Kan ni hjälpa mej! Snart bär det iväg upp till fjällen och jag ska göra 3 färdiga middagar till två familjer. Älggryta och en rätt till har jag löst. men just nu har jag 2 kycklingar i ugnen som jag tänkte göra något med. antingen en gryta eller ta med strimlat kött och röra i hop något på plats. Men i denna samling folk har jag en lökhatare en svamphatare och en mjölkproteinallergiker.
Jag letar och letar men får ingen bra ide. Har ni några lätta smarta tips?
Mvh. Idetorka
saxa3 mars 2010
Har ni tillgång till stuga eller möjligheterna till uppvärmning??
matkrukan3 mars 2010
Ja, spis och ugn och allt sånt det är bara ideerna som tagit slut!
saxa3 mars 2010
Ok, jag ska fundera vidare eftersom jag tycker det är enklast om alla äter samma. Första tanken var någon lasagne men det är ju mjölkprotein-bekymmer. Tänker vidare.
helenamittbena3 mars 2010
Om du har kyckling så är det ju inga problem. Kör endera en wok med Hoisin-sås eller liknande, Blue Dragon har ju mängder av goda såser, de flesta passar till kyckling. Man kan ju göra själv, men i fjällen är det ju skönt med lite enklare. Wokgrönsaker också förstås, frysta då.
Eller så köper du soya-creme fraiche och en burk mango-chutney + wokgrönsaker på burk, eller valfri mängd av böngroddar, bambuskott, minimajs osv. Dela upp kycklingen, skyffla i alla ingridienser och servera med ris. Jättegott.
Eller en pastagratäng med kycklingen, spenat, feta och nåt gott bröd till? Havre- eller soyagrädde gör det laktos- och proteinfritt.
Eller, wokgrönsaker, cocosmjölk och en burk röd currypasta, ris till det.
I alla exempel funkar det ju att utesluta både lök och svamp, och creme fraiche finns som sagt som soyavariant - men kanske inte på lilla ica i fjällvärlden, så det måste nog tas med hemifrån. :)
MatAnders3 mars 2010
Fried rice eller paella med kyckling och lite gott i det går att variera i oändlighet.
saxa3 mars 2010
Jag har inte tänkt på din kyckling för jag fattade som det var en rätt till, kanske missuppfattat dig.
Om det är en rätt till har jag till förslag:
Köttfärssås
Något med tonfisk till pasta (fick ni ju fisk denna vecka också)
eller andra goda pastasåser
Ha en trevlig semester!
MatAnders3 mars 2010
Då missförstod jag men ska se om jag kommer på något annat smarrigt. :)
matkrukan3 mars 2010
Tack så mycket permalänk för alla tips.
Jag har själv varit inne på min vanliga med röd currypasta, cokosmjölk och grönsaker men brukar göra det med kycklingfileer. När det är hela kycklingen i bitar blir det liksom inte den där spänstiga wookkänslan på det hela. Men kanske man skulle satsa på nåt kladdigt där med mango chutney i som man bara kan slänga in i ugnen. Antar att jag nu fryser in kycklingen i småbitar och har en smidig snabb lösning efter fjällturen.
matkrukan3 mars 2010
haha nu sitter jag och skäms, det var liksom första gången detta. Tack till alla er som naturligt vis inte heter Permalänk.
Gnurf3 mars 2010
Stek på några ägg och bacon, låt svalna och strimla upp. Koka lite bulgur, låt svalna. Hacka upp sallad, tomat, gurka, avocado, majs....rödlök och svamp men håll dessa on the side. Blanda ihop allt till en vidunderlig Kycklingsallad. Currydressing till det. Valfri dryck.
{cowboy}
matkrukan3 mars 2010
Det lät smarrigt!
svensbyn3 mars 2010
Kycklingtacos....
