(Y)
Ägg från bonden direkt om detta är möjlgt.Annars lärde min mamma mej att slå i 1 dl kolsyrat vatten,vilket jag gör.Detta är bra även i våffelsmeten.För att hålla dem varma tills alla är färdiga så brukar jag koka upp vatten & ställa ett serveringsfat över där jag lägger pannkakorna,samt ett foliepapper över.
Pannkakor är SÅ GOTT !
När vi äter dem så har vi sylt,choklad m.m gott !De som blir över (inte vanligt,men!) så fyller jag dem med köttfärs & fryser in till lättlunch eller annat tillfälle då någon är ensam hemma.(Y)
morotsmonstret3 mars 2008
Skrivet av IrreVirre den 23 feb 2008
Hur gör ni pannkakor?
Så dom blir frasiga och lätta att handskas med i stekpannan?
Vad gör ni med första pannkakan föresten? Den brukar ta smak av det man stekte förra gången. Äter ni den direkt när ni steker resten? Det gör jag ibland om jag är väldigt hungrig och om den inte smakar fisk. Smakar den fisk så kastar jag den.
Bra recept på vanliga pannkakor önskas alltså tack!
morotsmonstret3 mars 2008
Jag tror hemligheten ligger i fettet. Det ska vara rätt mycket riktigt smör. (Så gjorde MIN mormor). Dessutom er riktig gammal hederlig gjutjärnspanna. Då blir de frasiga i kanterna.:p
Lotten_J3 mars 2008
Skrivet av IrreVirre den 23 feb 2008
Jaaaa, det är faktiskt så. Mammas pannkakor (eller plättar som hon säger) är speciella. Det har du rätt i Anluk.
Tänkte precis fråga, plättar eller pannkakor? Har ju märkt att vi uppe i norr kallar era pannkakor för plättar eller hur det nu är. Min mormor brukade alltid sätta vichy vatten i smeten för att det skulle bli frasigt. Mamma sätter detta i våffelsmeten för att få frasiga våfflor
Roggan3 mars 2008
Min farmor satte alltid bakpulver i smeten. Detta gör också att man inte blir lika "tokmätt", som man kan bli av mjölmat.
Diska stekpannan med kaffesump, det tar bort bl.a. fisksmak...:)
morotsmonstret3 mars 2008
På AXA´s påse med fiberhavregryn finns ett recept på frasiga pannkakor. Jag har provat det och tycker att det var riktigt bra. I vanliga fall blir man lite tung i magen av pannkakor tycker jag. Men dom här var utmärkta att grunda en tur i längdspåret med.(Y)
RECEPT: 8-10 st,
4 dl filmjölk eller mjölk
1 ägg
1½ dl fiberhavregryn
1 dl vetemjöl
2 krm salt
Smör (eller margarin) till stekning. Bered som vanligt.
bernit3 mars 2008
Enkelt !
Hemligheten med frasiga pannkakor är vatten ! Om du byter ut en del av mjölken mot vatten så blir det OK - mammas pannkakor eller inte men de blir frasiga. 3;e dels receptet funkar kalas
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl vatten
3 dl mjöl
3 msk matfett (flytande marg. e.dy)
lite salt
Sockrar gör man på pannkakan
Lycka till !
/Bå :p
ooops11 mars 2008
Frasiga pannkakor, ganska enkelt eg. Smält smör eller margarin, eller kanske flytande rör ner i smet enligt recept ,(dubbelt så mycket mjölk som mjöl och 1 ägg / dl mjöl). Pröva dej fram. Ju mer fett desto frasigare.
Bianca11 mars 2008
Skrivet av morotsmonstret den 3 mar 2008
Jag tror hemligheten ligger i fettet. Det ska vara rätt mycket riktigt smör. (Så gjorde MIN mormor). Dessutom er riktig gammal hederlig gjutjärnspanna. Då blir de frasiga i kanterna.:p
Detta håller jag med om fullständigt. Jag älskar mina "spetsgardiner" till plättar, eller pannkakor som en del kallar dem. Pannkaka för mig görs i ugnen. I vilket fall brukar jag köra på 3, 6, 9 dvs
3 ägg
6 mjöl och
ca 9-10 mjölk samt ha ordenligt med steksmör/margarin
Har aldrig haft socker i men en del salt behövs givetvis.
Då gi är poppis provade jag att byta ut mjölet mot hälften siktat och hälften fullkornsdinkel och det blev superbra med fin smak. Hjortron-eller vildhallonsylt till och det blir helt perfekt!
Bianca11 mars 2008
Hoppsan, det verkar som om besticken rymt ur lådan nu igen!
evaldo11 mars 2008
Jag brukar också tillsätta lite vaniljsocker ipannkakan för smakens skull.
Jag har också flera ägg än det står angivet i recepten.
