Hejsan!
:):):)
Har en hel lax som jag tänker göra iordning i ugnen som den är. (tar bara bort huvudet) :p
Men vad kan jag stoppa Laxen med.
Lite örter eller vad, är det någon som har ett bra recept eller tips.Tänkte ha det på Lördag.
Tack på förhand. (L)
Gnurf9 april 2009
Jo...mosa in en massa örter och skivad citron, lime och pepparfrukter...salt och peppar såklart. Låt gå på ganska låg värme i ugnen...sisådär 150 grader....(Y)
ylwa9 april 2009
Tack för tipset, det låter ju helt ok. (Y)
// Ylwa //
The_mama97mia9 april 2009
mmm.. och ÖS med smör...
lingonsmarr9 april 2009
Chévre blandat med crème fraiche tillsammans med lax är helt sjukt gott. Har dock bara provat att bre det ovanpå lax och inte inuti...
ylwa10 april 2009
(L)Tack för tipsen!(L)
monac10 april 2009
pesto är gott i och på lax!:)
MammaModesty10 april 2009
gör en mangochutney sås till på turkisk yougurth ett par finhackade vitlöks klyftor några matskedar mangochutney och hackad dill.... salt o peppar... super gott just till lax..
Jag gör det väldigt enkelt, salt, citronpeppar, massor med dill och små klickar smör. Gott, enkelt och jättesmidigt.
pia6110 april 2009
Jag gör det allra enklaste, enklaste! Enligt min lärobok sen skoltiden och som fortfarande revideras titt som tätt: "Vår kokbok"
Där har jag lärt mig lägga in laxen hel, på långpanna i 100 grader. Inte salta ellr nån fyllning utan bara in med laxen som den är. Väger laxen ca 3 kg tar det 2 timmar. Fantastiskt god blir den! (Y)
The_mama97mia10 april 2009
Jag har recept på Millans fisk och lax i folie med Millans smör, kan tänka mig att den kryddröran blir superduper i hel lax. Man tar frusna Örtkryddor Provencale, rivet citronskal, citronsaft och ev smör. Salta o peppra inuti laxen först. Det tror jag på.
lillafatima10 april 2009
Min mamma brukar fylla laxen med hel persilja med kvistar och allt och sen foliebaka den om jag kommer ihåg rätt. :'( Sås till mixade hon dill med filmjölk eller gräddfil och sen salt och peppar. Super gott och saftigt (Y)
hillan6610 april 2009
Här kommer ett recept som jag fått av min jobbarkompis och som borde funka lika bra som fyllning i en hel lax som till en sida lax! Ugnsbakad lax à la Linda
Lycka till och Glad Påsk!!
ylwa10 april 2009
Oj, va många bra tips och recept.:D
Man tackar och bugar för allt.(L)
Det kommer säkert till andvändning allt.
Här äter vi mycket lax.(L)
Tack och glad påsk på er alla.
// Ylwa //
Nusse10 april 2009
Skrivet av ylwa den 9 apr 2009
Hejsan!
:):):)
Har en hel lax som jag tänker göra iordning i ugnen som den är. (tar bara bort huvudet) :p
Men vad kan jag stoppa Laxen med.
Lite örter eller vad, är det någon som har ett bra recept eller tips.Tänkte ha det på Lördag.
Tack på förhand. (L)
Hur många grader har du ugnen på och hur länge har du laxen inne? Tillagar du firren i folie?
Hrm, många frågor blir det..(H)
Jag tänker nämligen försöka mig på att tillaga en hel lax jag med, men har aldrig gjort det och de flesta recept handlar om laxsidor.:(
Glad Påsk!
//Anna
Nusse11 april 2009
*puff*
ros11 april 2009
:)Hej!
Jag hittade ett gammalt recept på ugnskokt lax
Nusse11 april 2009
Tack för det receptet Ros! Det ska provas imorgon!
Glad Påsk på dig!
ylwa12 april 2009
Hejsan!
(L)
Nu är Laxen uppäten, jag gjorde det enklaste för jag blev sjuk ,så inget avancerat orkade jag med. Men jag lade massor med dill smör klickar, salt och citronpeppar, som Anluk tipsade om.(Y)
In i ugnen i 175º ungefär 45 minuter kanon gott. Det låg bara benen kvar på fatet när alla var klara,
och jag som tänkte ta lite till lunch idag,:D
Så tack för alla tips, råd och recept.Skall absolut köpa flera laxar och prova mer tips.
