Känner att jag har ett äkta i-lands problem idag med för mycket älg i frysen!
Jag har fem påsar med lite obestämt innehåll av olika styckdetaljer, lite köttfärs och någon stek vet jag. De andra får bli en överraskning när de tinat...
Jag har verkligen ingen idé vad jag ska göra med dem!
Igår blev det rostbiff av fransyska och idag ska det bli kåldolmar av en färs bit.
Vill gärna ha tips på olika varierande rätter så man inte tröttnar på köttet, gärna väldigt nyttiga sådana med bra näringsämnen.
Inget rått bara!
(Ska finnas en frys till med kött och det ska ätas innan älgjakten så börjar bli lite brådis ;)
Tesslatess7 september 2011
Grytor! med rödbetor och rött vin!
"Rostbiff", det finns en helt underbar dubbelmarinerad tjärknuls-recept här på matklubben
Torkat kött
Mala ner och göra lasange och kålpudding.
Marinera och grilla!
Hur många kilo pratar vi om?
Vi har samma problem här hemma, men det får bli som det blir
kekke467 september 2011
Älgkalops är så gott, gjorde det häromdagen
kethets7 september 2011
Jag vet faktiskt inte hur många kilo det är, ca 5 kg i denna frysen andra har jag inte ens tittat i.
Kalops är en bra idé, grytor med :) Det är tur att man är hemma hela veckan och kan ägna sig åt köttet ;)
The_mama97mia7 september 2011
Lyckliga ni!
Här kommer några förslag från mina recept, du kan ju söka på vilt, hjort eller älg, samma principer ju.
Viltbiff á la sambal
Sambalkotletter på viltkött blir otroligt gott och mört med den långa tillagningstiden. DU kan ta stek och skiva o laga på det viset.
Edit: fel receptnr inlagt på rådjursknölen. Sorry!
Tesslatess7 september 2011
Skrivet av kekke46 den 7 sep 2011
Älgkalops är så gott, gjorde det häromdagen
Hur gör man sånt?
Tesslatess7 september 2011
Skrivet av kethets den 7 sep 2011
Jag vet faktiskt inte hur många kilo det är, ca 5 kg i denna frysen andra har jag inte ens tittat i.
Kalops är en bra idé, grytor med :) Det är tur att man är hemma hela veckan och kan ägna sig åt köttet ;)
Det enklare alternativt är iofs att skaffa en frys till ;)
Tesslatess7 september 2011
Dubbelmarinerad tjälknul, det tar ungefär tre dagar eller så
Gör Bourgogne-gryta! Jag har ett recept här på MK för ren, men det funkar garanterat också med älg! Åh vad jag blir avundsjuk!
farmoringer7 september 2011
Allt man kan göra med nöt kött kan ma också göra med älgkött. Det är min erfarenhet i alla fall. När det gäller stekar och grytor kan det behövas lite längre tillagningstid, beroende på åldern på älgen osv...
Jag själv ska lägga älgrevben i marinad i morgon. Steks och kokas på söndag..
Majainorr7 september 2011
Känn dig rik med så mycket älgkött!
Grytor är aldrig fel! Köttfärs går att göra allt möjligt med. Älgkebab är riktigt gott, har ett recept på det här på Matklubben. Pröva det, det är toppen!
boz19657 september 2011
Gör blandfärs på 50/50 älg och gris och gör lindströmmare på det - kanongott.
Kan bara säga. Lyckliga du. :o
Här får det väl bli falukorv.
TTJ8 september 2011
Om några köttpåsar innehåller kött med ben så koka och gör en riktig älgköttsoppa, vansinnigt gott! Grytor går ju variera i massor så man inte blir less.
Porterstek
Älgkött är ju också gott att grilla. Lägg i marinad först, grilla!
Gör älgfärsbiffar och fyll de med bitar av VB-ost. Kantarellsås till....Supergott!
Pepparrotskött är också gott på älg.
Lycka till!
Vetebullen8 september 2011
Här kommer recept på älskav som är väldigt gott tycker vi. :DD
Känner att jag har ett äkta i-lands problem idag med för mycket älg i frysen!
Jag har fem påsar med lite obestämt innehåll av olika styckdetaljer, lite köttfärs och någon stek vet jag. De andra får bli en överraskning när de tinat...
