Hej jag undrar om någon vet hur man gör grönpeppar sås med grönpepparost i istället för korn? Vet att jag åt det förra nyår men hittar inte något recept på det.. Undrar oxå om man kanske kan göra en sås med cantado 4 sorters peppar, hur gör man i så fall?
The_mama97mia29 december 2008
ujuj.. överkurs för mig haha... har bara gjort grönpepparsås på påse. hmmm... ser tacksamt emot förslag på hur man gör på riktigt...
*rodnar och ler generat*
Angel-6129 december 2008
Hej! Grönpepparost finns tyvärr inte i alla mataffärer. I de affärer som har den får man oftast köpa den i lösvikt i charken. Smält osten i en gryta på lågvärme och späd med gradde. Jag brukar även tillsätta lite grönpepparkorn som fått stå några timmar i ett halvt glas mjölk för att smaken ska framträda bättre. Lite kinesisk soja i såsen brukar jag också använda både för sältan och färgens skull. Smaka av med salt. Till detta brukar jag ha fläskfile stekt i skivor som får puttra en liten stund i såsen. Rätten är godast om man tillagar den en dag innan. Lycka till Angel-61
grill29 december 2008
Du kan nog anväda detta recept men byt ut osten bara. Lycka till Kvibille gräddsås
zudette30 december 2008
Jag gör alltid en en vit grundsås som jag smaksätter med grönpeppar (efter smak) och buljong (pulver eller bit av tärning). Sätt färg med någon droppe coloritsoya om du vill ha mer färg! Brukar bli himla gott!!!! Cantadouost använder jag gärna i sås. Det enklaste är att koka ihop osten med en burk creme fraiche eller , ännu hellre, ett paket grädde av valfri sort! Annars gör man som med grönpepparen - en vit grundsås som du smaksätter med den ost du gillar bäst - mängd efter tycke och smak!
LYCKA TILL!!!(Y)
matnjutaren30 december 2008
Ingredienser:
1 msk Smör
1 hackad schallottenlök
2 msk krossad grönpeppar
1 msk fransk senap
1 dl köttsky ( från köttet som stektes)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Gör så här:
Håll stekskyn varm.
Hacka löken.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i löken.
Låt löken fräsa ett tag på svag värme.
Tillsätt grönpepparen, senapen, steksky och grädden under omrörning.
Låt såsen koka under omrörning tills den fått lagom konsistens.
Salta och peppra efter egen smak.
Så här gör jag "vanlig" grönpepparsås plus att ofta tar jag och hackar 1dl färska champinjoner som jag låter "puttra" med när löken stekes.
Sitter och "klurar" nu på om du inte kan ta detta receptet och modifiera det med din ost istället. :)
Jag hade tagit bort 1 dl vispgrädde och grönpepparkornen och ersatt det, helt enkelt, med osten din.:)
Du borde ju kunna göra på samma sätt med den andra ost-sorten med.:)
Lycka till! (L)
matnjutaren30 december 2008
Skrivet av matnjutaren den 30 dec 2008
Ingredienser:
1 msk Smör
1 hackad schallottenlök
2 msk krossad grönpeppar
1 msk fransk senap
1 dl köttsky ( från köttet som stektes)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Gör så här:
Håll stekskyn varm.
Hacka löken.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i löken.
Låt löken fräsa ett tag på svag värme.
Tillsätt grönpepparen, senapen, steksky och grädden under omrörning.
Låt såsen koka under omrörning tills den fått lagom konsistens.
Salta och peppra efter egen smak.
Så här gör jag "vanlig" grönpepparsås plus att ofta tar jag och hackar 1dl färska champinjoner som jag låter "puttra" med när löken stekes.
Sitter och "klurar" nu på om du inte kan ta detta receptet och modifiera det med din ost istället. :)
Jag hade tagit bort 1 dl vispgrädde och grönpepparkornen och ersatt det, helt enkelt, med osten din.:)
Du borde ju kunna göra på samma sätt med den andra ost-sorten med.:)
Lycka till! (L)
Glömde ju...:p
Vill du sen "lyxa" till den lite så slå i lite cognac med. Den höjer grönpepparsmaken.(Y):D
Kirunakocken1 januari 2009
annars kan man koka en vanlig grönpepparsås, sila bort pepparkornen i slutet, för smaken blir sååå mycket bättre med pepparkorn.. och sedan avsluta hela såsen med att mixa ned lite naturell färskost precis innan servering.
