Är det någon som har ett recept
på glutenfri ugnspannkaka.
Har letat men hittar inget.:(
dystraior20 februari 2009
Skrivet av ylwa den 20 feb 2009
Är det någon som har ett recept
på glutenfri ugnspannkaka.
Har letat men hittar inget.:(
Kanske en dum fråga, men kan du inte göra vanlig pannkakssmet, men byta ut vetemjölet mot glutenfrit mjöl? :o
ylwa20 februari 2009
Har tänkt så jag med,
men det är så att det är mitt barnbarn som är glutenallergiker.
Så jag är inte så säker på hur det blir,
LEDIVO20 februari 2009
Googlade och fann
http://www.allergimat.com/recept.asp?id=320
safir7420 februari 2009
Man kan även köpa Oatleys färdiga pannkakssmet i tetra.
Innehållsförteckning: Havrebas (vatten, havre 10%), ägg, risstärkelse, salt, rapsolja, konserveringsmedel (kaliumsorbat, äppelsyra)
piaaip20 februari 2009
Skrivet av safir74 den 20 feb 2009
Man kan även köpa Oatleys färdiga pannkakssmet i tetra.
Innehållsförteckning: Havrebas (vatten, havre 10%), ägg, risstärkelse, salt, rapsolja, konserveringsmedel (kaliumsorbat, äppelsyra)
Men det är väl inte så lämpligt att använda oatly, det är ju gluten!!!
busan3721 februari 2009
Nej det är inte gluten i oatly´s produkter, jag använder dem själv. Det är en speciell renodlad havre de använder. Gå gärna in på www.oatly.com och läs mer om deras produkter
ylwa21 februari 2009
(L)(L)
Tack så hemskt mycket för dessa tips.
Nu kan jag göra ugnspannkaka till mitt barnbarn.
//Ylwa
DeniseH27 februari 2009
Det är inte alla som är glutenallergiker som klarar av havre fast det inte är gluten i. Jag gör det inte och jag vet många andra som inte gör det
Det går oftast bra med de flesta recepten att bara byta vetemjölet mot glfritt mjöl.
Blanche28 februari 2009
Hej!
Jo det ÄR gluten i havre - men det en annan sorts gluten än den som finns i vete och råg.
Solhavre använder jag själv och det går bra.
Minns inte riktigt vad den dryck heter som är baserad på ris, kan det vara Rice Dream?
Har du provat sojamjölk?
Om inget av detta funkar så kan du mixa mjölkersättning på sesamfrön eller sötmandel.
Lycka till!
MatHanna1 mars 2009
Hej!
Ett tips är att använda bovetemjöl, har tyvärr ingen erfarenhet av ugnspannkaka men vanliga pannkakor går utmärkt!
Lycka till!!!:D
MatHanna
ylwa1 mars 2009
Tackar. (L)
Jag tror inte han kan äta havre, :(
men bovete har jag ingen aning om:o
det får jag fråga om.
Men det ska jag göra.
Tack så länge.
Fredrika6928 maj 2009
Skrivet av ylwa den 20 feb 2009
Är det någon som har ett recept
på glutenfri ugnspannkaka.
Har letat men hittar inget.:(
En bra sida med många glutenfria recept finns på: www.glutenfriatorget.se
ylwa28 maj 2009
Hejsan!
Tack för alla bra tips. (Y)
Jag har testat det mesta,
så nu vill mitt barnbarn ha ugnspannkaka varje gång han kommer. :D
Men vad gör man inte för de små liven.(L)
// Ylwa.//
prov29 maj 2009
prov29 maj 2009
Jag gräddar gluten och laktosfri pannkaka åt min fru i pannkakslagg visserligen.
Men det kan vara värt att pröva i ugn.
4 dl glutafin brödmix (vitt Bröd) eller Sempers Finmix
1 liter Laktosfri mjölk (Valio) Eller vanlig standardmjölk (om man inte är laktosintolerant.
5 st. Ekologiska ägg
4 msk Rapsolja eller smör
halv deciliter outspådd citron /apelsinsaft. ca: 13 -14 st Pannkakor
Själv brukar jag experimentera med att blanda i pofiber, fibrex havregryn (glutenfri) krossade linfrön,
flytande honung, mängden av detta får man pröva sig fram
LYCKA TILL ps. Jag använder Gammeldags mjölk
(Min fru klarar det)
ylwa31 maj 2009
Tack Prov. :)
Ditt recept såg väldigt spännande ut, :p
det kommer jag nog testa.
Tundra1 juni 2009
Jag har själv gluten allergi och brukar alltid byta ut vanligt vetemjöl mot glutenfritt mjöl. Funkar hur bra som helst. Man kan bli tvungen att använda lite mer glutenfritt mjöl men det märker man själv.
När man bakar brukar det oftast behövas lite mer.
Fiona1 juni 2009
Det där med havre och glutenallergi är väldigt omtvistat då vissa tål det och vissa inte. Man rekommenderar dock (gjorde när jag gjorde specialarbete om det i alla fall) inte att man ger havre eller produkter där av till glutenintolleranta barn, utan det är något man ska vänta med tills man är vuxen för att inte ev. skada den tolerans som finns.
Att byta ut mjöl/havregryn mot glutenfri mjölmix i ett recept ska inte vara några problem. Tänk bara på att mjölmixen suger åt sig väldigt mycket vatten i själva bakningen vilket gör att man om man bakar bröd får ett extremt hårt och torrt bröd (som knappt går att äta) om man gör som vanligt med det, så titta hellre på förpackningarna och baka efter dem.
