Hej.
Jag undrar om det finns något som kan ersätta gräddfil eller creme fraige som är mjölkfritt. Någon soya, ris eller havre produkt kanske? Jag har nämligen inte hittat något.
busan376 september 2008
Skånemejerier har ett stort laktosfritt sortiment. Så även Valio
sockerflis6 september 2008
Eftersom det är skillnad på mjölkallergi och laktosintollerans, så tål jag tyvärr inte laktosfria produkter. Men tack ändå.
busan376 september 2008
Okey, då missförstod jag. Men det finns sojaprodukter du kan kolla. Imat kan du iallafall ersätta grädden med, den är gjord av havre och jättegod i mat
starfighter6 september 2008
Det finns en produkt som heter Sour Supreme - den påminner om creme fraiche, men är soja-baserad. Du hittar den i välsorterade butiker. Själv tycker jag att den funkar bra om man ska göra en kall röra av något slag, men jag har aldrig testat att värma den...! Istället för gräddfil så brukar jag använda Alpros Naturella Yofu, eventuellt smaksätter jag den med lite majonnäs eller lite senap, beroende på vad jag ska ha den till.
Lycka till! :D
marwis6 september 2008
På Ica Focus har jag hittat ett sortiment som består av pulver som blandas ut med vatten. Jag har använt en sort att ersätta yughurt till röror, och en istället för grädde. Det har fungerat jättebra i sommar då vi varit ute med båten.
Hälsn. Marie
Hej.
Jag undrar om det finns något som kan ersätta gräddfil eller creme fraige som är mjölkfritt. Någon soya, ris eller havre produkt kanske? Jag har nämligen inte hittat något.
Skånemejerier har ett stort laktosfritt sortiment. Så även Valio
Eftersom det är skillnad på mjölkallergi och laktosintollerans, så tål jag tyvärr inte laktosfria produkter. Men tack ändå.
Okey, då missförstod jag. Men det finns sojaprodukter du kan kolla. Imat kan du iallafall ersätta grädden med, den är gjord av havre och jättegod i mat
Det finns en produkt som heter Sour Supreme - den påminner om creme fraiche, men är soja-baserad. Du hittar den i välsorterade butiker. Själv tycker jag att den funkar bra om man ska göra en kall röra av något slag, men jag har aldrig testat att värma den...! Istället för gräddfil så brukar jag använda Alpros Naturella Yofu, eventuellt smaksätter jag den med lite majonnäs eller lite senap, beroende på vad jag ska ha den till.
Lycka till! :D
På Ica Focus har jag hittat ett sortiment som består av pulver som blandas ut med vatten. Jag har använt en sort att ersätta yughurt till röror, och en istället för grädde. Det har fungerat jättebra i sommar då vi varit ute med båten.
Hälsn. Marie