Porterstek är ju en favorit. Kokt i porter och svartvinbärssaft. Sköter sig själv på spisen och som alla grytor, omöjlig att misslyckas med. Har recept på den, men har inte lagt in den på matklubben.
Porterstek är jättegott och vilken sås det blir mums...det märks att det börjar bli höst man vill ha annan mat nu....
När jag gör porterstek blir det på en höft, jag gör den på fransyska som jag tycker blir bästa steken.
En fransyska kokas i;
1 fl porter
ett par dl koncntrerad svartvinbärssaft
någon dl soja
vitlöksklyftor
köttbuljongtärning/tärningar
timjan
vitlök
gul lök
tror det var allt, när köttet är klart sila kokspadet annars blir inte såsen kul....
red såsen med grädde i valfri fetthalt o mängd samt lite mjöl.
servera med svartavinbärsgelé, pressgurka och kokt potatis.
The_mama97mia13 augusti 2008
Min favoritgryta all times är älgskav. Man tager, om man så haver, en frusen bit älgkött, låter tina bara en smula, sen "skaver" man av tunna flagor kött. Fräser detta i stekgryta eller wokpanna, detta är egentligen en svensk wok!
Sen har jag i kantareller, gul lök, ngn klyfta vitlök, soja och Grädde.... Gärna en msk messmör o ngn msk vinbärsgelé. MUMS.
Servera med potatis att suga upp den goda såsen med.
Har många favoriter....Svårt att välja men här kommer fyra förslag. Gå gärna in och sök bland mina recept bland grytor. Älskar grytor särskilt på hösten/vintern...
En storfavorit hemma hos oss är denna gryta. Går lika bra med lätt cremefraiche.
Krydddoftande panna
Porterstek är ju en favorit. Kokt i porter och svartvinbärssaft. Sköter sig själv på spisen och som alla grytor, omöjlig att misslyckas med. Har recept på den, men har inte lagt in den på matklubben.
Porterstek är jättegott och vilken sås det blir mums...det märks att det börjar bli höst man vill ha annan mat nu....
När jag gör porterstek blir det på en höft, jag gör den på fransyska som jag tycker blir bästa steken.
En fransyska kokas i;
1 fl porter
ett par dl koncntrerad svartvinbärssaft
någon dl soja
vitlöksklyftor
köttbuljongtärning/tärningar
timjan
vitlök
gul lök
tror det var allt, när köttet är klart sila kokspadet annars blir inte såsen kul....
red såsen med grädde i valfri fetthalt o mängd samt lite mjöl.
servera med svartavinbärsgelé, pressgurka och kokt potatis.
Min favoritgryta all times är älgskav. Man tager, om man så haver, en frusen bit älgkött, låter tina bara en smula, sen "skaver" man av tunna flagor kött. Fräser detta i stekgryta eller wokpanna, detta är egentligen en svensk wok!
Sen har jag i kantareller, gul lök, ngn klyfta vitlök, soja och Grädde.... Gärna en msk messmör o ngn msk vinbärsgelé. MUMS.
Servera med potatis att suga upp den goda såsen med.
:)Här är några av mina förslag
Fläskfilégryta à la Nettan
Fläskytterfilégryta
Kycklingfilé med ädelost
Kycklinggryta på mitt sätt
Mauds fläskfilégryta med bacon och grönsaker
Helenas räkrätt
(Y)(Y)(Y)
Se min artikel 'Värdens godaste soppa - Bouilabaisse'
Kan läsas 'gryta'
Här är några goda grytor, som jag tycker om.
VARNING TILL en Annan! innehåller dock creme fraiche:@
men du kan byta ut det mot något annat:p:p
Fläskfilègryta med dragon
Kasslerpanna
Kycklinggryta med kantareller
Kycklinggryta med thaisås
Potatisgryta med indisk doft
Har många favoriter....Svårt att välja men här kommer fyra förslag. Gå gärna in och sök bland mina recept bland grytor. Älskar grytor särskilt på hösten/vintern...
:)En lite magrare gryta
Fläskfilégryta á la Nettan (mager)
(Y)(Y)(Y)
puffar upp denna tråd.(Y) Nu när det börjar bli höst är det så gott med gryta tycker jag! :D
Här är några fler recept som varmt kan rekommenderas:
Tagine med kyckling och dadlar
Kycklingcurry fran Mauritius
No chop chilli con carne
Denna som anluk rekommenderar och har, har blivit en av våra favoriter som vi hittat här på Matklubben. Jag rekommenderar den varmt.
Gissa om jag är glad att jag hittade hit!! (Y)