Min bror ska flytta till helgen. Jag har en porslinsgryta med lock som han vill ha, då tänkte jag fylla den med mat. Jag har köpt nötstek och rotfrukter. Har ni någon bra tips hur jag ska laga till detta. Jag är inte så duktig på att laga köttgrytor, vill ha köttet riktigt mört.
Snälla hjälp mig!
MatAnders30 april 2009
Det finns hur mycket grytor som helst men för att få det mört så bör du låta köttet puttra i minst 1,5 timme.
Lycka till nu(Y)
gimmiahug30 april 2009
Precis! :p 1,5 - 2 timmar brukar det ta, sedan är det supermört. Det är bara att ta upp en bit och provsmaka då och då, så märker du om det behöver puttra vidare.
Man kan ju också marinera köttet någon dag innan för att "försäkra" sig om att det blir bra? I rödvin kanske?
boz196530 april 2009
Skrivet av gimmiahug den 30 apr 2009
Man kan ju också marinera köttet någon dag innan för att "försäkra" sig om att det blir bra? I rödvin kanske?
Perfekt med vinmarinad till burgundisk gryta t.ex.
Min bror ska flytta till helgen. Jag har en porslinsgryta med lock som han vill ha, då tänkte jag fylla den med mat. Jag har köpt nötstek och rotfrukter. Har ni någon bra tips hur jag ska laga till detta. Jag är inte så duktig på att laga köttgrytor, vill ha köttet riktigt mört.
Snälla hjälp mig!
Det finns hur mycket grytor som helst men för att få det mört så bör du låta köttet puttra i minst 1,5 timme.
Lycka till nu(Y)
Precis! :p 1,5 - 2 timmar brukar det ta, sedan är det supermört. Det är bara att ta upp en bit och provsmaka då och då, så märker du om det behöver puttra vidare.
Man kan ju också marinera köttet någon dag innan för att "försäkra" sig om att det blir bra? I rödvin kanske?
Man kan ju också marinera köttet någon dag innan för att "försäkra" sig om att det blir bra? I rödvin kanske?
Perfekt med vinmarinad till burgundisk gryta t.ex.