//Johan kock
zudette1 januari 2009
Skrivet av Kirunakocken den 1 jan 2009
annars kan man koka en vanlig grönpepparsås, sila bort pepparkornen i slutet, för smaken blir sååå mycket bättre med pepparkorn.. och sedan avsluta hela såsen med att mixa ned lite naturell färskost precis innan servering.
//Johan kock
Ursäkta men är det jag som läser galet eller???? Vad menar du? "...sila bort pepparkornen i slutet, för smaken blir sååå mycket bättre med pepparkorn.. " - Ska de vara kvar eller inte??? Kan du förklara hur du menar!!!!!! Pepparkornen kanske inte ska krossas som jag brukar göra eller???:'(
Kirunakocken1 januari 2009
hej igen.
jag menade att om man inte vill ha kornen (som kan upplevas för starka i munnen) så silar man bort dem precis i slutet, sedan rör man ned färskosten för en fylligare smak, då får man all den goda smaken från grönpepparen ändå :)
Man kan självklart krossa dem när man gör såsen och abslout bränna av dem med lite cognac också.
Ha det gott
//Johan Kock
zudette1 januari 2009
Okej!! Då tror jag att jag förstår! Jag brukar alltid krossa grönpepparkornen i en mortel när jag gör min sås och det funkar bra, men tack för tipset!
Virre851 januari 2009
Tack för alla tips. Jag köpte cantadou 4 sorters peppar och smälte ner i grädde med lite soja och redning blev jätte gott tillsammans med fläskfile och potatisgratäng..
MalinJ2 januari 2009
Jag använder också pepparkorn, gärna i lag. Gott och enklet recept: Grönpepparsås
snuosm2 januari 2009
Jag brukar alltid göra såsen i stekpannan med allt gott (steksky) från de stekta fläskkotletterna, eller -filéerna kvar i pannan, oavsett om jag gör med grönpepparkorn eller med pepparost i. Smarrigt, nu blev jag sååå sugen på det :D
Hej jag undrar om någon vet hur man gör grönpeppar sås med grönpepparost i istället för korn? Vet att jag åt det förra nyår men hittar inte något recept på det.. Undrar oxå om man kanske kan göra en sås med cantado 4 sorters peppar, hur gör man i så fall?
ujuj.. överkurs för mig haha... har bara gjort grönpepparsås på påse. hmmm... ser tacksamt emot förslag på hur man gör på riktigt...
*rodnar och ler generat*
Hej! Grönpepparost finns tyvärr inte i alla mataffärer. I de affärer som har den får man oftast köpa den i lösvikt i charken. Smält osten i en gryta på lågvärme och späd med gradde. Jag brukar även tillsätta lite grönpepparkorn som fått stå några timmar i ett halvt glas mjölk för att smaken ska framträda bättre. Lite kinesisk soja i såsen brukar jag också använda både för sältan och färgens skull. Smaka av med salt. Till detta brukar jag ha fläskfile stekt i skivor som får puttra en liten stund i såsen. Rätten är godast om man tillagar den en dag innan. Lycka till Angel-61
Du kan nog anväda detta recept men byt ut osten bara. Lycka till
Kvibille gräddsås
Jag gör alltid en en vit grundsås som jag smaksätter med grönpeppar (efter smak) och buljong (pulver eller bit av tärning). Sätt färg med någon droppe coloritsoya om du vill ha mer färg! Brukar bli himla gott!!!! Cantadouost använder jag gärna i sås. Det enklaste är att koka ihop osten med en burk creme fraiche eller , ännu hellre, ett paket grädde av valfri sort! Annars gör man som med grönpepparen - en vit grundsås som du smaksätter med den ost du gillar bäst - mängd efter tycke och smak!
