Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott recept på ärtsoppa?

  • 17 augusti 2000

    Snart är hösten här och då är det så gott med soppor. Jag efterlyser ärtsopperecept? Dela gärna med er!

  • 18 augusti 2000

    Hoppas det går bra med gröna ärter också! Den är supergod, gör lite extra och frys in!Crème Ninon2 schalottenlökar el. en späd purjolök1 msk smör1 pkt frysta gröna ärter, 250 g1 burk gröna ärter, 400 gca 5 dl buljong, rätt starkörtsalten aning cayennepeppar2-3 dl vispad grädde1-2 dl mousserande vincrème fraîche och bröd till serveringenFinhacka löken och låt den mjukna i lite smör i en stor kastrull. Lägg i de tinade ärterna någon minut. Häll över i matberedare (eller använd stavmixer), tillsätt de avrunna burkärterna och kör till en fin puré. Späd med 1 dl av buljongen och kör lite till. Blanda sen ärtmoset med resten av den heta buljongen, låt koka några minuter och krydda lätt. Strax före servering rör du ner den vispade grädden. Hetta upp, smaka av och häll i vinet (rumstempererat). Servera i varma tallrikar och slå gärna i lite mousserande vin precis innan du bär in tallrikarna så skummar det extra festligt.

  • 19 augusti 2000

    Här får du en klassiker! Riktig ärtsoppa!400 gr torkade gula ärtor1 st gul lök300 gr rimmat sidfläsk12 dl vatten2 krm timjan2 krm mejramsalt & svartpepparBlötlägg ärtorna i rikligt med vatten minst 8 timmar. Slå av blötläggningsvattnet och skölj ärtorna. Skala och klyfta löken. Lägg ärtor, lök och sidfläsk i en kastrull och slå på vattnet. Låt koka upp och skumma av vid behov. Låt soppan sjuda under lock ca 1 timme. Späd med vatten om soppan blir tjock. Smaka av med salt och peppar.Hoppas det smakar, glöm ej punchen!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.