The_mama97mia3 mars 2010
hoho, gör en mega pizza med fyllning av kycklingbitar, tomatsås, ev currysås på påse (allvarligt det blir kanon!) o ost då, mättande o gott o så har du förstås en stor vitkålssallad till.
Kan ni hjälpa mej! Snart bär det iväg upp till fjällen och jag ska göra 3 färdiga middagar till två familjer. Älggryta och en rätt till har jag löst. men just nu har jag 2 kycklingar i ugnen som jag tänkte göra något med. antingen en gryta eller ta med strimlat kött och röra i hop något på plats. Men i denna samling folk har jag en lökhatare en svamphatare och en mjölkproteinallergiker.
Jag letar och letar men får ingen bra ide. Har ni några lätta smarta tips?
Mvh. Idetorka
Har ni tillgång till stuga eller möjligheterna till uppvärmning??
Ja, spis och ugn och allt sånt det är bara ideerna som tagit slut!
Ok, jag ska fundera vidare eftersom jag tycker det är enklast om alla äter samma. Första tanken var någon lasagne men det är ju mjölkprotein-bekymmer. Tänker vidare.
Om du har kyckling så är det ju inga problem. Kör endera en wok med Hoisin-sås eller liknande, Blue Dragon har ju mängder av goda såser, de flesta passar till kyckling. Man kan ju göra själv, men i fjällen är det ju skönt med lite enklare. Wokgrönsaker också förstås, frysta då.
Eller så köper du soya-creme fraiche och en burk mango-chutney + wokgrönsaker på burk, eller valfri mängd av böngroddar, bambuskott, minimajs osv. Dela upp kycklingen, skyffla i alla ingridienser och servera med ris. Jättegott.
Eller en pastagratäng med kycklingen, spenat, feta och nåt gott bröd till? Havre- eller soyagrädde gör det laktos- och proteinfritt.
Eller, wokgrönsaker, cocosmjölk och en burk röd currypasta, ris till det.
I alla exempel funkar det ju att utesluta både lök och svamp, och creme fraiche finns som sagt som soyavariant - men kanske inte på lilla ica i fjällvärlden, så det måste nog tas med hemifrån. :)
Fried rice eller paella med kyckling och lite gott i det går att variera i oändlighet.
Jag har inte tänkt på din kyckling för jag fattade som det var en rätt till, kanske missuppfattat dig.
Om det är en rätt till har jag till förslag:
Köttfärssås
Något med tonfisk till pasta (fick ni ju fisk denna vecka också)
eller andra goda pastasåser
Ha en trevlig semester!
Då missförstod jag men ska se om jag kommer på något annat smarrigt. :)
Tack så mycket permalänk för alla tips.
Jag har själv varit inne på min vanliga med röd currypasta, cokosmjölk och grönsaker men brukar göra det med kycklingfileer. När det är hela kycklingen i bitar blir det liksom inte den där spänstiga wookkänslan på det hela. Men kanske man skulle satsa på nåt kladdigt där med mango chutney i som man bara kan slänga in i ugnen. Antar att jag nu fryser in kycklingen i småbitar och har en smidig snabb lösning efter fjällturen.
haha nu sitter jag och skäms, det var liksom första gången detta. Tack till alla er som naturligt vis inte heter Permalänk.
Stek på några ägg och bacon, låt svalna och strimla upp. Koka lite bulgur, låt svalna. Hacka upp sallad, tomat, gurka, avocado, majs....rödlök och svamp men håll dessa on the side. Blanda ihop allt till en vidunderlig Kycklingsallad. Currydressing till det. Valfri dryck.
{cowboy}
Det lät smarrigt!
Kycklingtacos....
hoho, gör en mega pizza med fyllning av kycklingbitar, tomatsås, ev currysås på påse (allvarligt det blir kanon!) o ost då, mättande o gott o så har du förstås en stor vitkålssallad till.
Club Sandwich är ju gott
Club Sandwich
Clubsandwich med grillad kyckling och sallad