LYCKA TILL!!!(Y)
Ingredienser:
1 msk Smör
1 hackad schallottenlök
2 msk krossad grönpeppar
1 msk fransk senap
1 dl köttsky ( från köttet som stektes)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Gör så här:
Håll stekskyn varm.
Hacka löken.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i löken.
Låt löken fräsa ett tag på svag värme.
Tillsätt grönpepparen, senapen, steksky och grädden under omrörning.
Låt såsen koka under omrörning tills den fått lagom konsistens.
Salta och peppra efter egen smak.
Så här gör jag "vanlig" grönpepparsås plus att ofta tar jag och hackar 1dl färska champinjoner som jag låter "puttra" med när löken stekes.
Sitter och "klurar" nu på om du inte kan ta detta receptet och modifiera det med din ost istället. :)
Jag hade tagit bort 1 dl vispgrädde och grönpepparkornen och ersatt det, helt enkelt, med osten din.:)
Du borde ju kunna göra på samma sätt med den andra ost-sorten med.:)
Lycka till! (L)
Ingredienser:
1 msk Smör
1 hackad schallottenlök
2 msk krossad grönpeppar
1 msk fransk senap
1 dl köttsky ( från köttet som stektes)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
Gör så här:
Håll stekskyn varm.
Hacka löken.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan i löken.
Låt löken fräsa ett tag på svag värme.
Tillsätt grönpepparen, senapen, steksky och grädden under omrörning.
Låt såsen koka under omrörning tills den fått lagom konsistens.
Salta och peppra efter egen smak.
Så här gör jag "vanlig" grönpepparsås plus att ofta tar jag och hackar 1dl färska champinjoner som jag låter "puttra" med när löken stekes.
Sitter och "klurar" nu på om du inte kan ta detta receptet och modifiera det med din ost istället. :)
Jag hade tagit bort 1 dl vispgrädde och grönpepparkornen och ersatt det, helt enkelt, med osten din.:)
Du borde ju kunna göra på samma sätt med den andra ost-sorten med.:)
Lycka till! (L)
Glömde ju...:p
Vill du sen "lyxa" till den lite så slå i lite cognac med. Den höjer grönpepparsmaken.(Y):D
annars kan man koka en vanlig grönpepparsås, sila bort pepparkornen i slutet, för smaken blir sååå mycket bättre med pepparkorn.. och sedan avsluta hela såsen med att mixa ned lite naturell färskost precis innan servering.
//Johan kock
annars kan man koka en vanlig grönpepparsås, sila bort pepparkornen i slutet, för smaken blir sååå mycket bättre med pepparkorn.. och sedan avsluta hela såsen med att mixa ned lite naturell färskost precis innan servering.
//Johan kock
Ursäkta men är det jag som läser galet eller???? Vad menar du? "...sila bort pepparkornen i slutet, för smaken blir sååå mycket bättre med pepparkorn.. " - Ska de vara kvar eller inte??? Kan du förklara hur du menar!!!!!! Pepparkornen kanske inte ska krossas som jag brukar göra eller???:'(
hej igen.
jag menade att om man inte vill ha kornen (som kan upplevas för starka i munnen) så silar man bort dem precis i slutet, sedan rör man ned färskosten för en fylligare smak, då får man all den goda smaken från grönpepparen ändå :)
Man kan självklart krossa dem när man gör såsen och abslout bränna av dem med lite cognac också.
Ha det gott
//Johan Kock
Okej!! Då tror jag att jag förstår! Jag brukar alltid krossa grönpepparkornen i en mortel när jag gör min sås och det funkar bra, men tack för tipset!
Tack för alla tips. Jag köpte cantadou 4 sorters peppar och smälte ner i grädde med lite soja och redning blev jätte gott tillsammans med fläskfile och potatisgratäng..
Jag använder också pepparkorn, gärna i lag. Gott och enklet recept:
Grönpepparsås
Jag brukar alltid göra såsen i stekpannan med allt gott (steksky) från de stekta fläskkotletterna, eller -filéerna kvar i pannan, oavsett om jag gör med grönpepparkorn eller med pepparost i. Smarrigt, nu blev jag sååå sugen på det :D