsen kan smaksättas med finhackad dill elelr tomatpuré.

  • 26 oktober 2000

    Franska fiskbiffar!4 port 500 g fiskfilé, t ex torsk 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 dl frysta provencalska kryddor 2 msk potatismjöl 1 1/2 dl matlagningsgrädde smör Dela fisken i bitar. Mixa fisk, salt, peppar, örtkryddor, mjöl och grädde till en färs. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Servera med potatismos, gärna blandat med spenat.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.