Funderar på att göra kroppkakor för första gången till helgen. Undrar om det går att frysa dom som blir över? Blir dom bra sen?
boz19655 november 2008
Skrivet av Gottetrollet den 5 nov 2008
Funderar på att göra kroppkakor för första gången till helgen. Undrar om det går att frysa dom som blir över? Blir dom bra sen?
Mjae... Egentligen inte, potatisen blir gärna grynig i frysen. Men du kan alltid spara dem i kylen några dagar och sedan steka upp dem till lunch eller så. Eller stoppa dem i gubbens matlåda till jobbet.
ThomasP5 november 2008
Jag fryser palt och det fungerar bra
Glitterfia5 november 2008
Jag har fryst kroppkakor både hemlagade och köpta men det var längesedan nu , kan inte minnas att det blev något annorlunda med dem.
(Pssst *viskar* -Jag brukar skicka med "gubben" det i matlåda (fryst) och han har inte klagat än, men han kanske bara är snäll)
Pufffar, för nu blev jag nyfiken.... :D
kristin19799 december 2008
Jag älskar kroppkakorna när de varit frysta!! Det är helt suveränt att frysa för att sedan tina upp, steka och servera med skirat smör, extra salt, rivna morötter och lingonsylt!!! Oj nu vattnas det i munnen :)
elpatron10 december 2008
ALLT går att frysa, för att ge svar på frågan. Precis ALLT, sen hur det blir vid upptining är en annan femma, men frysa allt går bra. Se hur bra jorden klara sig efter istiden (Y)
famsallstrom15 december 2008
Kroppkakor går jätte bra att frysa, tina och värm dom sedan i lättsaltat vatten.
FreSus7 januari 2009
Hej
Jag har alltid fryst kroppkakor, har inte varit ngt problem.
Tipset är att tida dem och sen dela dem på mitten och steka dem i lite smör. Då blir inte potatisen krynig eller degig.
Lycka till!
Matvagott7 januari 2009
Hejsan...
Jo, frysa går men blir lätt gryniga vid uppvärmning..
Jag skivar dem innan in frysning och sedan nästa gång jag tar fram dem så steker jag dem.
Det tycker jag blir bra...
MatHanna30 januari 2010
Funderade precis på denna fråga....TACK ALLA (L) som är så "på hugget" och riktiga fantaster i köket med mängdera av erfarenhet.....vilken tur att i kan hjälpa varann(Y)
Kram på er alla
MatHanna med kroppkakor på G i köket
Okänd30 januari 2010
Skrivet av Gottetrollet den 5 nov 2008
Funderar på att göra kroppkakor för första gången till helgen. Undrar om det går att frysa dom som blir över? Blir dom bra sen?
De här kroppkakorna går alldeles utmärkt att frysa, de innehåller ju inte rå potatis, vi gör alltid en stor sats, fryser in så att man kan ta fram och steka upp dem, mycket gott! Småländska kroppkakor
Funderar på att göra kroppkakor för första gången till helgen. Undrar om det går att frysa dom som blir över? Blir dom bra sen?
Funderar på att göra kroppkakor för första gången till helgen. Undrar om det går att frysa dom som blir över? Blir dom bra sen?
Mjae... Egentligen inte, potatisen blir gärna grynig i frysen. Men du kan alltid spara dem i kylen några dagar och sedan steka upp dem till lunch eller så. Eller stoppa dem i gubbens matlåda till jobbet.
Jag fryser palt och det fungerar bra
Jag har fryst kroppkakor både hemlagade och köpta men det var längesedan nu , kan inte minnas att det blev något annorlunda med dem.
(Pssst *viskar* -Jag brukar skicka med "gubben" det i matlåda (fryst) och han har inte klagat än, men han kanske bara är snäll)
Pufffar, för nu blev jag nyfiken.... :D
Jag älskar kroppkakorna när de varit frysta!! Det är helt suveränt att frysa för att sedan tina upp, steka och servera med skirat smör, extra salt, rivna morötter och lingonsylt!!! Oj nu vattnas det i munnen :)
ALLT går att frysa, för att ge svar på frågan. Precis ALLT, sen hur det blir vid upptining är en annan femma, men frysa allt går bra. Se hur bra jorden klara sig efter istiden (Y)
Kroppkakor går jätte bra att frysa, tina och värm dom sedan i lättsaltat vatten.
Hej
Jag har alltid fryst kroppkakor, har inte varit ngt problem.
Tipset är att tida dem och sen dela dem på mitten och steka dem i lite smör. Då blir inte potatisen krynig eller degig.
Lycka till!
Hejsan...
Jo, frysa går men blir lätt gryniga vid uppvärmning..
Jag skivar dem innan in frysning och sedan nästa gång jag tar fram dem så steker jag dem.
Det tycker jag blir bra...
Funderade precis på denna fråga....TACK ALLA (L) som är så "på hugget" och riktiga fantaster i köket med mängdera av erfarenhet.....vilken tur att i kan hjälpa varann(Y)
Kram på er alla
MatHanna med kroppkakor på G i köket
Funderar på att göra kroppkakor för första gången till helgen. Undrar om det går att frysa dom som blir över? Blir dom bra sen?
De här kroppkakorna går alldeles utmärkt att frysa, de innehåller ju inte rå potatis, vi gör alltid en stor sats, fryser in så att man kan ta fram och steka upp dem, mycket gott!
Småländska kroppkakor