I morgon ska vi bjuda våra kompisar på bio hemma och har gjort en liten kiosk där man kan köpa godis, detta är sonen mest intresserad av :D:D:D:D
Tänkte bjuda på hemmagjorda hamburgare efteråt. Hur kryddar ni era? jag brukar ha i grillolja när man grillar men det är kanske inte så bra när man steker.
Vi ska ha klyftpotatis och bröd till, coleslaw
lök, ketchup, bostongurka, sallad, tomat, ost, gurkmajonäs, dressing, torkad lök, har jag glömt något??
Tacksam för tips! :D
dystraior20 februari 2009
Hej
själv brukar jag krydda mina med lökpulver, vitlökspulver, salt, peppar och en buljongtärning som jag löser upp i vätska, beroende på hur många du ska göra, men ungefär 1 dl vätska till 5hg färs. Sen så skulle jag rekommendera majonäs då jag älskar detta på burgare.
Ior
majamia20 februari 2009
Skrivet av dystraior den 20 feb 2009
Hej
själv brukar jag krydda mina med lökpulver, vitlökspulver, salt, peppar och en buljongtärning som jag löser upp i vätska, beroende på hur många du ska göra, men ungefär 1 dl vätska till 5hg färs. Sen så skulle jag rekommendera majonäs då jag älskar detta på burgare.
Ior
Tack för svaret, jag har tagit fram 2 kg nötfärs och hoppas att det räcker till 8 pers varav 4 barn
majamia20 februari 2009
Skulle även bli glad för kul tips på passande dukning, tycker att dukningen är minst lika viktig som maten (Y)
Okänd20 februari 2009
Ditt koncept är jättebra!
Det är tydligen bara själva burgarna som som du inte "vet" hur du skall krydda.
Salt, peppar, kanske lite vitlök, ett ägg, det är allt som behövs i en riktig hamburgare av nötfärs.
Stek/grilla sakta, inte för hög värme, gärna lite svagt rosa antydning inuti.
Servera med de tillbehör som du tänkt och succén är given!
Happy Meal önskar:
Janne-G & Lillan
majamia20 februari 2009
Skrivet av jan-gunnar-j den 20 feb 2009
Ditt koncept är jättebra!
Det är tydligen bara själva burgarna som som du inte "vet" hur du skall krydda.
Salt, peppar, kanske lite vitlök, ett ägg, det är allt som behövs i en riktig hamburgare av nötfärs.
Stek/grilla sakta, inte för hög värme, gärna lite svagt rosa antydning inuti.
Servera med de tillbehör som du tänkt och succén är given!
Happy Meal önskar:
Janne-G & Lillan
Tack! :D så jag ska inte ha tex någon hp-sås i biffarna?
s-8020 februari 2009
Jag brukar använda en smaksättare som heter Bullfighter finns på Maxi att köpa
The_mama97mia20 februari 2009
Jag brukar vilja ha mina hamburgare ganska peppriga, men har ingen särskilt krydda annars. Ungarna är glad i färdigköpt hamburgerdressing från MAX.
2 kg köttfärs till 8 pers! 250 grammare? Det måste ju räcka!!!! (Y)
bakakaka20 februari 2009
När mina barn var små så brukade jag ha en vit pappersduk på bordet när dom hade barnkalas, sen fick dom små gästerna själva rita och måla fina motiv på duken. Det brukade dom gilla.
majamia21 februari 2009
Tack för alt tips (Y):D
Det ska bli kul med bio och hamburgerkväll hemma. Det är så roligt att planera och fixa med. Jag har gjort en väldigt glittrig och fin kioskskylt där man kan köpa popcorn i strutar och klubbor, tablettaskar, små choklad och smågodis mm! :D
Vi har även skickat hem egengjorda biobiljetter till familjen som ska komma. Så idag blir det fokus på dukning och matlagning och städning som inte alls är lika kul tycker jag även om jag gillar när det är rent och snyggt, men man kan ju inte gilla allt lika:p
Trevlig helg! :D
pytte2421 februari 2009
När jag gör hamburgare så brukar jag ha i dijonsenap, det blir kanon!
The_mama97mia6 juni 2010
*puffar upp förra årets tråd*
jag ska grilla hamburgare ikväll och tänker att det kan bli mkt grillade burgare i sommar om vi har tur.