Kanske därför de håller ihop så bra.
Ingel11 mars 2008
Jag gör mina pannkakor på ägg, vatten, lite socker, lite salt, en gnutta flytande smör. De som äter dem säger att de är frasiga och goda.
(Y)
Ägg från bonden direkt om detta är möjlgt.Annars lärde min mamma mej att slå i 1 dl kolsyrat vatten,vilket jag gör.Detta är bra även i våffelsmeten.För att hålla dem varma tills alla är färdiga så brukar jag koka upp vatten & ställa ett serveringsfat över där jag lägger pannkakorna,samt ett foliepapper över.
Pannkakor är SÅ GOTT !
När vi äter dem så har vi sylt,choklad m.m gott !De som blir över (inte vanligt,men!) så fyller jag dem med köttfärs & fryser in till lättlunch eller annat tillfälle då någon är ensam hemma.(Y)
Hur gör ni pannkakor?
Så dom blir frasiga och lätta att handskas med i stekpannan?
Vad gör ni med första pannkakan föresten? Den brukar ta smak av det man stekte förra gången. Äter ni den direkt när ni steker resten? Det gör jag ibland om jag är väldigt hungrig och om den inte smakar fisk. Smakar den fisk så kastar jag den.
Bra recept på vanliga pannkakor önskas alltså tack!
Jag tror hemligheten ligger i fettet. Det ska vara rätt mycket riktigt smör. (Så gjorde MIN mormor). Dessutom er riktig gammal hederlig gjutjärnspanna. Då blir de frasiga i kanterna.:p
Jaaaa, det är faktiskt så. Mammas pannkakor (eller plättar som hon säger) är speciella. Det har du rätt i Anluk.
Tänkte precis fråga, plättar eller pannkakor? Har ju märkt att vi uppe i norr kallar era pannkakor för plättar eller hur det nu är. Min mormor brukade alltid sätta vichy vatten i smeten för att det skulle bli frasigt. Mamma sätter detta i våffelsmeten för att få frasiga våfflor
Min farmor satte alltid bakpulver i smeten. Detta gör också att man inte blir lika "tokmätt", som man kan bli av mjölmat.
Diska stekpannan med kaffesump, det tar bort bl.a. fisksmak...:)
På AXA´s påse med fiberhavregryn finns ett recept på frasiga pannkakor. Jag har provat det och tycker att det var riktigt bra. I vanliga fall blir man lite tung i magen av pannkakor tycker jag. Men dom här var utmärkta att grunda en tur i längdspåret med.(Y)
RECEPT: 8-10 st,
4 dl filmjölk eller mjölk
1 ägg
1½ dl fiberhavregryn
1 dl vetemjöl
2 krm salt
Smör (eller margarin) till stekning. Bered som vanligt.
Enkelt !
Hemligheten med frasiga pannkakor är vatten ! Om du byter ut en del av mjölken mot vatten så blir det OK - mammas pannkakor eller inte men de blir frasiga. 3;e dels receptet funkar kalas
3 ägg
3 dl mjölk
3 dl vatten
3 dl mjöl
3 msk matfett (flytande marg. e.dy)
lite salt
Sockrar gör man på pannkakan
Lycka till !
/Bå :p
Frasiga pannkakor, ganska enkelt eg. Smält smör eller margarin, eller kanske flytande rör ner i smet enligt recept ,(dubbelt så mycket mjölk som mjöl och 1 ägg / dl mjöl). Pröva dej fram. Ju mer fett desto frasigare.
Jag tror hemligheten ligger i fettet. Det ska vara rätt mycket riktigt smör. (Så gjorde MIN mormor). Dessutom er riktig gammal hederlig gjutjärnspanna. Då blir de frasiga i kanterna.:p
Detta håller jag med om fullständigt. Jag älskar mina "spetsgardiner" till plättar, eller pannkakor som en del kallar dem. Pannkaka för mig görs i ugnen. I vilket fall brukar jag köra på 3, 6, 9 dvs
3 ägg
6 mjöl och
ca 9-10 mjölk samt ha ordenligt med steksmör/margarin
Har aldrig haft socker i men en del salt behövs givetvis.
Då gi är poppis provade jag att byta ut mjölet mot hälften siktat och hälften fullkornsdinkel och det blev superbra med fin smak. Hjortron-eller vildhallonsylt till och det blir helt perfekt!
Hoppsan, det verkar som om besticken rymt ur lådan nu igen!
Jag brukar också tillsätta lite vaniljsocker ipannkakan för smakens skull.
Jag har också flera ägg än det står angivet i recepten.
Kanske därför de håller ihop så bra.
Jag gör mina pannkakor på ägg, vatten, lite socker, lite salt, en gnutta flytande smör. De som äter dem säger att de är frasiga och goda.