vad använder ni för grädde i matlagningen? själv använder jag mager, 7%, milda minimat tror jag den heter
evaldo11 januari 2008
Laga Lätt eller någon annan mager 5-7 %. Turkisk mager yoghurt använder jag ofta.
zoskey11 januari 2008
Det är numera vetenskaplikt bevisad och citerad i all press här i Sverige att vi människor har levt i många många år och våran kropp har anpassad sig efter de naturliga fetthalter som finns i vanligt mjölk, grädde (samma som smör) kött, grönsaker, spannmål mm. men inte på de onaturliga fetthalter som finns i snacks, godis, hel& halvfabrikad mat, läsk ja ni vet vad jag prater om.
Det är helt absurt att vi pga den osunda maten begränsa den nyttiga fetthalten i standardmjölken, grädde, kött mm.
Så drick vanligt mjölk, använd riktig grädde, smör, kött. Men låt bli LÖRDAGSGODIS -CHIPS- SNACKS och allt vad det heter och du kommer mår bra av det!!!!
mammis11 januari 2008
I våran familj är det bregott och riktig grädde som gäller :p
farmoringer11 januari 2008
Jag använder vispgrädde till potatisgratänger och liknande ,cremefraiche vanlig. men ananrs använder jag ofta matlagningsgrädde för att få ett gräddliknade utseende..
zissi11 januari 2008
Skrivet av nelirotger den 11 jan 2008
vad använder ni för grädde i matlagningen? själv använder jag mager, 7%, milda minimat tror jag den heter
zissi11 januari 2008
Jag använder 36% vispgrädde .........2½ dl med skruvlock. Den är så lagom på alla sätt tycker jag. Håller sig några dagar längre än den vanliga 40%. Har slutat med de flesta lättprodukter. Kör med Bregott, smör, rapsolja o riktig grädde.
Mvh zissi
zissi11 januari 2008
.............glömde säga att jag turkisk el. grekisk yoghurt 10% använder jag ofta isf grädde el creme fraiche. Mkt god.
Mvh zissi
zoskey11 januari 2008
Det verka så att min inlägg har väckt flera i kväll
Suddisen11 januari 2008
Bregott och grädde andvänder vi här hemma
Queenie11 januari 2008
Tycker inte det blir lika gott eller samma sak med de "nyttiga" gräddsorterna. Så jag använder vanlig och vanlig crème fraiche. Nog för att det kanske inte hade skadat för min del att inte använda grädde, men det struntar jag i! Så det så!
Amika11 januari 2008
Bregott, 15% milda eller vispgrädde. Riktig creme fraiche och grön mjölk.
Queenie11 januari 2008
Men med crème fraiche i så blir det krämigare, tycker jag
Snorkfroken11 januari 2008
Jag använder milda extra 4% när jag lagar mat.
Fast det blir absolut godast när man använder riktig grädde i maten :D
styvan12 januari 2008
Jag använder mycket av Crème Fraiche (både lätt och vanlig) och samma sak med gräddsorterna, även sojagrädde går bra för min del. Det beror på vad jag känner för just den dagen när jag ska använda dem.:D
Okänd12 januari 2008
Grädde,matlagningsgrädde mm.Jag blandar ofta typ vanlig grädde med något lättare produkter.Creme fraiche använder jag också.Det beror alldeles på vad det är för maträtt.I vissa maträtter måste det bara vara riktig grädde.
12 januari 2008
Jag gör som Liliane, blandar lite, fett och magert och använder creme fraiche ibland.
Många gånger köper jag även det som råkar vara på x-pris.
I köttfärssås eller till älgskav gör jag också ofta skysås, alltså vatten, lite redningsmjöl och kryddor.
Det är inte direkt för att snåla in på det feta, utan vi tycker det är gott.
Kockis8812 januari 2008
Använder mig bara av riktig grädde. Men visst händer det att jag tar ett lite lättare alternativ ibland.
Libra12 januari 2008
Använder alltid vanlig hederlig grädde......(Y) har försökt med lättare men det blir inte lika gott....tycker jag iaf... :)
anluk12 januari 2008
Skrivet av Snorkfroken den 12 jan 2008
Jag använder milda extra 4% när jag lagar mat.
