Hej alla matglada land och rike kring!
Har just brynt en hög med grytbitar av älg (till en gryta är det tänkt) - jag ska bjuda skidglada vänner på den i påsk, men alla användbara recept är som bortblåsta.
Hjälp mej, snälla, snälla, snälla ...
MalinJ3 april 2009
Jag brukar bryna grytbitar av älg med trattkantareller och klyftad lök. Kryddar med salt, grovmalen svartpeppar och rosépeppar. Häller på matlagningsgrädde och smaksätter med lite rödvin och vilt- och kantarellfond. Servera med klyftpotatis, pressad potatis eller ris och grönsallad. (Y)
Mandelblom424 april 2009
Låter kanonbra! Tack för hjälpen. Det här receptet ska absolut prövas.
Jag brukar stoppa grytbitarna i en plastpåse med lite vetemjöl och skaka om så de blir panerade. Sen steker jag dem, häller över i en gryta med buljong, salt, peppar, lagerblad, lökklyftor och morötter i bitar och så får det puttra tills köttet är mört. Avsluta med grädde tills du har en lagom konsistens och smak. Det är också gott att smaksätta såsen med vinbärsgelé.
monfo4 april 2009
Jag gör alltid kalops av våra älggrytbitar, blir mycket godare än "vanlig" kalops
Tillberga4 april 2009
bryner bitarna tillsammans med lök och morötter och så i med vildfond och vatten och låt potatisen koka i de hela, krydda med enbär och lagerblad ja salt o peppar oxå förståss
Bryn bitarna, ha trattkantareller eller vanlgia gula kantareller i. En fint hackad gul lök i och sedan grädde. Salt peppar och soja. Mer behövs inte. super
Vixilia4 april 2009
Hej, jag brukar göra som Mellanbellan men jag har lingonsylt i grytan,gärna hemlagad.
Det är jättegott!
Hej alla matglada land och rike kring!
Har just brynt en hög med grytbitar av älg (till en gryta är det tänkt) - jag ska bjuda skidglada vänner på den i påsk, men alla användbara recept är som bortblåsta.
Hjälp mej, snälla, snälla, snälla ...
Jag brukar bryna grytbitar av älg med trattkantareller och klyftad lök. Kryddar med salt, grovmalen svartpeppar och rosépeppar. Häller på matlagningsgrädde och smaksätter med lite rödvin och vilt- och kantarellfond. Servera med klyftpotatis, pressad potatis eller ris och grönsallad. (Y)
Låter kanonbra! Tack för hjälpen. Det här receptet ska absolut prövas.
Här kommer mina förslag.
Kakao-chili marinerad älggryta
Vinmarinerad älggryta
Älggryta
Älgkalvsgryta
Jag brukar stoppa grytbitarna i en plastpåse med lite vetemjöl och skaka om så de blir panerade. Sen steker jag dem, häller över i en gryta med buljong, salt, peppar, lagerblad, lökklyftor och morötter i bitar och så får det puttra tills köttet är mört. Avsluta med grädde tills du har en lagom konsistens och smak. Det är också gott att smaksätta såsen med vinbärsgelé.
Jag gör alltid kalops av våra älggrytbitar, blir mycket godare än "vanlig" kalops
bryner bitarna tillsammans med lök och morötter och så i med vildfond och vatten och låt potatisen koka i de hela, krydda med enbär och lagerblad ja salt o peppar oxå förståss
Några förslag
Italiensk bjudgryta
Citronmarinerad älggryta
Älggryta med champinjoner
Bryn bitarna, ha trattkantareller eller vanlgia gula kantareller i. En fint hackad gul lök i och sedan grädde. Salt peppar och soja. Mer behövs inte. super
Hej, jag brukar göra som Mellanbellan men jag har lingonsylt i grytan,gärna hemlagad.
Det är jättegott!