Är det någon som vet om det går att fyra hemmagjord pizzadeg och sedan tina den och baka ut den som vanligt?
Mvh
Bettobett
Roggan27 februari 2009
Det går bra. Om du gör degen på jäst, låt den inte jäsa innan den går in i frysen. Tina degen i kylen. Brukar bli bäst så. När jag jobbade på restaurang hände det att vi frös in pizzadeg. Kan tillägga att vi använde mycket lite jäst i degen. Om jag minns rätt så gick det åt ett halvt paket jäst till ca tio liter vätska. Degen klarade sig flera dagar i kylen.
Testa och se hur det går. Ingredienserna är rätt billiga (till degen alltså) om det blir misslyckat.
Lycka till!
Hej!
Är det någon som vet om det går att fyra hemmagjord pizzadeg och sedan tina den och baka ut den som vanligt?
Mvh
Bettobett
Det går bra. Om du gör degen på jäst, låt den inte jäsa innan den går in i frysen. Tina degen i kylen. Brukar bli bäst så. När jag jobbade på restaurang hände det att vi frös in pizzadeg. Kan tillägga att vi använde mycket lite jäst i degen. Om jag minns rätt så gick det åt ett halvt paket jäst till ca tio liter vätska. Degen klarade sig flera dagar i kylen.
Testa och se hur det går. Ingredienserna är rätt billiga (till degen alltså) om det blir misslyckat.
Lycka till!