Jag ska ha i extra röksmak i min hamburgerfärs, har tagit upp 6 hg nötfärs, kör nog utan ägg, men ska ha i ngn BBQ sauce, lite rökessens och peppar förstås.
Har ni ngn favorit v g hamburgerdressing? Tänkte försöka gör en liten smalare variant baserad på yoghurt?
boz19656 juni 2010
Skrivet av mama97mia den 6 jun 2010
*puffar upp förra årets tråd*
jag ska grilla hamburgare ikväll och tänker att det kan bli mkt grillade burgare i sommar om vi har tur.
Jag ska ha i extra röksmak i min hamburgerfärs, har tagit upp 6 hg nötfärs, kör nog utan ägg, men ska ha i ngn BBQ sauce, lite rökessens och peppar förstås.
Har ni ngn favorit v g hamburgerdressing? Tänkte försöka gör en liten smalare variant baserad på yoghurt?
Den här funkar fint att göra med turkisk yoghurt som har fått rinna av ett par-tre timmar i kaffefilter, det är bara att byta ut majonnäsen:
Här e några bra knep för att få dom perfekta hamburgarna
http://www.youtube.com/watch?v=GAibKAtImGs
The_mama97mia6 juni 2010
Tack Boz, har sparat dina recept!
Tack Anders för inspiration!
The_mama97mia6 juni 2010
...man... those burgers were gooooood....
jimboz6 juni 2010
Här har vi en till synes god kryddblandning på burgare med senap och annat nice..Jag plattar alltid ut mina burgare till max, jag gillar inte pannbiffstora burgers....
http://www.youtube.com/watch?v=HBgb3vvq_x4&feature=related
boz19656 juni 2010
Skrivet av jimboz den 6 jun 2010
Här har vi en till synes god kryddblandning på burgare med senap och annat nice..Jag plattar alltid ut mina burgare till max, jag gillar inte pannbiffstora burgers....
http://www.youtube.com/watch?v=HBgb3vvq_x4&feature=related
Tjocka och rejäla burgare (burgare under 150g är barnmat :D) och rosa i mitten, ska det vara här. Men smaken är ju som baken :D
The_mama97mia6 juni 2010
hmmmmmmmm... ja var o en har ju sin smak.
Jag var nöjd med mina knubbiga burgare idag. Smaken var *wow*
Jag äter aldrig på McD mer
jimboz6 juni 2010
Man har ju lite olika referenser när det gäller burgare...Jag är uppväxt med Sibyllas 150gr så det är såna jag försöker efterlikna när det gäller burgare. Men det kan ju vara så att jag inte är tillräckligt bredkäftad för pannbiffsmodellen :)
I morgon ska vi bjuda våra kompisar på bio hemma och har gjort en liten kiosk där man kan köpa godis, detta är sonen mest intresserad av :D:D:D:D
Tänkte bjuda på hemmagjorda hamburgare efteråt. Hur kryddar ni era? jag brukar ha i grillolja när man grillar men det är kanske inte så bra när man steker.
Vi ska ha klyftpotatis och bröd till, coleslaw
lök, ketchup, bostongurka, sallad, tomat, ost, gurkmajonäs, dressing, torkad lök, har jag glömt något??
Tacksam för tips! :D
Hej
själv brukar jag krydda mina med lökpulver, vitlökspulver, salt, peppar och en buljongtärning som jag löser upp i vätska, beroende på hur många du ska göra, men ungefär 1 dl vätska till 5hg färs. Sen så skulle jag rekommendera majonäs då jag älskar detta på burgare.
Ior
Hej
själv brukar jag krydda mina med lökpulver, vitlökspulver, salt, peppar och en buljongtärning som jag löser upp i vätska, beroende på hur många du ska göra, men ungefär 1 dl vätska till 5hg färs. Sen så skulle jag rekommendera majonäs då jag älskar detta på burgare.
Ior
Tack för svaret, jag har tagit fram 2 kg nötfärs och hoppas att det räcker till 8 pers varav 4 barn
Skulle även bli glad för kul tips på passande dukning, tycker att dukningen är minst lika viktig som maten (Y)
Ditt koncept är jättebra!
Det är tydligen bara själva burgarna som som du inte "vet" hur du skall krydda.
Salt, peppar, kanske lite vitlök, ett ägg, det är allt som behövs i en riktig hamburgare av nötfärs.
Stek/grilla sakta, inte för hög värme, gärna lite svagt rosa antydning inuti.
