*PUFF*
Läste i ngn matttidning att Vattenmelon är toppen att frysa in i skivor o sen bara ta fram o äta som efterrätt o svalka efter det grillade, blir som sorbet eller grynig glass i konsistensen. Skall testas.
Grilla mera!
Ikväll lägger jag majskolvar på grillen, jag förkokar dom inte, grillar med blad o blast o sen skalar man med grillvanten liksom....
Det är gött...
The_mama97mia14 augusti 2009
Nektariner är billigt o toppengott nu - lägg dom på grillen o bjud med lite glass eller kesella vanilj till!!!!
Majainorr14 augusti 2009
Åh vilka grilltips... Blir ofta att man kör med den gamla vanliga grillmaten och tillbehören.
Bidrar här med en sås som passar riktigt bra till grillat, speciellt till kyckling! Jordnötssås
josefink8314 augusti 2009
Jätte gott istället för potatis:
Fetaostgratinerad fänkål.
Dela fänkål i klyftor och koka mjuk i lättsaltat vatten i ca 15 min.
Lägg iugnsfast form och smula över fetaost, rosmarin, salt och peppar.
Gratinera i 10 min i 200 grader. (Y)
The_mama97mia25 september 2009
O så puffar vi lite här med - grilloset blir till röksignaler över hela landet.
Jag tänder grillen ikväll för lite gröna experiment. Torr-rubbar entrecoteskivorna, penslar med glaze sen.
Tror jag har lärt mig min ´Looftlighter nu, det funkar sååååååååå bra att tända på. :)
Chinese barbecued spareribs
Cornichoner
Feta och olivsås
Det kan ju ta lite tid att grilla. Dofterna från grillen retar aptiten och då kan det vara gott att snaska på nåt innan maten serveras.
Gör en stor sats aioli, rosta skivor av pain riche på grillen och doppa i aiolin.
Gör en sats med västerbottencreme; majonnäs, creme fraiche, riven västerbottenost, doppa bröd eller kex-sticks (kommer ju inte på namnet).
Aioli och creme som blir över kan ju användas som tillbehör på matbordet.
Smaskens!
Glaserad smålök
Gratinerad potatis
Grillad Andouille i baguette med ravigottröra
Grillad färskpotatis
*PUFF*
Läste i ngn matttidning att Vattenmelon är toppen att frysa in i skivor o sen bara ta fram o äta som efterrätt o svalka efter det grillade, blir som sorbet eller grynig glass i konsistensen. Skall testas.
Grilla mera!
Tack mama97mia för tipset om vattenmelon. Det ska jag testa. Här kommer fler grilltips
Grillade Chorizo- och färskpotatisspett
Grillade grönsaksspett med kryddiga korvar
Ikväll lägger jag majskolvar på grillen, jag förkokar dom inte, grillar med blad o blast o sen skalar man med grillvanten liksom....
Det är gött...
Nektariner är billigt o toppengott nu - lägg dom på grillen o bjud med lite glass eller kesella vanilj till!!!!
Åh vilka grilltips... Blir ofta att man kör med den gamla vanliga grillmaten och tillbehören.
Bidrar här med en sås som passar riktigt bra till grillat, speciellt till kyckling!
Jordnötssås
Jätte gott istället för potatis:
Fetaostgratinerad fänkål.
Dela fänkål i klyftor och koka mjuk i lättsaltat vatten i ca 15 min.
Lägg iugnsfast form och smula över fetaost, rosmarin, salt och peppar.
Gratinera i 10 min i 200 grader. (Y)
O så puffar vi lite här med - grilloset blir till röksignaler över hela landet.
Jag tänder grillen ikväll för lite gröna experiment. Torr-rubbar entrecoteskivorna, penslar med glaze sen.
Tror jag har lärt mig min ´Looftlighter nu, det funkar sååååååååå bra att tända på. :)