Jag som aldrig använder press måste ju fråga - går det inte att pressa med skalet på så blir den enklare att rengöra?
Precis som jag gör när jag pressar potatis. Enda gången jag kokar potatis med skal på :)
eftersom skalet fastnar så fint i pressen och det bara är att plocka ut och skölja av.
annelieberggren1 oktober 2008
Vit lök är ju en krydda som kan vara till nästan allt... :p jag trycker till klyftan med kniven, sen plockar jag bort skalet. Trycker till en gång till hårdare, sen hackar jag den fint. Då får man den både hackad och pressad (Y) i valfri storlek...
boz19651 oktober 2008
Skrivet av Prima den 30 sep 2008
Vet inte hur det är m smakutdelningen beroende på hur man gör, men nog har jag hört att det går åt mer och blir mildare om man hackar...!?=
Visst blir det mildare när man hackar. Det blir också, IMHO, en finare och godare vitlökssmak. Dessutom har vitlök en tendens att bli besk om man pressar den.
Kicki81 oktober 2008
Pressar oftast med icas vitlökspress.Hackar ibland. Och mosar till med kniven i marinader då man silar bort den senare.
Glitterfia1 oktober 2008
Jag älskar vitlök (L) Har det i nästan allt som det går att använda vitlök i.
Jag river oftast min vitlök, finhackar den ibland och pressar någon gång bara.
Köpte ett smidigt rivjärn på ikea billigt (rött skaft med en vit topp) som används flitigt till både vitlök och ingefära.
Almondy1 oktober 2008
:@ blää vitlök!
stepp5671 oktober 2008
(L) vitlök , pressar den oftast, händer enstaka gånger att jag hackar vitlöken.
Använder vitlökspress eller hackar den med kniv, har inga problem med att
ta av skalet på vitlöken, skalar vitlöken som jag skalar andra lökar, går hur bra som helst.
jas652 oktober 2008
Jag slicar den med hjälp av knvibladet och blandar den med någon droppe matolja, och gör den till vitlöksmouse. Detta ger det bästa resultatet enligt mig.
Mvh
Höfta på med alla vitlökar
Anders
angee2 oktober 2008
Jag har en vitlökskrossare när jag ska t.ex. steka vitlöken. Gör jag tzatsiki så pressar jag dock för att inte få några klumpar.
zonale2 oktober 2008
För mild vitlökssmak lägger jag ner hela klyftor, skivar eller hackar för kraftigare smak. Pressar den sällan och i så fall endast till aioli och liknande vitlökssåser.
frucaos2 oktober 2008
Skrivet av gladavmat den 29 sep 2008
Det är ju jättegott med vitlök!! Jag både pressar och hackar beroende hur stora de är, de största går ju inte ned i pressen. Dessutom tycker jag att det luktar gott om händerna när man hållit på med vitlök...knäppt eller hur :-))
Jag älskar också lukten av vitlök på fingrarna!(L)
Krossar den under kniven, och hackar den sen. Men ibland händer det att vitlökspressen kommer fram. Har hört att hackad ska bli godast, men har inte provat hackat och pressat parallellt, så jag vet inte ...
boz19652 oktober 2008
Skrivet av frucaos den 2 okt 2008
Skrivet av gladavmat den 29 sep 2008
Det är ju jättegott med vitlök!! Jag både pressar och hackar beroende hur stora de är, de största går ju inte ned i pressen. Dessutom tycker jag att det luktar gott om händerna när man hållit på med vitlök...knäppt eller hur :-))
Jag älskar också lukten av vitlök på fingrarna!(L)
Krossar den under kniven, och hackar den sen. Men ibland händer det att vitlökspressen kommer fram. Har hört att hackad ska bli godast, men har inte provat hackat och pressat parallellt, så jag vet inte ...
Mjaeee... Jag använder helst handskar när jag hanterar lök öht, precis som när jag har fisk på menyn. Har också en speciell skärbräda till löken. Ska jag skiva vitlöken, och inte hacka den, använder jag helst mandolin.
Bok_Choy3 oktober 2008
Äter någonting med vitlök nästan varje dag, det är så gott.
Jag brukar pressa ner vitlöken i soppor och grytor och liknande så att smaken framträder lite mer, men om jag ska steka eller ungnsbaka fisk eller kyckling brukar jag hacka och strö över för att det inte bara ska bli en vitlöksbomb utan smaka annat också.
monac7 oktober 2008
king solo-vitlökar(Y) kolla efter dem.
då slipper man stå och pilla med att skala klyftor.
Hackar eller river...beror på vad de skall vara till.
vitlökspress går bort!(N)
gottgris7 oktober 2008
jag hackar alltid vitlök(Y)
Babzan7 oktober 2008
Pressar oftast klyftorna så slipper jag stå och hacka. Fast sen får jag ju tillbringa en stund med rengöringen men vad gör det.. Vitlök är ju bara så gott i nästan allting!:p
Okänd16 oktober 2008
Jag använder vitlökspressare, mycket enklare och snabbare. Jag använder vitlök i de flesta rätterna .
babbs16 oktober 2008
Jag använder mycket vitlök, mest hackad. Köper på burk eller hackar själv och lägger i en burk med lite olja, håller sig jättebra i kylen, då har man vitlök alltid.
kickiekblad16 oktober 2008
Älskar vitlök både pressar å hackar den
stepp56723 oktober 2008
Jag ÄLSKAR oxå vitlök(L) har i maten varje dag
Använder oxå röd eller gul lök i maten.
