Hmm..har kört fast alldeles. Behöver tips på en 3-rätters middag. Helst ska så mycket som möjligt kunna göras klart i förväg. Hoppas på många bra o goda tips....
Brunis5813 november 2010
Mitt förslag är;
Förrätt: Avokacoröra med räkor på toast
Varmrätt: Kyckling med bacon & purjolökssås (min mans favoriträtt)
Dessert: Gino
Mistys13 november 2010
Mitt förslag är : En kall avocadosoppa med räkor och vitlök till förrätt
Lisas falska fläskfilé fast med riktig filé
Samt frusen dajmtårta till efterrätt.
Allt görs i förväg. Recept finns på Mk
Peter_Stompare13 november 2010
Skrivet av tyom den 13 nov 2010
Hmm..har kört fast alldeles. Behöver tips på en 3-rätters middag. Helst ska så mycket som möjligt kunna göras klart i förväg. Hoppas på många bra o goda tips....
Förrätt: toast med chevre
Varmrätt: Haxe med surkål och ev knödel och skysås. (Ta inte receptet på haxe här från Matklubben, googla efter Edward Bloms variant som är helt perfekt.
Efterrätt: något lätt tex sorbet
tyom13 november 2010
Tackar för tipsen....hoppas på fler...måste googla på Haxe nu ;)
zorbaz13 november 2010
Förrätt: paprikasoppa med toast och kycklingspett
Varmrätt: klyftpotatis, en rejäl köttbit och champangesås
Efterrätt: frukt med vitchokladcremefraîche
Champangesås, paprikasoppan och vitchokladcremefraîchen vet jag finns här på matklubben. Om du vill ha bättre recept på någonting av det så är det bara att höra av sig. Det mesta går att göra i förväg allt är superlätt och blir kanonbra. =)
boz196513 november 2010
NEJ, NEJ, NEJ!
En herrmiddag ska bestå av manliga rätter:
Välkomstdrink: Pajala Sunrise (fyll ett 33cl's glas med hembränt och garnera med en skiva falukorv på glaskanten)
Förrätt: Finsk sommarsoppa (Koskenkorva i en djup, blommig tallrik - ätes med sked)
Huvudrätt: Helgrillad oxe med whiskysås (skit i köttet och såsen, du har ju redan ätit falukorv. Det räcker med bara whisky)
Dessert: Ölsorbet (släng in några burkar Arboga 10,2 i frysen en timme och servera i coupeglas)
Kvällsdrink: Arjeplogschampagne (kör en flaska hembränt i Sodastreamen)
MatAnders13 november 2010
Till förrätt
En god röra med rökt ren och majonäs,rödlök och gräddfil på kavring eller annat grovt bröd med en dillkvist på.
Huvudrätt
En mustig god gulash gryta
Till efterrätt
Hmm inte min starka sida passar här....
kattgnag13 november 2010
Skrivet av boz1965 den 13 nov 2010
NEJ, NEJ, NEJ!
En herrmiddag ska bestå av manliga rätter:
Välkomstdrink: Pajala Sunrise (fyll ett 33cl's glas med hembränt och garnera med en skiva falukorv på glaskanten)
Förrätt: Finsk sommarsoppa (Koskenkorva i en djup, blommig tallrik - ätes med sked)
Huvudrätt: Helgrillad oxe med whiskysås (skit i köttet och såsen, du har ju redan ätit falukorv. Det räcker med bara whisky)
Dessert: Ölsorbet (släng in några burkar Arboga 10,2 i frysen en timme och servera i coupeglas)
Kvällsdrink: Arjeplogschampagne (kör en flaska hembränt i Sodastreamen)
Hahahahahahaha!!! Heja dig! Hahaha!
Cassiopeya14 november 2010
Kolla in min matsedel och det vi åt igår (lördag). Var mycket uppskattat av de tre män som var på besök! Lite jobb är det med lövbiffen, men så himla gott! Och mätt blir man, räcker med en lövbiff var:)
Förrätt skulle jag gjort en skagentoast.
