Har ni några bra förslag på recept och goda såser till fisk?
Tulipanaros121 april 2011
Brukar blanda i stenbitsrom i gräddfil eventuellt lite finhackad lök och dill.
Gott till lax.
Gnurf21 april 2011
Standard bechamelsås som du smaksätter med citronpeppar (ev lite rivet citronskal), några hackade kokta ägg och hackad dill. Passar till de flesta firrar och livar upp vilken blåkveite som helst till oanade höjder...(Y)
rör ihop turkisk youghurt eller creme fraiche tillsammamns med lite majonäs. tillsätt hackad rödlök, dill o ishavsrom, ev lite salt o peppar. smaka av
kristin197921 april 2011
En variant jag gör ibland: Rör ihop en 2 dl creme freich (den feta varianten) med 2 msk hackad röd lök, 1 tsk sambal oelek, salt, peppar, paprikapulver, finhackad crab fish och lite rom. Toppa med dill och citron.
Den andra varianten är med creme freich, en skvätt vitvinsvinäger, socker, salt, vitpeppar och jonnys senap, dill och citron.
amoz21 april 2011
Såsen som finns med på detta receptet är supergod och kan användas till vilken fisk som helst.
När jag var liten fick vi sås till fiskpinnarna som var gjord på blå bands räksoppa men bara hälften av vätskan. Jag minns såsen som mycket god.
flottas22 april 2011
2 dl Creme Fraiche
2 msk Senap
Lite salt
1 tsk strösocker
Citronpeppar
Finhackad dill
sussisus22 april 2011
Mixa 2 dl creme fraiche med fryst dill, persilja och gräslök, ha i ca 1 tsk salt och kanske ½ msk majonnäs. Kan även ha lite vitlökspulver i också.
720122 april 2011
Måste testas......SUUUPERGOOOD.{eat}
Använd gärna räkor i lag då dessa är saltare och låt röran stå och dra i kyl i 1 dygn.Godaste romsåsen till fisk eller bakad potatis
LYCKA TILL !!!
Brukar blanda i stenbitsrom i gräddfil eventuellt lite finhackad lök och dill.
Gott till lax.
Standard bechamelsås som du smaksätter med citronpeppar (ev lite rivet citronskal), några hackade kokta ägg och hackad dill. Passar till de flesta firrar och livar upp vilken blåkveite som helst till oanade höjder...(Y)
Detta är gott till fisk om du blandar i lite saffran.
Roggans bästa grillsås
Kall fisksås med fårost och basilikayoghurt
rör ihop turkisk youghurt eller creme fraiche tillsammamns med lite majonäs. tillsätt hackad rödlök, dill o ishavsrom, ev lite salt o peppar. smaka av
En variant jag gör ibland: Rör ihop en 2 dl creme freich (den feta varianten) med 2 msk hackad röd lök, 1 tsk sambal oelek, salt, peppar, paprikapulver, finhackad crab fish och lite rom. Toppa med dill och citron.
Den andra varianten är med creme freich, en skvätt vitvinsvinäger, socker, salt, vitpeppar och jonnys senap, dill och citron.
Såsen som finns med på detta receptet är supergod och kan användas till vilken fisk som helst.
Lax med örttäcke
LCHF- Kall sås till lax
När jag var liten fick vi sås till fiskpinnarna som var gjord på blå bands räksoppa men bara hälften av vätskan. Jag minns såsen som mycket god.
2 dl Creme Fraiche
2 msk Senap
Lite salt
1 tsk strösocker
Citronpeppar
Finhackad dill
Mixa 2 dl creme fraiche med fryst dill, persilja och gräslök, ha i ca 1 tsk salt och kanske ½ msk majonnäs. Kan även ha lite vitlökspulver i också.
Måste testas......SUUUPERGOOOD.{eat}
Använd gärna räkor i lag då dessa är saltare och låt röran stå och dra i kyl i 1 dygn.Godaste romsåsen till fisk eller bakad potatis
LYCKA TILL !!!