Recept på en god frittata-omelett önskas. En sådan där som är god att äta kall på utflykten.Även andra goda, matiga picnic-förslag mottages tacksamt./ SaltaKatten
3 april 2001
Paprika och feta frittata 4 pers 1 röd paprika, strimlad 1 gul paprika, strimlad 2 gula lökar, skivade 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost 2 tomater 8 ägg Rosta paprikaskivorna lätt i olivoljan. Tillsätt lök och fräs tills grönsakerna mjuknat. Pressa i vitlöken. Vispa samman ägg, salt ochpeppar och häll över grönsakerna. Stek på svag värme under lock i ca 15 min. Tärna fetaosten och skiva tomaterna. Lägg på dem påfrittatan och stek under lock i ca 10 min tills smeten stannat.
6 april 2001
det finns ju så gott bröd nuförtiden, inte bara baguette. Tex ciabatta, bagels osv som man ju kan avriera i all oänlighet med en massa goda fyllningar. Bara att vira lite aluminiumfolie runt och ta med sig!
Recept på en god frittata-omelett önskas. En sådan där som är god att äta kall på utflykten.Även andra goda, matiga picnic-förslag mottages tacksamt./ SaltaKatten
Paprika och feta frittata 4 pers 1 röd paprika, strimlad 1 gul paprika, strimlad 2 gula lökar, skivade 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta salt peppar 100 g fetaost 2 tomater 8 ägg Rosta paprikaskivorna lätt i olivoljan. Tillsätt lök och fräs tills grönsakerna mjuknat. Pressa i vitlöken. Vispa samman ägg, salt ochpeppar och häll över grönsakerna. Stek på svag värme under lock i ca 15 min. Tärna fetaosten och skiva tomaterna. Lägg på dem påfrittatan och stek under lock i ca 10 min tills smeten stannat.
det finns ju så gott bröd nuförtiden, inte bara baguette. Tex ciabatta, bagels osv som man ju kan avriera i all oänlighet med en massa goda fyllningar. Bara att vira lite aluminiumfolie runt och ta med sig!