Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gastric bypass

 • Lilloo 12 januari 2008

  Önskar att komma i kontakt med personer som gjort en gastric bypass operation eller någon likn typ av operationen. Eller nära anhörig till någon som gjort en.

  Är intresserad av att byta erfarenheter osv.

  Hör gärna av er...
  Mvh Linda

 • fatzzie 25 januari 2008

  Skrivet av Lilloo den 13 jan 2008

  Önskar att komma i kontakt med personer som gjort en gastric bypass operation eller någon likn typ av operationen. Eller nära anhörig till någon som gjort en.

  Är intresserad av att byta erfarenheter osv.

  Hör gärna av er...
  Mvh Linda

 • Okänd 25 januari 2008

  Vad är det för operation?

 • anluk 25 januari 2008

  Det är väl när man förminskar magsäcken eller hur, vet inte riktigt hur det går till...

 • Okänd 25 januari 2008

  Jag funderade om det var en sån operation.Tackar Anluk.Man lär sig allt mellan himmel och jord här på matklubben,kul(Y)

 • Lilloo 26 januari 2008

  Jo man gör magsäcken mindre. Jag har en tredjedel kvar av min bara. Sedan så kopplar man om tunntarmen så den får en kortare bana. Inför operationen äter man soppa i två veckor och efter op äter man soppa i 4 veckor men det får inte vara bitar i den utan den ska vara helt slät. Efter det äter man puré i två veckor innan man försiktigt får börja äta "riktig" mat igen. Detta med soppa och puré varierar inom olika landsting. Mvh Lilloo

 • Lojsen 31 januari 2008

  Min syster gjorde en öppen s.k. gastric bypass i mars 2007. Jag har följt hennes tid efter operationen och läst igenom hennes journaler.
  Om du vill kan jag förmedla en kontakt till henne

  Hälsningar Lojsen

 • 26 februari 2008

  Jag gjorde en gastric by pass den 26 november 2007. Jag har bara positiva erfarenheter än så länge. Har haft lite bekymmer med matintaget men det har jag fått bukt på nu. Jag gjorde min operation i Lycksele. Där gör dem den med titthål, vilket innebär att man får inte mer än 5 centimeterlånga ärr på magen i höjd med byxlinningen. Man får börja dricka dag 3 efter operationen och börja med purekost som köttbullar och potatismos dag 6. Levde på det i 1½ månad ! :D Har till dags dato gått ner cirka 20 kg. Det går sakta men säkert neråt. Det märks mer om man mäter sig. Lycka till med viktnedgången.

 • tulipan 26 februari 2008

  Jag ska snart till min läkare för undersökning inför remissen.. Kommer att bli placerad i kö. Kön lär vara två år lång. Hoppas verkligen att det går snabbare än så.
  Det där med titthålet lät juh intressant och bra. Hoppas dom har infört det här åxå.
  Har följt denna operation i ca tio år nu och det har verkligen gått framåt. Från att sno om matsäcken till att koppla bort den i princip helt och föra allt direkt ner i tarmarna.. Ska bli intressant med första mötet med min läkare. Han vet dock om vad vi ska göra nästa gång :-)

 • barbiegirl 26 februari 2008

  En släkting til mig genomgick en gastric bypass operation i dag och det hela gick tydligen helt galet. Kirurgen lyckades göra hål i magsäcken och var tvungen att avbryta operationen. Vem vet vilka men han kommer att få efter detta? Har även hört om dom som det gått bra för, men det är tyvärr inte så många som pratar om de mindre lyckade operationerna.
  Han hade stått i kö i över 1 år och fick chansen via ett återbud under förra veckan och så slutade det med att operationen inte lyckades och punkterad magsäck på köpet :(

 • tulipan 27 februari 2008

  Men så är det väl med allt. Man hör allas klagomål men aldrig typ när någon lyckats :-(
  Då är man oftast nöjd och glad... ingen klagan liksom

 • Lilloo 28 februari 2008

  Jag har bara gott att säga om operationen... jag fick inte titthål utan "vanlig" op. Med andra ord är jag öppnad från strax under brösten till naveln. Jag har gått ner 33 kg på 10 månader och jag är glad att det inte gått fortare än så. En kompis som gjorde operationen 3 veckor efter mig han har gått ner över 60 kilo och han mår inte bra.