Vad sägs om chokladmousse med någon slags likör i till efterrätt?
Hmm..har kört fast alldeles. Behöver tips på en 3-rätters middag. Helst ska så mycket som möjligt kunna göras klart i förväg. Hoppas på många bra o goda tips....
Mitt förslag är;
Förrätt: Avokacoröra med räkor på toast
Varmrätt: Kyckling med bacon & purjolökssås (min mans favoriträtt)
Dessert: Gino
Mitt förslag är : En kall avocadosoppa med räkor och vitlök till förrätt
Lisas falska fläskfilé fast med riktig filé
Samt frusen dajmtårta till efterrätt.
Allt görs i förväg. Recept finns på Mk
Hmm..har kört fast alldeles. Behöver tips på en 3-rätters middag. Helst ska så mycket som möjligt kunna göras klart i förväg. Hoppas på många bra o goda tips....
Förrätt: toast med chevre
Varmrätt: Haxe med surkål och ev knödel och skysås. (Ta inte receptet på haxe här från Matklubben, googla efter Edward Bloms variant som är helt perfekt.
Efterrätt: något lätt tex sorbet
Tackar för tipsen....hoppas på fler...måste googla på Haxe nu ;)
Förrätt: paprikasoppa med toast och kycklingspett
Varmrätt: klyftpotatis, en rejäl köttbit och champangesås
Efterrätt: frukt med vitchokladcremefraîche
Champangesås, paprikasoppan och vitchokladcremefraîchen vet jag finns här på matklubben. Om du vill ha bättre recept på någonting av det så är det bara att höra av sig. Det mesta går att göra i förväg allt är superlätt och blir kanonbra. =)
NEJ, NEJ, NEJ!
En herrmiddag ska bestå av manliga rätter:
Välkomstdrink: Pajala Sunrise (fyll ett 33cl's glas med hembränt och garnera med en skiva falukorv på glaskanten)
Förrätt: Finsk sommarsoppa (Koskenkorva i en djup, blommig tallrik - ätes med sked)
Huvudrätt: Helgrillad oxe med whiskysås (skit i köttet och såsen, du har ju redan ätit falukorv. Det räcker med bara whisky)
Dessert: Ölsorbet (släng in några burkar Arboga 10,2 i frysen en timme och servera i coupeglas)
Kvällsdrink: Arjeplogschampagne (kör en flaska hembränt i Sodastreamen)
Till förrätt
En god röra med rökt ren och majonäs,rödlök och gräddfil på kavring eller annat grovt bröd med en dillkvist på.
Huvudrätt
En mustig god gulash gryta
Till efterrätt
Hmm inte min starka sida passar här....
NEJ, NEJ, NEJ!
En herrmiddag ska bestå av manliga rätter:
Välkomstdrink: Pajala Sunrise (fyll ett 33cl's glas med hembränt och garnera med en skiva falukorv på glaskanten)
Förrätt: Finsk sommarsoppa (Koskenkorva i en djup, blommig tallrik - ätes med sked)
Huvudrätt: Helgrillad oxe med whiskysås (skit i köttet och såsen, du har ju redan ätit falukorv. Det räcker med bara whisky)
Dessert: Ölsorbet (släng in några burkar Arboga 10,2 i frysen en timme och servera i coupeglas)
Kvällsdrink: Arjeplogschampagne (kör en flaska hembränt i Sodastreamen)
Hahahahahahaha!!! Heja dig! Hahaha!
Kolla in min matsedel och det vi åt igår (lördag). Var mycket uppskattat av de tre män som var på besök! Lite jobb är det med lövbiffen, men så himla gott! Och mätt blir man, räcker med en lövbiff var:)
Förrätt skulle jag gjort en skagentoast.
Vad sägs om chokladmousse med någon slags likör i till efterrätt?