Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur billig/dyr blir en smörgåstårta???

 • JennyV 29 mars 2011

  Jag har funderingar på att göra en smörgåstårta när min kille fyller år. Har aldrig gjort det förut och funderar lite på om det lönar sig... både tidsmessigt och pengamessigt??
  Konsum har tårtor 12-14 bitars för 399:- och dessa har jag smakat! De är kanongoda!! Samtidigt hade det varit kul att prova baka en egen!
  Ser att det är många som bakar sina egna tårtor, hur tänker ni??

 • LEDIVO 29 mars 2011

  Den här blev till för att alla i familjen fick vara med att bestämma favoritingrediens och alla hjälpte till göra den. Till allas förtjusning tyckte vi den var toppengod. Du bör tjäna någon hundring i jämförelse med Konsums för 399 och den innehåller kanske inte,lika mycket smarriga saker?
  En annan anledning att göra själv är att för mig är det lite mys-pyssligt att dekorera.
  Smörgåstårta á la familjen

 • Cassiopeya 29 mars 2011

  Denna variant på smörgåstårta är räkfri förutom i garnering, och då bara om man vill så klart :) Hur dyr den blir beror på vad du väljer att lägga på som garnering.

  Supergod smörgåstårta med skinka och bacon

 • monicadanell 29 mars 2011

  godast med hemma gjord smörgåstårta
  :)

 • Okänd 29 mars 2011

  Vad duktiga ni är tjejer! {highfive}

 • The_mama97mia 29 mars 2011

  http://www.matklubben.se/recept/smoergaastaarta_14902.html

  Heja, gör egen! Mycket godare och säkerligen mer uppskattat!

  Det som avgör prisläget är väl du själv - när du väljer ingredienser !
  I mellanläggen kan man ha relativt billiga fyllningar ju, sen är det det lyxiga ovanpå som... kostar lite.

  Vi har en expert på smörgåstårtor här som heter chrisn, om du pm:ar henne hjälper hon dig säkert!

  Lycka till!

 • DoctorWho 29 mars 2011

  Jag gjorde en smörgåstårta till en kusin i fredags, ingredienserna gick till strax under 250kr. Jag hade turen att hitta några extrapriser. Storleken var ungefär som en långpanna, Konsum kallar den storleken för 20 personer. (Men när någon i min släkt köpt den räcker den bara till 10-12 pers.) För det mesta brukar ingredienserna till en smörgåstårta kosta mellan 250-350kr beroende på var i Sverige man bor. Det är MYCKET enklare att göra en smörgåstårta än man tror! Lycka till.

 • redd 29 mars 2011

  Tips är testa så att ingredienserna gifter sig någorlunda. Framförallt om du tänker göra tårtan någon dag i förväg eftersom smakerna kan förändras ganska mycket under en natt i kylen.
  Som en bonus får ni väll lyxfrukost ett par dagar.

 • UllaC 30 mars 2011

  Jag gjorde till Terese födelsedag 2 stycken
  Mias smörgåstårta
  Jag räknade ut att de tårtorna kostade 520:- , alltså 260:- styck. Man kan få ner priset ytterligare om man väljer den billigaste tonfiskburken, för det skiljer mycket i pris på burkarna. Men ju dyrare desto finare tonfisk.
  Köpte stora frysta räkor istället för färska, där får man också ner priset. Dessa räkor var hur goda som helst.

 • JennyV 30 mars 2011

  Ingelas smörgåstårta

  Jag tänkte provbaka en smörgåstårta tills på fredag men eftersom vi inte är så många, så tänkte jag göra om denna till en smörgåslängd?!! Den ser smaskig ut och precis i min smak. Så får jag se sen om jag tänker ge mig på en stor..... :s

 • boz1965 30 mars 2011

  Den här tårtan tillhör inte de billigaste, men den är syyyyyndigt god:

  Lyxiga Smörgåstårtan

  {eat}

 • Breasola 30 mars 2011

  Jag brukar göra två olika tårtor, en med skink, ost och korv fyllning. Och en med räkor/skaldjur. Den med räkor är billigast för mig iaf. Använder bara crabsticks i själva tårtan, köper billigaste tonfisken, och har bara räkor uppepå. Då kan man göra en tårta till 20 pers för under 300 faktiskt. Hör av dig ifall du skulle vilja ha ingredienserna!

 • leenakarlsson 13 juni 2012

  {doctor} hej!
  ja det beror mycket på vad man handlar ochså det kan gälla hundrakronor faktiskt.men man vet vad som är i tårtan det är värdefullt om man tittar på de köpta så finns det en massa konstigheter som man inte förstår jag handlar på willys eller lidl och det har mycket fina skaldjur och mycket annat som blir mycket billigare än i de andra affärerna

 • pihal 13 juni 2012

  Jag brukar göra min egen smörgåstårta dels för att det blir billigare och dels för att jag tycker att den köpta oftast smakar för mycket majonnäs. Om jag skall göra en tårta med kallskuret som garnering brukar jag göra en fyllning av leverpastej, bostongurka, rostad lök, ev lite konjak och ev lite grädde för att det skall bli lättare att breda. Andra lagret av fyllning brukar bli cremé fraiche blandat med hamburgerkött och riven pepparrot och tärnat äpple. Gör jag en skaldjustårta så brukar jag göra en fyllning av böcklingpastej, rödlök, dill och cremé fraiche. Lager 2 blir oftast en skagenröra eller något liknande. Överst har och runt om tårtan har jag cremé fraiche blandat med lite majonnäs. Sen garnerar jag med salladsblad och det kallskurna eller skaldjuren och ägg och lax. Hoppas att du fick några idéer och lycka till.

 • ms8 13 juni 2012

  det lönar sig. Å är kul dessutom. får dom ju precis som man vill med smaker o allt.

 • leenakarlsson 13 juni 2012

  Skrivet av ms8 den 13 jun 2012

  det lönar sig. Å är kul dessutom. får dom ju precis som man vill med smaker o allt.


  ja det har du rätt i det är alldeles för mycket majonnäs o annat onödigt i de köpta hemmagjorda är bäst jag har faktiskt skrivit ut allihopa o tänker prova dem alla.

  tack från leena

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.