  Såg vad barbiegirl skrivit om sin släkting. Väldigt tråkigt att det hände men det är ganska ovanligt att det händer sådana fel. Samtidigt är man väl införstådd i innan operationen att det är en risk. De påpekade det flera gånger. VI var 15 st i min grupp... 14 av oss överlevde operationen. En avled tyvärr 3 dagar efter operationen då det vart en väldigt stor påfrestning för hans kropp och en del komplikationer.

  För mig har det funkat bra efter operationen kan äta i princip allt. Finns ju de som har stora problem och inte kan äta så bra. Jag har haft problem med mjukt bröd, men det håller på att reda upp sig och sedan kan jag ha problem med potatis ibland. Ris funkar mycket bättre...

 • tulipan 28 februari 2008

  Hur ofta händer det att någon avlider av den operationen??? Antar att det händer ytterst sällan.
  Var han möjligen väldigt mycket överviktig? Har aldrig hört om att någon dör av en sån operation men visst. Är man grymt överviktig så kan det juh gå den vägen. Kroppen orkar inte med.*uscha*

 • Lilloo 28 februari 2008

  Nej det är inte vanligt, men visst det händer. Låter kanske konstigt men det är inte ovanligt, men inte vanligt heller. Man blir så väl informerad av riskerna om operationen innan man blir opererad. Och att söva en överviktig person är bara det en risk i sig.

 • tulipan 28 februari 2008

  Lilloo jo så sant så sant.. men det e juh så at man blir lite orolig iafl :-(

 • fatzzie 28 februari 2008

  (Y)har gått sex månader nu 30 kilo minus..väldigt skönt .Men visst det var väldigt jobbigt i början ,och det är säkert som med allt annat här i livit vi är så olika ,upplever saker olika.samma med operationer av övervikt kan inte säja att det ska bli på ett visst vis.Som sagt för mig var det ganska jobbigt 3-5 månader.allt som kom in kom ut..mer eller mindre.och väldigt lite kunde jag äta.soppor bröd kött fisk allt var svårt.Var i Thailand kom hem för två veckor sen..Åt jag en tigerräka var jag mätt åt jag typ grillad fisk ,kom det upp igen.frukosten kom upp..ja så höll det på.Men nu verkar det som att det går väldigt bra..Är förvånad.Och glad det har lugnat ner sig.Så vänner det är olika för var och en av oss.:D

 • Lilloo 28 februari 2008

  Visst är det olika och tur är väl det? Jag har dagar då jag kan äta mera och vissa dagar då det knappt fungerar alls.

 • tulipan 28 februari 2008

  Av alla motgångar och "biverknigar" osv... skulle ni göra om det? Är ni nöjda att ni genomförde det?

 • Lilloo 28 februari 2008

  Jag ångrar mig ibland. Mår dåligt av att äta ute i bland... Jösses vilka portioner som serveras. Och min systerdotter på 3 ½ år äter mera än mig ibland. Tycker att det är jobbigt att äta ute så jag har blivit mera för att äta husmanskost hemma efter operationen.
  Vi har fått små intyg lite större än ett visa kort där det står att vi är opererade och att en barnportion räcker gott åt oss många gånger. Är ju inte alla restauranger som vill servera vuxna barnportioner, då är kortet väldigt bra.

 • fatzzie 29 februari 2008

  Skrivet av tulipan den 28 feb 2008

  Av alla motgångar och "biverknigar" osv... skulle ni göra om det? Är ni nöjda att ni genomförde det?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.