Hej.. pratade just med en läkare som sade att jag skulle äta glutenfri kost 1 vecka o se om mina bekymmer försvinner..
Nån som har tips på recept..
busan3710 september 2010
Kolla i min kokbok. Där finns lite av varje
anneli198910 september 2010
Hej!
Jag är gluten allergiker.
Det lättaste i början är att bara äta saker som är narturligt glutenfria.
Kött, kycklig fisk. Potatis, ris, polenta, såser på grädde yogurt och liknande. sen grönsaker.
frukost så finns det glutenfri musli och glutenfritt bröd i mataffären. Undrar du över något specifikt kan du bara skriva i min gästbok har ätit så här i 10 år så har bra koll.
Lycka till!
FyllErik10 september 2010
Hej!!
Jag har också gluten allergi (sen 8 år) . I början känns det bara SÅ himla krångligt, men "ren" vanlig mat funkar. Jobbigast tycker jag är när man ska ut och äta, allt frågande vad maten innehåller, ibland inget att välja på förutom sallad. Ska du åka utomland gå in på celiaki förbundets hemsida, där kan du skriva ut kort på en massa språk. Testa sempers red berris flingor, super goda, och testa att baka hönökakorna jag har på recept(dom är enkla att baka). Hoppas att dom hittat lösningen så du får må bättre!!!
123Linnea10 september 2010
Rosta brödet - så går det att äta...
det glutenfria alltså!
sessa7910 september 2010
tack för alla svar .. ni är underbara som delar med er av era erfarenheter osv ..
Hej.. pratade just med en läkare som sade att jag skulle äta glutenfri kost 1 vecka o se om mina bekymmer försvinner..
Nån som har tips på recept..
Kolla i min kokbok. Där finns lite av varje
Hej!
Jag är gluten allergiker.
Det lättaste i början är att bara äta saker som är narturligt glutenfria.
Kött, kycklig fisk. Potatis, ris, polenta, såser på grädde yogurt och liknande. sen grönsaker.
frukost så finns det glutenfri musli och glutenfritt bröd i mataffären. Undrar du över något specifikt kan du bara skriva i min gästbok har ätit så här i 10 år så har bra koll.
Lycka till!
Hej!!
Jag har också gluten allergi (sen 8 år) . I början känns det bara SÅ himla krångligt, men "ren" vanlig mat funkar. Jobbigast tycker jag är när man ska ut och äta, allt frågande vad maten innehåller, ibland inget att välja på förutom sallad. Ska du åka utomland gå in på celiaki förbundets hemsida, där kan du skriva ut kort på en massa språk. Testa sempers red berris flingor, super goda, och testa att baka hönökakorna jag har på recept(dom är enkla att baka). Hoppas att dom hittat lösningen så du får må bättre!!!
Rosta brödet - så går det att äta...
det glutenfria alltså!
tack för alla svar .. ni är underbara som delar med er av era erfarenheter osv ..