Ska snart ställa mig och fixa middagen. Ska testa ett nytt recept på pastasås, som till större delen består av creme fraiche.
Eftersom jag bor ensam, så blir det ofta mat över och därför brukar jag ofta frysa in lite.
Men hur är det med creme fraiche. Går det att frysa in?? Eller det blir grynigt och tråkigt sen??
farmoringer17 september 2008
Jag har aldrig provat med det ska inte gå att frysa in det....enligt papper som jag har..
The_mama97mia17 september 2008
bra fråga. men när man gjort en färdig pastasås, går det inte bättre att frysa då? Jag menar creme fraiche som är kokbar?
???
farmoringer17 september 2008
Jo, när det är tillagat går det ju att frysa...
stinalena17 september 2008
Ok, japp denna gången var det ju tillagat, så jag gör väl ett försök.
Tack för era svar!
busan3717 september 2008
Jag har fryst créme fraiche en gång det blev grynigt. Däremot går det bra när det finns i sås
The_mama97mia17 september 2008
ja det var väl så jag tänkte med Busan... Alltså "rå" cr fr skulle jag inte frysa, men när det väl har hamnat i rätten så måste det gå att frysa som til lmatlåda etc.
busan3718 september 2008
Skrivet av mama97mia den 17 sep 2008
ja det var väl så jag tänkte med Busan... Alltså "rå" cr fr skulle jag inte frysa, men när det väl har hamnat i rätten så måste det gå att frysa som til lmatlåda etc.
Ja det går bra.Jag har inte haft problem med det iallafall
amorella23 september 2008
Vispgrädde går ju att frysa in. Går utmärkt att använda i ex potatisgratänger. Borde vara likadant med c f. *snillet spekulerar*
frucaos23 september 2008
Jag fryser "rå" crème fraiche hela tiden - den funkar inte så bra om den ska användas i kalla rätter - eftersom den blir grynig, men så fort man kokar den är den bra igen. Även den gryniga blir bättre om man rör om ordentligt i den.
The_mama97mia23 september 2008
Himla bra att veta! Hur många c f burkar jag slängt för de passerat bäst föredatum, med RÅGE.
Ska snart ställa mig och fixa middagen. Ska testa ett nytt recept på pastasås, som till större delen består av creme fraiche.
Eftersom jag bor ensam, så blir det ofta mat över och därför brukar jag ofta frysa in lite.
Men hur är det med creme fraiche. Går det att frysa in?? Eller det blir grynigt och tråkigt sen??
Jag har aldrig provat med det ska inte gå att frysa in det....enligt papper som jag har..
bra fråga. men när man gjort en färdig pastasås, går det inte bättre att frysa då? Jag menar creme fraiche som är kokbar?
???
Jo, när det är tillagat går det ju att frysa...
Ok, japp denna gången var det ju tillagat, så jag gör väl ett försök.
Tack för era svar!
Jag har fryst créme fraiche en gång det blev grynigt. Däremot går det bra när det finns i sås
ja det var väl så jag tänkte med Busan... Alltså "rå" cr fr skulle jag inte frysa, men när det väl har hamnat i rätten så måste det gå att frysa som til lmatlåda etc.
ja det var väl så jag tänkte med Busan... Alltså "rå" cr fr skulle jag inte frysa, men när det väl har hamnat i rätten så måste det gå att frysa som til lmatlåda etc.
Ja det går bra.Jag har inte haft problem med det iallafall
Vispgrädde går ju att frysa in. Går utmärkt att använda i ex potatisgratänger. Borde vara likadant med c f. *snillet spekulerar*
Jag fryser "rå" crème fraiche hela tiden - den funkar inte så bra om den ska användas i kalla rätter - eftersom den blir grynig, men så fort man kokar den är den bra igen. Även den gryniga blir bättre om man rör om ordentligt i den.
Himla bra att veta! Hur många c f burkar jag slängt för de passerat bäst föredatum, med RÅGE.