Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa kassler?

  • Lenkan 17 juli 2009

    Har köpt kassler och frusit (fryst?) in. Tog upp den igår för att tina och skulle göra ost- & skinksås, men så blev vi bjudna på mat och kasslern står kvar. Vi ska bort idag också, så den kommer inte att bli uppäten idag.

    Kan man bräcka kasslern och sen frysa om den? Jag vet att fryst kött kan man tina, steka och sen frysa om, men hur fungerar det med kassler?

  • boz1965 17 juli 2009

    Mja. Jag hade nog låtit bli att frysa om. Men kassler klarar sig några dagar i kylen eftersom den är rökt, så det är nog ingen fara i alla fall.

  • woopi 17 juli 2009

    Nej det skulle jag inte göra, jag har som, regel att aldrig frysa om kött.

  • lena4 17 juli 2009

    Gör en gryta eller en gratäng och sen frys in . Det tror jag går bra.

  • jess248 17 juli 2009

    Det går bra att frysa om, eftersom det både är saltat och rökt.
    Den rökiga smaken träder fram ännu mer genom frysning.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.