Köpte marinerad laxfile i affären som var färsk. Fryste in laxen när jag kom hem. Hur länge kan den ligga i frysen efter bästföre datumet?
Vill ju inte riskera att matförgifta hela familjen :p
bjuranna15 februari 2009
Jag har för mig att fet fisk håller tre månader i frysen, Rätta mig om jag har fel!
The_mama97mia15 februari 2009
Får hålla med Bjuranna, 3 mån för fet fisk är vad som står i rekommendationer, men jag själv käkar sånt som passerat sånt datum ibland... Man får nog lita lite till smaklökar o näsborrar.... Aftonbladets Karin A har skrivit en del om detta med bäst före datum etc. Intressant läsning.
Men jag funderar - vad menar du med marinerad ? Skulle det vara särskilt för infrysning o hållbarhet? Vilken sorts marinad? Ibland heter det marinerad kycklingfilé t ex o då är det typ vattenglaserat....
festmaten15 februari 2009
Håller också med att det är ca. 3 månader. Men vi har använt lax som legat i frysen betydligt längre än så, utan problem.
Marinerat fisk / kött använder jag så fort som möjligt efter inköp. Fryser aldrig in det. Då finns det ju andra ingredienser som ev. kan påverka hållbarheten. Tex. olja.
Inte alls säkert att jag har rätt, det här är min personliga uppfattning.
The_mama97mia15 februari 2009
Skrivet av kalasmad den 15 feb 2009
Håller också med att det är ca. 3 månader. Men vi har använt lax som legat i frysen betydligt längre än så, utan problem.
Marinerat fisk / kött använder jag så fort som möjligt efter inköp. Fryser aldrig in det. Då finns det ju andra ingredienser som ev. kan påverka hållbarheten. Tex. olja.
Inte alls säkert att jag har rätt, det här är min personliga uppfattning.
Jag tror vi resonerar rätt lika här du... :)
Snorkfroken17 februari 2009
Skrivet av mama97mia den 15 feb 2009
Men jag funderar - vad menar du med marinerad ? Skulle det vara särskilt för infrysning o hållbarhet? Vilken sorts marinad? Ibland heter det marinerad kycklingfilé t ex o då är det typ vattenglaserat....
Den var marinerad med bla citron och örter. Var vakumpackad i affären.
Kanske lika bra att slänga den om marinaden tagit skada :o
Glitterfia17 februari 2009
Skrivet av Snorkfroken den 17 feb 2009
Skrivet av mama97mia den 15 feb 2009
Men jag funderar - vad menar du med marinerad ? Skulle det vara särskilt för infrysning o hållbarhet? Vilken sorts marinad? Ibland heter det marinerad kycklingfilé t ex o då är det typ vattenglaserat....
Den var marinerad med bla citron och örter. Var vakumpackad i affären.
Kanske lika bra att slänga den om marinaden tagit skada :o
Näää, gör inte det. Ta upp den och tina den strax innan du ska laga den. Ser den ut som den gjorde när du frös in den tror inte jag det är någon fara. (beroende på om den var färsk och fin när du frös in den) Bästföre datumet gäller den färska produkten.
Jag skulle laga den i ugnen med kokt potatis, en kall romsås och en sallad till. Jammi.
Jag har lax i frysen som legat i flera månader. Inget fel på dem.
Köpte marinerad laxfile i affären som var färsk. Fryste in laxen när jag kom hem. Hur länge kan den ligga i frysen efter bästföre datumet?
Vill ju inte riskera att matförgifta hela familjen :p
Jag har för mig att fet fisk håller tre månader i frysen, Rätta mig om jag har fel!
Får hålla med Bjuranna, 3 mån för fet fisk är vad som står i rekommendationer, men jag själv käkar sånt som passerat sånt datum ibland... Man får nog lita lite till smaklökar o näsborrar.... Aftonbladets Karin A har skrivit en del om detta med bäst före datum etc. Intressant läsning.
Men jag funderar - vad menar du med marinerad ? Skulle det vara särskilt för infrysning o hållbarhet? Vilken sorts marinad? Ibland heter det marinerad kycklingfilé t ex o då är det typ vattenglaserat....
Håller också med att det är ca. 3 månader. Men vi har använt lax som legat i frysen betydligt längre än så, utan problem.
Marinerat fisk / kött använder jag så fort som möjligt efter inköp. Fryser aldrig in det. Då finns det ju andra ingredienser som ev. kan påverka hållbarheten. Tex. olja.
Inte alls säkert att jag har rätt, det här är min personliga uppfattning.
Håller också med att det är ca. 3 månader. Men vi har använt lax som legat i frysen betydligt längre än så, utan problem.
Marinerat fisk / kött använder jag så fort som möjligt efter inköp. Fryser aldrig in det. Då finns det ju andra ingredienser som ev. kan påverka hållbarheten. Tex. olja.
Inte alls säkert att jag har rätt, det här är min personliga uppfattning.
Jag tror vi resonerar rätt lika här du... :)
Men jag funderar - vad menar du med marinerad ? Skulle det vara särskilt för infrysning o hållbarhet? Vilken sorts marinad? Ibland heter det marinerad kycklingfilé t ex o då är det typ vattenglaserat....
Den var marinerad med bla citron och örter. Var vakumpackad i affären.
Kanske lika bra att slänga den om marinaden tagit skada :o
Men jag funderar - vad menar du med marinerad ? Skulle det vara särskilt för infrysning o hållbarhet? Vilken sorts marinad? Ibland heter det marinerad kycklingfilé t ex o då är det typ vattenglaserat....
Den var marinerad med bla citron och örter. Var vakumpackad i affären.
Kanske lika bra att slänga den om marinaden tagit skada :o
Näää, gör inte det. Ta upp den och tina den strax innan du ska laga den. Ser den ut som den gjorde när du frös in den tror inte jag det är någon fara. (beroende på om den var färsk och fin när du frös in den) Bästföre datumet gäller den färska produkten.
Jag skulle laga den i ugnen med kokt potatis, en kall romsås och en sallad till. Jammi.
Jag har lax i frysen som legat i flera månader. Inget fel på dem.