Jag håller på att koka kålrot. jag har skurit den i tunna skivor och delat dem så det är tunna fina bitar. De har kokat en timme snart och är fortfarande väldigt hårda, inte som man vill att de ska vara, mjuka och fina. Jag ska göra rotmos och korv.
Men är kålrot så himla hårdkokad? Jag har kokat flera gånger förr och det är lika hårdkokt. Eller gör jag något fel? Har vatten och så lite salt.
ingja177 december 2011
Jag gjorde själv rotmos för en tid sedan och har varit med om precis samma sak. Kommer inte ihåg om det var likadant förr, det var säkert 20 år sedan jag gjorde rotmos.
:p:p
Lenael7 december 2011
Har kokt rotmos många gånger men har aldrig råkar ut för det.
kålrötter tar längre tid att koka än potatis men inte så lång tid.
goggy8 december 2011
Skrivet av knyppeltanten den 7 dec 2011
Jag håller på att koka kålrot. jag har skurit den i tunna skivor och delat dem så det är tunna fina bitar. De har kokat en timme snart och är fortfarande väldigt hårda, inte som man vill att de ska vara, mjuka och fina. Jag ska göra rotmos och korv.
Men är kålrot så himla hårdkokad? Jag har kokat flera gånger förr och det är lika hårdkokt. Eller gör jag något fel? Hej undra hur du gör , för jsg skalar&tärnar dem i sockerbitstorlekar till stuvning &skalar skär tunna skivor till mos kokar upp dem när de börjar koka slår från dem låter de stå kvar ca 45 min sen hur mjuka som helst stuvningen räcker 1/2timme, mvh Ekologisk famare
evaldo8 december 2011
Kålrötter kan variera i hårdhet beroende hur, och var de växer.
Otur om man råkar få för hårda, Kanske prova med små rötter,och ta några fler om det finns.
husmusen888 december 2011
Är de för hårdkokta så är de ju som träbitar och osmakliga. Som evaldo säger, de kan variera beroende på hur och var de växer.
knyppeltanten8 december 2011
Tack, då vet jag att det inte är mig eller rötterna det är fel på utan att de är hårdkokta!
Jag håller på att koka kålrot. jag har skurit den i tunna skivor och delat dem så det är tunna fina bitar. De har kokat en timme snart och är fortfarande väldigt hårda, inte som man vill att de ska vara, mjuka och fina. Jag ska göra rotmos och korv.
Men är kålrot så himla hårdkokad? Jag har kokat flera gånger förr och det är lika hårdkokt. Eller gör jag något fel? Har vatten och så lite salt.
Jag gjorde själv rotmos för en tid sedan och har varit med om precis samma sak. Kommer inte ihåg om det var likadant förr, det var säkert 20 år sedan jag gjorde rotmos.
:p:p
Har kokt rotmos många gånger men har aldrig råkar ut för det.
kålrötter tar längre tid att koka än potatis men inte så lång tid.
Skrivet av knyppeltanten den 7 dec 2011
Jag håller på att koka kålrot. jag har skurit den i tunna skivor och delat dem så det är tunna fina bitar. De har kokat en timme snart och är fortfarande väldigt hårda, inte som man vill att de ska vara, mjuka och fina. Jag ska göra rotmos och korv.
Men är kålrot så himla hårdkokad? Jag har kokat flera gånger förr och det är lika hårdkokt. Eller gör jag något fel? Hej undra hur du gör , för jsg skalar&tärnar dem i sockerbitstorlekar till stuvning &skalar skär tunna skivor till mos kokar upp dem när de börjar koka slår från dem låter de stå kvar ca 45 min sen hur mjuka som helst stuvningen räcker 1/2timme, mvh Ekologisk famare
Kålrötter kan variera i hårdhet beroende hur, och var de växer.
Otur om man råkar få för hårda, Kanske prova med små rötter,och ta några fler om det finns.
Är de för hårdkokta så är de ju som träbitar och osmakliga. Som evaldo säger, de kan variera beroende på hur och var de växer.
Tack, då vet jag att det inte är mig eller rötterna det är fel på utan att de är hårdkokta!