Jag har verkligen ingen idé vad jag ska göra med dem!
Igår blev det rostbiff av fransyska och idag ska det bli kåldolmar av en färs bit.
Vill gärna ha tips på olika varierande rätter så man inte tröttnar på köttet, gärna väldigt nyttiga sådana med bra näringsämnen.
Inget rått bara!
(Ska finnas en frys till med kött och det ska ätas innan älgjakten så börjar bli lite brådis ;)
Grytor! med rödbetor och rött vin!
"Rostbiff", det finns en helt underbar dubbelmarinerad tjärknuls-recept här på matklubben
Torkat kött
Mala ner och göra lasange och kålpudding.
Marinera och grilla!
Hur många kilo pratar vi om?
Vi har samma problem här hemma, men det får bli som det blir
Älgkalops är så gott, gjorde det häromdagen
Jag vet faktiskt inte hur många kilo det är, ca 5 kg i denna frysen andra har jag inte ens tittat i.
Kalops är en bra idé, grytor med :) Det är tur att man är hemma hela veckan och kan ägna sig åt köttet ;)
Lyckliga ni!
Här kommer några förslag från mina recept, du kan ju söka på vilt, hjort eller älg, samma principer ju.
Viltbiff á la sambal
Sambalkotletter på viltkött blir otroligt gott och mört med den långa tillagningstiden. DU kan ta stek och skiva o laga på det viset.
Rådjursknöl i dubbel marinad
Variant på tjälknöl, här skrivet för rådjur men funkar ypperligt på älgkött.
Mias oktobergryta
Egen älgskav
Lat viltgryta
Edit: fel receptnr inlagt på rådjursknölen. Sorry!
Älgkalops är så gott, gjorde det häromdagen
Hur gör man sånt?
Jag vet faktiskt inte hur många kilo det är, ca 5 kg i denna frysen andra har jag inte ens tittat i.
Kalops är en bra idé, grytor med :) Det är tur att man är hemma hela veckan och kan ägna sig åt köttet ;)
Det enklare alternativt är iofs att skaffa en frys till ;)
Dubbelmarinerad tjälknul, det tar ungefär tre dagar eller så
http://www.matklubben.se/recept/dubbelmarinerad_tjaelknul_8679.html
Gör Bourgogne-gryta! Jag har ett recept här på MK för ren, men det funkar garanterat också med älg! Åh vad jag blir avundsjuk!
Allt man kan göra med nöt kött kan ma också göra med älgkött. Det är min erfarenhet i alla fall. När det gäller stekar och grytor kan det behövas lite längre tillagningstid, beroende på åldern på älgen osv...
Jag själv ska lägga älgrevben i marinad i morgon. Steks och kokas på söndag..
Känn dig rik med så mycket älgkött!
Grytor är aldrig fel! Köttfärs går att göra allt möjligt med. Älgkebab är riktigt gott, har ett recept på det här på Matklubben. Pröva det, det är toppen!
Gör blandfärs på 50/50 älg och gris och gör lindströmmare på det - kanongott.
Klassisk biff à la Lindström
köttbullar!!!!
Varför inte en mustig och god pörkölt (det vi i sverige kallar gulash gryta)
http://www.matklubben.se/recept/min_gulasch_poerkoelt__40174.html
Kan bara säga. Lyckliga du. :o
Här får det väl bli falukorv.
Om några köttpåsar innehåller kött med ben så koka och gör en riktig älgköttsoppa, vansinnigt gott! Grytor går ju variera i massor så man inte blir less.
Porterstek
Älgkött är ju också gott att grilla. Lägg i marinad först, grilla!
Gör älgfärsbiffar och fyll de med bitar av VB-ost. Kantarellsås till....Supergott!
Pepparrotskött är också gott på älg.
Lycka till!
Här kommer recept på älskav som är väldigt gott tycker vi. :DD
Kantarellstuvad Älgskav
Älgkalops är så gott, gjorde det häromdagen
Hur gör man sånt?
Fins recept här på mk
Jag gillar gammal hederlig stek med god sås. Den blir bäst av älgkött
Moster Binnis stek
Jag hör ofta det här "problemet". Men varför inte dela med sig? * Ge bort en påse till en god vän, eller sälj några och få några kronor för det.