Jag som aldrig använder press måste ju fråga - går det inte att pressa med skalet på så blir den enklare att rengöra?
Precis som jag gör när jag pressar potatis. Enda gången jag kokar potatis med skal på :)
eftersom skalet fastnar så fint i pressen och det bara är att plocka ut och skölja av.
Vit lök är ju en krydda som kan vara till nästan allt... :p jag trycker till klyftan med kniven, sen plockar jag bort skalet. Trycker till en gång till hårdare, sen hackar jag den fint. Då får man den både hackad och pressad (Y) i valfri storlek...
Vet inte hur det är m smakutdelningen beroende på hur man gör, men nog har jag hört att det går åt mer och blir mildare om man hackar...!?=
Visst blir det mildare när man hackar. Det blir också, IMHO, en finare och godare vitlökssmak. Dessutom har vitlök en tendens att bli besk om man pressar den.
Pressar oftast med icas vitlökspress.Hackar ibland. Och mosar till med kniven i marinader då man silar bort den senare.
Jag älskar vitlök (L) Har det i nästan allt som det går att använda vitlök i.
Jag river oftast min vitlök, finhackar den ibland och pressar någon gång bara.
Köpte ett smidigt rivjärn på ikea billigt (rött skaft med en vit topp) som används flitigt till både vitlök och ingefära.
:@ blää vitlök!
(L) vitlök , pressar den oftast, händer enstaka gånger att jag hackar vitlöken.
Använder vitlökspress eller hackar den med kniv, har inga problem med att
ta av skalet på vitlöken, skalar vitlöken som jag skalar andra lökar, går hur bra som helst.
Jag slicar den med hjälp av knvibladet och blandar den med någon droppe matolja, och gör den till vitlöksmouse. Detta ger det bästa resultatet enligt mig.
Mvh
Höfta på med alla vitlökar
Anders
Jag har en vitlökskrossare när jag ska t.ex. steka vitlöken. Gör jag tzatsiki så pressar jag dock för att inte få några klumpar.
För mild vitlökssmak lägger jag ner hela klyftor, skivar eller hackar för kraftigare smak. Pressar den sällan och i så fall endast till aioli och liknande vitlökssåser.
Det är ju jättegott med vitlök!! Jag både pressar och hackar beroende hur stora de är, de största går ju inte ned i pressen. Dessutom tycker jag att det luktar gott om händerna när man hållit på med vitlök...knäppt eller hur :-))
Jag älskar också lukten av vitlök på fingrarna!(L)
Krossar den under kniven, och hackar den sen. Men ibland händer det att vitlökspressen kommer fram. Har hört att hackad ska bli godast, men har inte provat hackat och pressat parallellt, så jag vet inte ...
Det är ju jättegott med vitlök!! Jag både pressar och hackar beroende hur stora de är, de största går ju inte ned i pressen. Dessutom tycker jag att det luktar gott om händerna när man hållit på med vitlök...knäppt eller hur :-))
Jag älskar också lukten av vitlök på fingrarna!(L)
Krossar den under kniven, och hackar den sen. Men ibland händer det att vitlökspressen kommer fram. Har hört att hackad ska bli godast, men har inte provat hackat och pressat parallellt, så jag vet inte ...
Mjaeee... Jag använder helst handskar när jag hanterar lök öht, precis som när jag har fisk på menyn. Har också en speciell skärbräda till löken. Ska jag skiva vitlöken, och inte hacka den, använder jag helst mandolin.
Äter någonting med vitlök nästan varje dag, det är så gott.
Jag brukar pressa ner vitlöken i soppor och grytor och liknande så att smaken framträder lite mer, men om jag ska steka eller ungnsbaka fisk eller kyckling brukar jag hacka och strö över för att det inte bara ska bli en vitlöksbomb utan smaka annat också.
king solo-vitlökar(Y) kolla efter dem.
då slipper man stå och pilla med att skala klyftor.
Hackar eller river...beror på vad de skall vara till.
vitlökspress går bort!(N)
jag hackar alltid vitlök(Y)
Pressar oftast klyftorna så slipper jag stå och hacka. Fast sen får jag ju tillbringa en stund med rengöringen men vad gör det.. Vitlök är ju bara så gott i nästan allting!:p
Jag använder vitlökspressare, mycket enklare och snabbare. Jag använder vitlök i de flesta rätterna .
Jag använder mycket vitlök, mest hackad. Köper på burk eller hackar själv och lägger i en burk med lite olja, håller sig jättebra i kylen, då har man vitlök alltid.
Älskar vitlök både pressar å hackar den
Jag ÄLSKAR oxå vitlök(L) har i maten varje dag
Använder oxå röd eller gul lök i maten.
Pressar vitlök gör jag alltid:D