tack för det... jag undrar också rent allmänt om detta med ibland lägga potatis i vatten innan. för att dra ut stärkelse. Ska man det när man vill göra egna pommes?
När ska man göra det?
*~)
guacamole15 mars 2008
Jag brukar göra klyftor istället för pommes i ugnen. Men sak samma - det är ju bara en annan form på potatisen:)
Behåller skalet på och delar potatisen i smala klyftor.
Oljar en ugnsplåt, på med potatisen och sedan saltar och kryddar jag med grillgrydda. (Låter man bli att ha olja "ovanpå" potatisen blir det mycket krispigare)
För några dagar sedan provade jag den "Asiatiska laxen" härifrån. Till detta serverade jag potatisklyftor (utan skal) med olja, kummin, citronpeppar och salt. Det var en riktigt lyckad blandning!
farmoringer15 mars 2008
När jag gör potaisklyftor har jag både olja och lite flytande margarin...
evaldo15 mars 2008
Jag brukar strimla eller finklyfta potatisen och lägga på en plåt och stänka över olivolja, salt och pommesfriteskrydda ( ev. lite vitlökspulver) och röra om lite. Sen kör jag i ugnen på 225 grader tills potatisen börjar bli lite brun och knaprig. Rör om ibland så det blir jämnt brynt.
vill ha tips på hur man gör den bästa hemgjorda pommes frites - utan att fritera!!!!
Hur gör ni???
Kolla denna länken.
http://www.matklubben.se/recept/hemfrites_18712.html
tack för det... jag undrar också rent allmänt om detta med ibland lägga potatis i vatten innan. för att dra ut stärkelse. Ska man det när man vill göra egna pommes?
När ska man göra det?
*~)
Jag brukar göra klyftor istället för pommes i ugnen. Men sak samma - det är ju bara en annan form på potatisen:)
Behåller skalet på och delar potatisen i smala klyftor.
Oljar en ugnsplåt, på med potatisen och sedan saltar och kryddar jag med grillgrydda. (Låter man bli att ha olja "ovanpå" potatisen blir det mycket krispigare)
För några dagar sedan provade jag den "Asiatiska laxen" härifrån. Till detta serverade jag potatisklyftor (utan skal) med olja, kummin, citronpeppar och salt. Det var en riktigt lyckad blandning!
När jag gör potaisklyftor har jag både olja och lite flytande margarin...
Jag brukar strimla eller finklyfta potatisen och lägga på en plåt och stänka över olivolja, salt och pommesfriteskrydda ( ev. lite vitlökspulver) och röra om lite. Sen kör jag i ugnen på 225 grader tills potatisen börjar bli lite brun och knaprig. Rör om ibland så det blir jämnt brynt.