Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hackkorv en Värmländsk specialitet

  • imse 17 mars 2008

    Är det några här på Matklubben som äter Hackkorv? Har någon ett recept att dela med sig av?

    Det gör jag med god aptit, har skrivit mer på;

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/17/hackkorv-varmlandsk-specialitet/

  • jas65 17 mars 2008

    Den heter hackekorv och skall stekas i skivor och serveras med rödbetor och potatis med en brunsås till. Tyvärr så finns den endast i värmland men den sälj på östermalmshallen i Stockholm med .

  • bakakaka 17 mars 2008

    Säljs även i Blekinge till jul. Köper alltid tii julbordet.

  • Tillberga 17 mars 2008

    vist kan man hitta hack-korv även i övriga landet
    har då sett den i västerås

  • evaldo 17 mars 2008

    Inte direkt hackkorv men pölsa tycker jag om särskilt Norrlandspölsan, den gillar jag. Men det var länge sedan jag åt den för resten i familjen giller inte pölsa. Synd.

  • jas65 18 mars 2008

    Hacke korv är inte pölsa men den liknar pölsa.

  • Lotten_J 18 mars 2008

    Skrivet av imse den 17 mar 2008

    Är det några här på Matklubben som äter Hackkorv? Har någon ett recept att dela med sig av?

    Det gör jag med god aptit, har skrivit mer på;

    http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/17/hackkorv-varmlan
    dsk-specialitet/


    Hej!
    Jag blev nyfiken på vad denna hack-korv är för ngt. Kan du beskriva den lite mer? Är den som typ isterband el nåt?

  • Tillberga 18 mars 2008

    goglade på hack korv över 800 träff

    http://www.hackkorv.se/

  • imse 20 mars 2008

    Hackkorv från Konsum Värmland innehåller: Griskött, nöthjärta, grishjärta, svål, grislever, korngryn, fläsk, potatismjöl, kryddor, koksalt,

    Den är inte syrad som isterbandet. Väldigt lik pölsan kanske någon finare i sin textur.

  • klockargarden 21 mars 2008

    Hackkorv är godast knaperstekt i skivor. Till detta ska det serveras nykokt skalpotatis, stekt lök och inlagda rödbetor. Det är gott det!
    Det går inte att jämföra den skånska hackekorven med den värmändska. Min sambo kommer från Skåneland så jag har jämfört dessa charkuterier.
    För alla hackkorvsälskare har nyligen bildats Sällskapet Hackkorvens Vänner, där jag överväger bli medlem.
    Det finns även en receptbok med bara hackkorvsrecept. Den är skriven av Bo Göran "Bola" Sjögren.
    Länge leve den värmlänska hackkorven, det är gudarnas spis det!

  • elin80 21 mars 2008

    Själv brukar jag inte ha tålamod till att steka korven i skivor utan det blir "hackkorvs-mos" som serveras med potatis och stekt ägg med rinnande gula. Men självklart skall det till mer färg så även inlagda rödbetor får plats.

  • MatAnders 21 mars 2008

    Skiljer det sig mycket från stångkorv som jag tycker e jäkligt gott med lite ättiksvatten droppat över och stekt ägg med rödbetor.

  • celice 21 mars 2008

    (L) Hackkorv finns även i Dalsland, den är jättegod att att blanda i när du gör pyttipanna. Så länge jag kommer ihåg har jag ätit hackkorv.(Y)

  • farmoringer 22 mars 2008

    Jag har inte smakat någon hackkorv, vad jag kan minnas...Men låter intressant för jag tycker om korv...:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.