(L)(L)
// Ylwa //
Hejsan!
:):):)
Har en hel lax som jag tänker göra iordning i ugnen som den är. (tar bara bort huvudet) :p
Men vad kan jag stoppa Laxen med.
Lite örter eller vad, är det någon som har ett bra recept eller tips.Tänkte ha det på Lördag.
Tack på förhand. (L)
Jo...mosa in en massa örter och skivad citron, lime och pepparfrukter...salt och peppar såklart. Låt gå på ganska låg värme i ugnen...sisådär 150 grader....(Y)
Tack för tipset, det låter ju helt ok. (Y)
// Ylwa //
mmm.. och ÖS med smör...
Chévre blandat med crème fraiche tillsammans med lax är helt sjukt gott. Har dock bara provat att bre det ovanpå lax och inte inuti...
(L)Tack för tipsen!(L)
pesto är gott i och på lax!:)
gör en mangochutney sås till på turkisk yougurth ett par finhackade vitlöks klyftor några matskedar mangochutney och hackad dill.... salt o peppar... super gott just till lax..
Chipotlepesto
gott för chili-älskaren(Y)
Jag gör det väldigt enkelt, salt, citronpeppar, massor med dill och små klickar smör. Gott, enkelt och jättesmidigt.
Jag gör det allra enklaste, enklaste! Enligt min lärobok sen skoltiden och som fortfarande revideras titt som tätt: "Vår kokbok"
Där har jag lärt mig lägga in laxen hel, på långpanna i 100 grader. Inte salta ellr nån fyllning utan bara in med laxen som den är. Väger laxen ca 3 kg tar det 2 timmar. Fantastiskt god blir den! (Y)
Jag har recept på Millans fisk och lax i folie med Millans smör, kan tänka mig att den kryddröran blir superduper i hel lax. Man tar frusna Örtkryddor Provencale, rivet citronskal, citronsaft och ev smör. Salta o peppra inuti laxen först. Det tror jag på.
Min mamma brukar fylla laxen med hel persilja med kvistar och allt och sen foliebaka den om jag kommer ihåg rätt. :'( Sås till mixade hon dill med filmjölk eller gräddfil och sen salt och peppar. Super gott och saftigt (Y)
Här kommer ett recept som jag fått av min jobbarkompis och som borde funka lika bra som fyllning i en hel lax som till en sida lax!
Ugnsbakad lax à la Linda
Lycka till och Glad Påsk!!
Oj, va många bra tips och recept.:D
Man tackar och bugar för allt.(L)
Det kommer säkert till andvändning allt.
Här äter vi mycket lax.(L)
Tack och glad påsk på er alla.
// Ylwa //
Hejsan!
:):):)
Har en hel lax som jag tänker göra iordning i ugnen som den är. (tar bara bort huvudet) :p
Men vad kan jag stoppa Laxen med.
Lite örter eller vad, är det någon som har ett bra recept eller tips.Tänkte ha det på Lördag.
Tack på förhand. (L)
Hur många grader har du ugnen på och hur länge har du laxen inne? Tillagar du firren i folie?
Hrm, många frågor blir det..(H)
Jag tänker nämligen försöka mig på att tillaga en hel lax jag med, men har aldrig gjort det och de flesta recept handlar om laxsidor.:(
Glad Påsk!
//Anna
*puff*
:)Hej!
Jag hittade ett gammalt recept på ugnskokt lax
Tack för det receptet Ros! Det ska provas imorgon!
Glad Påsk på dig!
Hejsan!
(L)
Nu är Laxen uppäten, jag gjorde det enklaste för jag blev sjuk ,så inget avancerat orkade jag med. Men jag lade massor med dill smör klickar, salt och citronpeppar, som Anluk tipsade om.(Y)
In i ugnen i 175º ungefär 45 minuter kanon gott. Det låg bara benen kvar på fatet när alla var klara,
och jag som tänkte ta lite till lunch idag,:D
Så tack för alla tips, råd och recept.Skall absolut köpa flera laxar och prova mer tips.
(L)(L)
// Ylwa //