Servera med de tillbehör som du tänkt och succén är given!
Happy Meal önskar:
Janne-G & Lillan
Ditt koncept är jättebra!
Det är tydligen bara själva burgarna som som du inte "vet" hur du skall krydda.
Salt, peppar, kanske lite vitlök, ett ägg, det är allt som behövs i en riktig hamburgare av nötfärs.
Stek/grilla sakta, inte för hög värme, gärna lite svagt rosa antydning inuti.
Servera med de tillbehör som du tänkt och succén är given!
Happy Meal önskar:
Janne-G & Lillan
Tack! :D så jag ska inte ha tex någon hp-sås i biffarna?
Jag brukar använda en smaksättare som heter Bullfighter finns på Maxi att köpa
Jag brukar vilja ha mina hamburgare ganska peppriga, men har ingen särskilt krydda annars. Ungarna är glad i färdigköpt hamburgerdressing från MAX.
2 kg köttfärs till 8 pers! 250 grammare? Det måste ju räcka!!!! (Y)
När mina barn var små så brukade jag ha en vit pappersduk på bordet när dom hade barnkalas, sen fick dom små gästerna själva rita och måla fina motiv på duken. Det brukade dom gilla.
Tack för alt tips (Y):D
Det ska bli kul med bio och hamburgerkväll hemma. Det är så roligt att planera och fixa med. Jag har gjort en väldigt glittrig och fin kioskskylt där man kan köpa popcorn i strutar och klubbor, tablettaskar, små choklad och smågodis mm! :D
Vi har även skickat hem egengjorda biobiljetter till familjen som ska komma. Så idag blir det fokus på dukning och matlagning och städning som inte alls är lika kul tycker jag även om jag gillar när det är rent och snyggt, men man kan ju inte gilla allt lika:p
Trevlig helg! :D
När jag gör hamburgare så brukar jag ha i dijonsenap, det blir kanon!
*puffar upp förra årets tråd*
jag ska grilla hamburgare ikväll och tänker att det kan bli mkt grillade burgare i sommar om vi har tur.
Jag ska ha i extra röksmak i min hamburgerfärs, har tagit upp 6 hg nötfärs, kör nog utan ägg, men ska ha i ngn BBQ sauce, lite rökessens och peppar förstås.
Har ni ngn favorit v g hamburgerdressing? Tänkte försöka gör en liten smalare variant baserad på yoghurt?
*puffar upp förra årets tråd*
jag ska grilla hamburgare ikväll och tänker att det kan bli mkt grillade burgare i sommar om vi har tur.
Jag ska ha i extra röksmak i min hamburgerfärs, har tagit upp 6 hg nötfärs, kör nog utan ägg, men ska ha i ngn BBQ sauce, lite rökessens och peppar förstås.
Har ni ngn favorit v g hamburgerdressing? Tänkte försöka gör en liten smalare variant baserad på yoghurt?
Den här funkar fint att göra med turkisk yoghurt som har fått rinna av ett par-tre timmar i kaffefilter, det är bara att byta ut majonnäsen:
Hamburgerdressing med tryck
Här e några bra knep för att få dom perfekta hamburgarna
http://www.youtube.com/watch?v=GAibKAtImGs
Tack Boz, har sparat dina recept!
Tack Anders för inspiration!
...man... those burgers were gooooood....
Här har vi en till synes god kryddblandning på burgare med senap och annat nice..Jag plattar alltid ut mina burgare till max, jag gillar inte pannbiffstora burgers....
http://www.youtube.com/watch?v=HBgb3vvq_x4&feature=related
Här har vi en till synes god kryddblandning på burgare med senap och annat nice..Jag plattar alltid ut mina burgare till max, jag gillar inte pannbiffstora burgers....
http://www.youtube.com/watch?v=HBgb3vvq_x4&feature=related
Tjocka och rejäla burgare (burgare under 150g är barnmat :D) och rosa i mitten, ska det vara här. Men smaken är ju som baken :D
hmmmmmmmm... ja var o en har ju sin smak.
Jag var nöjd med mina knubbiga burgare idag. Smaken var *wow*
Jag äter aldrig på McD mer
Man har ju lite olika referenser när det gäller burgare...Jag är uppväxt med Sibyllas 150gr så det är såna jag försöker efterlikna när det gäller burgare. Men det kan ju vara så att jag inte är tillräckligt bredkäftad för pannbiffsmodellen :)