Jag såg ett inlägg för lite sen om att steka fiskrom och ha på knäckebröd, och nu kan jag inte hitta det hur jag än söker. Jag har köpt flundra och undrar vad jag ska göra med rommen? Nån som kan hjälpa mig?
MatAnders10 februari 2009
Japp visst!
Ta ur rommen och skölj den och antingen panera den i ströbröd med lite salt i antingen hel eller delad om man vill ha den lite knaprigare ochstek i smör hellst och det är jättegot.(Y)
MalinJ10 februari 2009
ah, tack för hjälpen!
Gnurf10 februari 2009
Steka fiskrom!??? :'( Ja...jag hör ju att det är inte Norrländsk Löjrom Vi pratar om här iaf....:D
Tillberga10 februari 2009
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Okänd10 februari 2009
Låt rommen sitta kvar i flundran! Pannera i ströbröd och lite fint rågmjöl, stek sakta i smör och lite olja så får du en saftig och god flundra.
Janne - G
MatAnders10 februari 2009
Skrivet av jan-gunnar-j den 10 feb 2009
Låt rommen sitta kvar i flundran! Pannera i ströbröd och lite fint rågmjöl, stek sakta i smör och lite olja så får du en saftig och god flundra.
Janne - G
Det brukar jag göra ibland jag med håller med om att det är gott det med, mitt tips va nog kanske mer för abborens rom.
lenajeanette10 februari 2009
Skrivet av Tillberga den 10 feb 2009
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Har inte sett den på många många år, har nog utgått ur sortimentet, tror det var Abba som tillverade den.
Jag minns med fasa hur det smakade, inte min favorit i allafall!(N)
Men smaken är ju som bekant, som baken....:D
Okänd10 februari 2009
Rommen från abborre blir helt klart bäst om man kokar den i saltat vatten tillsammans med lite kryddpeppar, muskotblomma, hel vitpeppar samt persiljestjälkar. Låt kallna och ät som smörgåspålägg.
Det blir momsigt!
Janne-G
bernit10 februari 2009
i förra veckan köpte jag torskrom, kokade i lätt saltat vatten med kryddpeppar och dill.
Steka lätt panerad i smör eller bara i skivor med lite majonnäs är kanongott
Tillberga10 februari 2009
Skrivet av bernit den 10 feb 2009
i förra veckan köpte jag torskrom, kokade i lätt saltat vatten med kryddpeppar och dill.
Steka lätt panerad i smör eller bara i skivor med lite majonnäs är kanongott
köpte du den hos fiskaren eller var de konserverad på burk?
MrsC10 februari 2009
Skrivet av Tillberga den 10 feb 2009
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Torskrom på burk finns inte längre...pga. ingen efterfrågan enligt ABBA, när jag skrev och frågade 2008 tror jag att det var.
Trevligt att du tog kontakt med oss. Vi har valt att ta bort den ur sortimentet. Ibland smärtar det att ta bort gamla fina produkter, den var både nyttig och god. I samband med Torskdebatten som var för ett antal år sedan, valde Abba att prioritera torskrommen till kaviarsortimentet. Torskrom på burk var en produkt med mindre volymer, men det var råvaran som var avgörande att den togs bort ur sortimentet. Det finns ingen torskrom att få tag på i Sverige, vad jag vet.
Det var alltså brist på råvara som var avgörande när det gällde att ta bort torskrommen ur sortimentet och i dag endast används i Kalles Kaviar.
MalinJ12 februari 2009
Nja...... jag stekte rommen och smakade.... Min son tyckte det smakade fiskpinnar och ville ha mer. Han är 2 år. Jag och sambon tyckte väl inte det var någon höjdare, men katten tyckte om det.
festmaten12 februari 2009
Skrivet av Tillberga den 10 feb 2009
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Tyvärr finns det inte längre!
Visst var det gott! En rostad macka med stekt torskrom och ett stekt ägg(Y)
Jag såg ett inlägg för lite sen om att steka fiskrom och ha på knäckebröd, och nu kan jag inte hitta det hur jag än söker. Jag har köpt flundra och undrar vad jag ska göra med rommen? Nån som kan hjälpa mig?
Japp visst!
Ta ur rommen och skölj den och antingen panera den i ströbröd med lite salt i antingen hel eller delad om man vill ha den lite knaprigare ochstek i smör hellst och det är jättegot.(Y)
ah, tack för hjälpen!
Steka fiskrom!??? :'( Ja...jag hör ju att det är inte Norrländsk Löjrom Vi pratar om här iaf....:D
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Låt rommen sitta kvar i flundran! Pannera i ströbröd och lite fint rågmjöl, stek sakta i smör och lite olja så får du en saftig och god flundra.
Janne - G
Låt rommen sitta kvar i flundran! Pannera i ströbröd och lite fint rågmjöl, stek sakta i smör och lite olja så får du en saftig och god flundra.
Janne - G
Det brukar jag göra ibland jag med håller med om att det är gott det med, mitt tips va nog kanske mer för abborens rom.
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Har inte sett den på många många år, har nog utgått ur sortimentet, tror det var Abba som tillverade den.
Jag minns med fasa hur det smakade, inte min favorit i allafall!(N)
Men smaken är ju som bekant, som baken....:D
Rommen från abborre blir helt klart bäst om man kokar den i saltat vatten tillsammans med lite kryddpeppar, muskotblomma, hel vitpeppar samt persiljestjälkar. Låt kallna och ät som smörgåspålägg.
Det blir momsigt!
Janne-G
i förra veckan köpte jag torskrom, kokade i lätt saltat vatten med kryddpeppar och dill.
Steka lätt panerad i smör eller bara i skivor med lite majonnäs är kanongott
i förra veckan köpte jag torskrom, kokade i lätt saltat vatten med kryddpeppar och dill.
Steka lätt panerad i smör eller bara i skivor med lite majonnäs är kanongott
köpte du den hos fiskaren eller var de konserverad på burk?
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Torskrom på burk finns inte längre...pga. ingen efterfrågan enligt ABBA, när jag skrev och frågade 2008 tror jag att det var.
Torskromslåda
Så här svarar ABBA på fråga om torskrom 2007:
Hej.
Trevligt att du tog kontakt med oss. Vi har valt att ta bort den ur sortimentet. Ibland smärtar det att ta bort gamla fina produkter, den var både nyttig och god. I samband med Torskdebatten som var för ett antal år sedan, valde Abba att prioritera torskrommen till kaviarsortimentet. Torskrom på burk var en produkt med mindre volymer, men det var råvaran som var avgörande att den togs bort ur sortimentet. Det finns ingen torskrom att få tag på i Sverige, vad jag vet.
Konsumentkontakt
[email protected]
Det var alltså brist på råvara som var avgörande när det gällde att ta bort torskrommen ur sortimentet och i dag endast används i Kalles Kaviar.
Nja...... jag stekte rommen och smakade.... Min son tyckte det smakade fiskpinnar och ville ha mer. Han är 2 år. Jag och sambon tyckte väl inte det var någon höjdare, men katten tyckte om det.
på 70 talet fanns det torskrom på burk billigt och gott
är de någon som sett den nu?
Tyvärr finns det inte längre!
Visst var det gott! En rostad macka med stekt torskrom och ett stekt ägg(Y)