Har köpt kassler och frusit (fryst?) in. Tog upp den igår för att tina och skulle göra ost- & skinksås, men så blev vi bjudna på mat och kasslern står kvar. Vi ska bort idag också, så den kommer inte att bli uppäten idag.
Kan man bräcka kasslern och sen frysa om den? Jag vet att fryst kött kan man tina, steka och sen frysa om, men hur fungerar det med kassler?
boz196517 juli 2009
Mja. Jag hade nog låtit bli att frysa om. Men kassler klarar sig några dagar i kylen eftersom den är rökt, så det är nog ingen fara i alla fall.
woopi17 juli 2009
Nej det skulle jag inte göra, jag har som, regel att aldrig frysa om kött.
lena417 juli 2009
Gör en gryta eller en gratäng och sen frys in . Det tror jag går bra.
jess24817 juli 2009
Det går bra att frysa om, eftersom det både är saltat och rökt.
Den rökiga smaken träder fram ännu mer genom frysning.
Har köpt kassler och frusit (fryst?) in. Tog upp den igår för att tina och skulle göra ost- & skinksås, men så blev vi bjudna på mat och kasslern står kvar. Vi ska bort idag också, så den kommer inte att bli uppäten idag.
Kan man bräcka kasslern och sen frysa om den? Jag vet att fryst kött kan man tina, steka och sen frysa om, men hur fungerar det med kassler?
Mja. Jag hade nog låtit bli att frysa om. Men kassler klarar sig några dagar i kylen eftersom den är rökt, så det är nog ingen fara i alla fall.
Nej det skulle jag inte göra, jag har som, regel att aldrig frysa om kött.
Gör en gryta eller en gratäng och sen frys in . Det tror jag går bra.
Det går bra att frysa om, eftersom det både är saltat och rökt.
Den rökiga smaken träder fram ännu mer genom frysning.