Finns det någon eller några som fortfarande lagar till grynkorv på det ena eller det andra viset?
För det finns väl knappast någon som gör grynkorv hemma!
Eller?
Det finns ett gammalt recept som kallas för "Grynkorv special" är det någon mer än jag som har detta recept?
Det handlar om gammal fin husmanskost, som tyvärr i många fall håller på att gå i graven.
recepthimmel29 augusti 2009
Jo, faktiskt! Det är ett tag sedan men jag gör en grynkorv efter ett recept min mamma hittade någon gång på 80-talet, Morfars västgötakorv. Den innehåller korngryn och är mycket god. Om du söker på internet på korven så kommer du till mitt recept.
babbs30 augusti 2009
Själv gör jag inte grynkorv längre men vi brukar äta ibland. Jag steker den och serverat med stekt ägg och stekt potatis och så naturligtvis heminlagda rödbetor. Är inte mycket för tillkrånglad och hopjoxad mat.
sikaal30 augusti 2009
Ja, vi gör grynkorv fortfarande. Det är min svärmors recept från hennes föräldrahem i Västergötland. (Hon var född 1919).
Den enda ändringen vi gjort och som hon också gjorde, var att minska på korngrynen, det är ju inte så nödvändigt att spara på köttet i dagens läge.
Finns det någon eller några som fortfarande lagar till grynkorv på det ena eller det andra viset?
För det finns väl knappast någon som gör grynkorv hemma!
Eller?
Det finns ett gammalt recept som kallas för "Grynkorv special" är det någon mer än jag som har detta recept?
Det handlar om gammal fin husmanskost, som tyvärr i många fall håller på att gå i graven.
Jo, faktiskt! Det är ett tag sedan men jag gör en grynkorv efter ett recept min mamma hittade någon gång på 80-talet, Morfars västgötakorv. Den innehåller korngryn och är mycket god. Om du söker på internet på korven så kommer du till mitt recept.
Själv gör jag inte grynkorv längre men vi brukar äta ibland. Jag steker den och serverat med stekt ägg och stekt potatis och så naturligtvis heminlagda rödbetor. Är inte mycket för tillkrånglad och hopjoxad mat.
Ja, vi gör grynkorv fortfarande. Det är min svärmors recept från hennes föräldrahem i Västergötland. (Hon var född 1919).
Den enda ändringen vi gjort och som hon också gjorde, var att minska på korngrynen, det är ju inte så nödvändigt att spara på köttet i dagens läge.