Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God mat i fjällen....

  • mrveboa 21 mars 2011

    Ahhh, en vecka kvar till Sälen...
    Fast det är semester så tycker jag om att laga mat men vi brukar alltid laga samma mat när vi är där, lite tråkigt!
    Äta ute där är lite dyrt så har ni några tips på goda rätter som passar efter en dag i backen eller spåret så vore jag tacksam....
    Sånt vi brukar göra är:
    Tacopaj, falukorv i ugn, köttfärssås, chili, varma mackor.... enkelt o gott med andra ord

    // Tony

  • MatAnders 21 mars 2011

    Hej
    Här kommer några förslag som jag tror ni skulle gilla och inte tar så lång tid utan sköter sig självt medan ni pustar ut efter en dag på skidorna.

    http://www.matklubben.se/recept/sambal_kotletter_4437.html

    http://www.matklubben.se/recept/anders_kasslergryta_med_groenpeppar_och_champinjoner_87027.html

    http://www.matklubben.se/recept/anders_korvgryta_86201.html

    http://www.matklubben.se/recept/kassler_med_sparris_och_groenpeppar_79138.html

    Eller varför inte några goda smördegs piroger med sallad till.

    http://www.matklubben.se/recept/smoerdegspiroger_23668.html

    Ha så skönt i backen

  • alindalinda 21 mars 2011

    släta soppor i termos, väldigt enkelt att ha med till backen!
    tex en mixad morot, potatis och löksoppa?

  • nilami 21 mars 2011

    håller med föregående - soppa och bröd är toppen :D även om det optimala är att krilla korv över öppen eld utomhud förstås

  • mrveboa 21 mars 2011

    jo soppor o grilla korv hör ju oxå till, det brukar det bli under dan, gärna varm choklad o äggmacka oxå!

    // Tony

  • mrveboa 21 mars 2011

    Ja, piroger kanske det blir, o sambalkotletterna låter ju helt ok....
    bra, tack matanders.

    // Tony

  • helenepe 21 mars 2011

    Själv kom jag precis tillbaka från en vecka i Sälen, vi åt bland annat kalops
    http://fotodieten.wordpress.com/2011/03/17/kalops/
    Oxfilé, klyftpotatis och grönpepparsås
    Pizza
    Panerad fisk, potatis och romsås
    Kinamat med bambuskott och ris

  • mrveboa 21 mars 2011

    Skrivet av helenepe den 21 mar 2011

    Själv kom jag precis tillbaka från en vecka i Sälen, vi åt bland annat kalops
    http://fotodieten.wordpress.com/2011/03/17/kalops/
    Oxfilé, klyftpotatis och grönpepparsås
    Pizza
    Panerad fisk, potatis och romsås
    Kinamat med bambuskott och ris

    Härligt... då har ni haft skapligt väder...

  • Mariana56 21 mars 2011

    Brukar förbereda med lasange. Chilistek är en självklar tradition att ta med till fjället. Så enkelt att bara koka/pressa potatis åsså den supergoda såsen....! Ha de´!!{snowman}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.