Fast det blir absolut godast när man använder riktig grädde i maten :D
Använder också 4 % milda, tycker den är så krämig och superbra när man gör sås, men potatisgratänger skall göras med riktig grädde!
vad använder ni för grädde i matlagningen? själv använder jag mager, 7%, milda minimat tror jag den heter
Laga Lätt eller någon annan mager 5-7 %. Turkisk mager yoghurt använder jag ofta.
Det är numera vetenskaplikt bevisad och citerad i all press här i Sverige att vi människor har levt i många många år och våran kropp har anpassad sig efter de naturliga fetthalter som finns i vanligt mjölk, grädde (samma som smör) kött, grönsaker, spannmål mm. men inte på de onaturliga fetthalter som finns i snacks, godis, hel& halvfabrikad mat, läsk ja ni vet vad jag prater om.
Det är helt absurt att vi pga den osunda maten begränsa den nyttiga fetthalten i standardmjölken, grädde, kött mm.
Så drick vanligt mjölk, använd riktig grädde, smör, kött. Men låt bli LÖRDAGSGODIS -CHIPS- SNACKS och allt vad det heter och du kommer mår bra av det!!!!
I våran familj är det bregott och riktig grädde som gäller :p
Jag använder vispgrädde till potatisgratänger och liknande ,cremefraiche vanlig. men ananrs använder jag ofta matlagningsgrädde för att få ett gräddliknade utseende..
vad använder ni för grädde i matlagningen? själv använder jag mager, 7%, milda minimat tror jag den heter
Jag använder 36% vispgrädde .........2½ dl med skruvlock. Den är så lagom på alla sätt tycker jag. Håller sig några dagar längre än den vanliga 40%. Har slutat med de flesta lättprodukter. Kör med Bregott, smör, rapsolja o riktig grädde.
Mvh zissi
.............glömde säga att jag turkisk el. grekisk yoghurt 10% använder jag ofta isf grädde el creme fraiche. Mkt god.
Mvh zissi
Det verka så att min inlägg har väckt flera i kväll
Bregott och grädde andvänder vi här hemma
Tycker inte det blir lika gott eller samma sak med de "nyttiga" gräddsorterna. Så jag använder vanlig och vanlig crème fraiche. Nog för att det kanske inte hade skadat för min del att inte använda grädde, men det struntar jag i! Så det så!
Bregott, 15% milda eller vispgrädde. Riktig creme fraiche och grön mjölk.
Men med crème fraiche i så blir det krämigare, tycker jag
Jag använder milda extra 4% när jag lagar mat.
Fast det blir absolut godast när man använder riktig grädde i maten :D
Jag använder mycket av Crème Fraiche (både lätt och vanlig) och samma sak med gräddsorterna, även sojagrädde går bra för min del. Det beror på vad jag känner för just den dagen när jag ska använda dem.:D
Grädde,matlagningsgrädde mm.Jag blandar ofta typ vanlig grädde med något lättare produkter.Creme fraiche använder jag också.Det beror alldeles på vad det är för maträtt.I vissa maträtter måste det bara vara riktig grädde.
Jag gör som Liliane, blandar lite, fett och magert och använder creme fraiche ibland.
Många gånger köper jag även det som råkar vara på x-pris.
I köttfärssås eller till älgskav gör jag också ofta skysås, alltså vatten, lite redningsmjöl och kryddor.
Det är inte direkt för att snåla in på det feta, utan vi tycker det är gott.
Använder mig bara av riktig grädde. Men visst händer det att jag tar ett lite lättare alternativ ibland.
Använder alltid vanlig hederlig grädde......(Y) har försökt med lättare men det blir inte lika gott....tycker jag iaf... :)
Jag använder milda extra 4% när jag lagar mat.
Fast det blir absolut godast när man använder riktig grädde i maten :D
Använder också 4 % milda, tycker den är så krämig och superbra när man gör sås, men potatisgratänger skall göras med riktig grädde!