Glutenfria "bröddegar" är i regel ett mellanting mellan smet och deg vilket kan kännas konstigt om man inte vet om det i förväg.
ylwa1 juni 2009
Tack alla som har kommit med tips och råd.(L)
Nu kan jag både baka och göra ugnspannkakor.:D
Stora kramar till er. (L)
Är det någon som har ett recept
på glutenfri ugnspannkaka.
Har letat men hittar inget.:(
Är det någon som har ett recept
på glutenfri ugnspannkaka.
Har letat men hittar inget.:(
Kanske en dum fråga, men kan du inte göra vanlig pannkakssmet, men byta ut vetemjölet mot glutenfrit mjöl? :o
Har tänkt så jag med,
men det är så att det är mitt barnbarn som är glutenallergiker.
Så jag är inte så säker på hur det blir,
Googlade och fann
http://www.allergimat.com/recept.asp?id=320
Man kan även köpa Oatleys färdiga pannkakssmet i tetra.
Innehållsförteckning: Havrebas (vatten, havre 10%), ägg, risstärkelse, salt, rapsolja, konserveringsmedel (kaliumsorbat, äppelsyra)
Man kan även köpa Oatleys färdiga pannkakssmet i tetra.
Innehållsförteckning: Havrebas (vatten, havre 10%), ägg, risstärkelse, salt, rapsolja, konserveringsmedel (kaliumsorbat, äppelsyra)
Men det är väl inte så lämpligt att använda oatly, det är ju gluten!!!
Nej det är inte gluten i oatly´s produkter, jag använder dem själv. Det är en speciell renodlad havre de använder. Gå gärna in på www.oatly.com och läs mer om deras produkter
(L)(L)
Tack så hemskt mycket för dessa tips.
Nu kan jag göra ugnspannkaka till mitt barnbarn.
//Ylwa
Det är inte alla som är glutenallergiker som klarar av havre fast det inte är gluten i. Jag gör det inte och jag vet många andra som inte gör det
Det går oftast bra med de flesta recepten att bara byta vetemjölet mot glfritt mjöl.
Hej!
Jo det ÄR gluten i havre - men det en annan sorts gluten än den som finns i vete och råg.
Solhavre använder jag själv och det går bra.
Minns inte riktigt vad den dryck heter som är baserad på ris, kan det vara Rice Dream?
Har du provat sojamjölk?
Om inget av detta funkar så kan du mixa mjölkersättning på sesamfrön eller sötmandel.
Lycka till!
Hej!
Ett tips är att använda bovetemjöl, har tyvärr ingen erfarenhet av ugnspannkaka men vanliga pannkakor går utmärkt!
Lycka till!!!:D
MatHanna
Tackar. (L)
Jag tror inte han kan äta havre, :(
men bovete har jag ingen aning om:o
det får jag fråga om.
Men det ska jag göra.
Tack så länge.
Är det någon som har ett recept
på glutenfri ugnspannkaka.
Har letat men hittar inget.:(
En bra sida med många glutenfria recept finns på: www.glutenfriatorget.se
Hejsan!
Tack för alla bra tips. (Y)
Jag har testat det mesta,
så nu vill mitt barnbarn ha ugnspannkaka varje gång han kommer. :D
Men vad gör man inte för de små liven.(L)
// Ylwa.//
Jag gräddar gluten och laktosfri pannkaka åt min fru i pannkakslagg visserligen.
Men det kan vara värt att pröva i ugn.
4 dl glutafin brödmix (vitt Bröd) eller Sempers Finmix
1 liter Laktosfri mjölk (Valio) Eller vanlig standardmjölk (om man inte är laktosintolerant.
5 st. Ekologiska ägg
4 msk Rapsolja eller smör
halv deciliter outspådd citron /apelsinsaft. ca: 13 -14 st Pannkakor
Själv brukar jag experimentera med att blanda i pofiber, fibrex havregryn (glutenfri) krossade linfrön,
flytande honung, mängden av detta får man pröva sig fram
LYCKA TILL ps. Jag använder Gammeldags mjölk
(Min fru klarar det)
Tack Prov. :)
Ditt recept såg väldigt spännande ut, :p
det kommer jag nog testa.
Jag har själv gluten allergi och brukar alltid byta ut vanligt vetemjöl mot glutenfritt mjöl. Funkar hur bra som helst. Man kan bli tvungen att använda lite mer glutenfritt mjöl men det märker man själv.
När man bakar brukar det oftast behövas lite mer.
Det där med havre och glutenallergi är väldigt omtvistat då vissa tål det och vissa inte. Man rekommenderar dock (gjorde när jag gjorde specialarbete om det i alla fall) inte att man ger havre eller produkter där av till glutenintolleranta barn, utan det är något man ska vänta med tills man är vuxen för att inte ev. skada den tolerans som finns.
Att byta ut mjöl/havregryn mot glutenfri mjölmix i ett recept ska inte vara några problem. Tänk bara på att mjölmixen suger åt sig väldigt mycket vatten i själva bakningen vilket gör att man om man bakar bröd får ett extremt hårt och torrt bröd (som knappt går att äta) om man gör som vanligt med det, så titta hellre på förpackningarna och baka efter dem.
Glutenfria "bröddegar" är i regel ett mellanting mellan smet och deg vilket kan kännas konstigt om man inte vet om det i förväg.
Tack alla som har kommit med tips och råd.(L)
Nu kan jag både baka och göra ugnspannkakor.:D
Stora kramar till er. (L)