Finns det någon som har ett recept på pannkaka med grahamsmjöl , morötter och sesamfrön?
Har tappat bort mitt recept, men minns att det var jättegott!
Ingenmatmamma27 november 2010
Jag har gjort något som liknar detta.
För 2 personer
2,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl mjölk
knappt 1 litet pkt bacontärningar
1 riven morot
1 råriven potatis
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bacontärningarna i botten på en ugnsfast form och sätt in i ugnen c:a 5 min.( Du gör pannkakssmeten först medan ugnen blir varm)
Vispa ihop ägg och mjölk. Vispa i mjölet. ( Så brukar jag göra) Det billiga vetemjölet som jag köpte nyss var litet klumpigt så jag siktade det med en trådsil.
Riv moroten och potatisen i smeten och blanda i.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Ta ut formen ur ugnen. Häll smeten över baconet.. Rör ev. runt litet.
Grädda c:a 20 minuter.
Tillbehör: Ett äpple skuret i smtärningar blandat med rårörda lingon.
P.S. Tror receptet stod i senaste Buffé ( från ICA ) . Jag halverade det och bytte ut en del av mjölet mot grahamsmjöl. Det blev jättegott och mättande. Passar också som utflyktsmat eller kanske att ta med i lunchlådan till jobbet. D.S.
Finns det någon som har ett recept på pannkaka med grahamsmjöl , morötter och sesamfrön?
Har tappat bort mitt recept, men minns att det var jättegott!
Jag har gjort något som liknar detta.
För 2 personer
2,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
4 dl mjölk
knappt 1 litet pkt bacontärningar
1 riven morot
1 råriven potatis
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bacontärningarna i botten på en ugnsfast form och sätt in i ugnen c:a 5 min.( Du gör pannkakssmeten först medan ugnen blir varm)
Vispa ihop ägg och mjölk. Vispa i mjölet. ( Så brukar jag göra) Det billiga vetemjölet som jag köpte nyss var litet klumpigt så jag siktade det med en trådsil.
Riv moroten och potatisen i smeten och blanda i.
Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
Ta ut formen ur ugnen. Häll smeten över baconet.. Rör ev. runt litet.
Grädda c:a 20 minuter.
Tillbehör: Ett äpple skuret i smtärningar blandat med rårörda lingon.
P.S. Tror receptet stod i senaste Buffé ( från ICA ) . Jag halverade det och bytte ut en del av mjölet mot grahamsmjöl. Det blev jättegott och mättande. Passar också som utflyktsmat eller kanske att ta med i lunchlådan till jobbet. D.S.