Någon som har ett bra recept på hel kyckling i ugn, vad man kan fylla den med alt. krydda den med? Vad ska man servera till den? Ris, potatisgratäng?
MatAnders13 november 2010
Låt den gärna ligga några timmar i en god marinad som du gillar men gärna något med mycket pressad citron,soja,paprikapulver,salt och peppar och vitlök sedan är det bara att krydda och pensla på med marinaden lite då och då så brukar det bli saftigt och smakrikt.
Dety här är jättegott och blir saftigt. GÅr bra med ris men potatis är toppen till, klyftpotatis eller kokt pressad.
soccermum13 november 2010
Har du lergryta så rekommenderar jag dej att tillaga hel kyckling i den! Saftigare får man leta efter :)
Mistys13 november 2010
Jag gör min i stekpåse. Kryddar efter säsong ( mycket färskt på sommaren ) i med morötter, lök mm i samma påse. In i kall ugn 1 timme 225 grader. Gör sås på skyn som blir med hjälp av en grädde. Klyftpotatis eller hasselback till ev lite gelé MUMS!
Cassiopeya13 november 2010
Sist jag gjorde hel kyckling i ugn fyllde jag den med citronklyftor, färsk timjan, citronmeliss och salvia (kryddor från egen täppa\o.). Sedan penslade jag den med en marinad och pepprade med fyra sorters peppar. Supergott! Skyn blev super och med lite grädde, en skvätt rödvin, kryddor och buljong vart det en supergod sås. (L)
MosterNettan13 november 2010
Skrivet av soccermum den 13 nov 2010
Har du lergryta så rekommenderar jag dej att tillaga hel kyckling i den! Saftigare får man leta efter :)
Jag gör också i lergryta, oftast iaf. Ibland använder jag örtkryddor och vitlök, ibland currykryddar jag och ibland använder jag CajP grillolja original.
Enkelt och som Soccermum säger - saftig!
cawn13 november 2010
Jag gör alltid Jamie-kyckling när jag gör hel kyckling.Jamie Oliver alltså.Gör ett smör med rivet citronskal,timjan,rökt skinka o scharlottenlök.Tryck in under skinnet och massera in ovanpå(kladdigt som tusan blir det)Tryck in delad citron i kycklingen och kör in i ugnen.Det blir såååå mumsigt!
Någon som har ett bra recept på hel kyckling i ugn, vad man kan fylla den med alt. krydda den med? Vad ska man servera till den? Ris, potatisgratäng?
Låt den gärna ligga några timmar i en god marinad som du gillar men gärna något med mycket pressad citron,soja,paprikapulver,salt och peppar och vitlök sedan är det bara att krydda och pensla på med marinaden lite då och då så brukar det bli saftigt och smakrikt.
Solgul kyckling
Dety här är jättegott och blir saftigt. GÅr bra med ris men potatis är toppen till, klyftpotatis eller kokt pressad.
Har du lergryta så rekommenderar jag dej att tillaga hel kyckling i den! Saftigare får man leta efter :)
Jag gör min i stekpåse. Kryddar efter säsong ( mycket färskt på sommaren ) i med morötter, lök mm i samma påse. In i kall ugn 1 timme 225 grader. Gör sås på skyn som blir med hjälp av en grädde. Klyftpotatis eller hasselback till ev lite gelé MUMS!
Sist jag gjorde hel kyckling i ugn fyllde jag den med citronklyftor, färsk timjan, citronmeliss och salvia (kryddor från egen täppa\o.). Sedan penslade jag den med en marinad och pepprade med fyra sorters peppar. Supergott! Skyn blev super och med lite grädde, en skvätt rödvin, kryddor och buljong vart det en supergod sås. (L)
Har du lergryta så rekommenderar jag dej att tillaga hel kyckling i den! Saftigare får man leta efter :)
Jag gör också i lergryta, oftast iaf. Ibland använder jag örtkryddor och vitlök, ibland currykryddar jag och ibland använder jag CajP grillolja original.
Enkelt och som Soccermum säger - saftig!
Jag gör alltid Jamie-kyckling när jag gör hel kyckling.Jamie Oliver alltså.Gör ett smör med rivet citronskal,timjan,rökt skinka o scharlottenlök.Tryck in under skinnet och massera in ovanpå(kladdigt som tusan blir det)Tryck in delad citron i kycklingen och kör in i ugnen.Det blir såååå mumsigt!
Detta recept brukar gå hem...
Tunisisk kyckling