Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frysa pizzadeg

  • bettobett 27 februari 2009

    Hej!

    Är det någon som vet om det går att fyra hemmagjord pizzadeg och sedan tina den och baka ut den som vanligt?

    Mvh
    Bettobett

  • Roggan 27 februari 2009

    Det går bra. Om du gör degen på jäst, låt den inte jäsa innan den går in i frysen. Tina degen i kylen. Brukar bli bäst så. När jag jobbade på restaurang hände det att vi frös in pizzadeg. Kan tillägga att vi använde mycket lite jäst i degen. Om jag minns rätt så gick det åt ett halvt paket jäst till ca tio liter vätska. Degen klarade sig flera dagar i kylen.
    Testa och se hur det går. Ingredienserna är rätt billiga (till degen alltså) om det blir misslyckat.
    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.