Är dålig på det här med att tillaga nöt- och fläskkött så det har jag undvikit i så stor utsträckning jag kunnat. Köpte mig dock en gjutjärnsgryta idag och vill absolut testa att laga mig en nötköttsgryta. Någon sa mig i veckan att kokar man bara länge så GÅR det inte att misslyckas.
Jag har köpt hem nötkött, rött matlagningsvin, 2 paprikor i olika färger, torkad karl johan-svamp, morötter, lagerblad, svartpepparkorn..
Hur gör jag? Jag undrar främst om jag kokar köttet i bara vin? Och i så fall hur mycket ska man ta. Ska jag komplettera med något. Ska till butiken om bara en liten liten stund så jag är supertacksam för snabba tips och svar
Kött-rookien Åsa
The_mama97mia30 november 2008
Kolla efter recept på Boeuf Bourgignon, så gott
The_mama97mia30 november 2008
till exempel detta:
Boeuf Bourgignon
För 5-6 personer.
Gudomligt gott!
Källa: Kockenkommer
Uppladdad av: Kockenkommer
Ingredienser
1 kg grytbitar, högrev
1 morot
1 stor gul lök
1 purjolök
10 silverlökar
4 dl rödvin
2 burkar hela champinjoner
1 msk vetemjöl
3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
Bladpersilja
Olja
Salt
Peppar
Lägg till i inköpslistan
Betyg: röster Visningar: 676 Sparat: 9
Gör så här
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skär löken, purjolök. När fettet smält, häll i grönsakerna och fräs dem lätt utan att bryna. Lägg i det brynta köttet och pudra över med vetemjöl. Blanda omkring så att mjölet fördelar sig jämnt.
Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Häll på vinet och pressa i vitlöksklyftorna. Låt det hela koka upp, sänk värmen och låt det småputtra.
Bryn champinjonerna och silverlöken i stekpanna och ställ dem åt sidan. En halvtimme innan grytan är färdig slår du i champinjoner och lök. Klipp över bladpersilja.
Från den 16:e sep 2008, 16:46
MatAnders30 november 2008
Har gjort Burgundisk köttgryta i dag har recept på min sida kanongott. Bryn både köttet och löken ger god smak och spar stekskyn och ha med den i grytan sen i med vin,kryddor morötter eller vad du vill ha i och låt sjuda i ca 1,5 - 2 timmar.
Lycka till(Y)
segerwitch30 november 2008
(L)Det här receptet gör jag ofta i min underbara järngryta(Y)
gnutten130 november 2008
"Någon sa mig i veckan att kokar man bara länge så GÅR det inte att misslyckas"
Kokar du för länge får du ett kött som är segt.
Bryn rotfrukter, vitlök, timjan, rosmarin, paprika, champinjoner och bacon. bryn köttet på hög värme. lägg köttet i en gryta och häll på rödvin och kalvfond/oxfond. Koka på låg värme tills köttet lätt kan dras isär med fingrarna, ha i grönsakerna, svamp och bacon och koka i 5-10 min...
red med maizena.
Undvik smör och olja i en gryta, då detta lägger sig längst upp på ytan och inte ser så aptitligt ut.
lennali30 november 2008
Hej Åsa
Skickar dig några recept på grytor som jag tycker är jättegoda. Kom ihåg att grytor är alltid godast dagen efter, när den har fått "sufta" till sig (dra åt sig alla smakerna). Minst 1 ½ timma kan du koka köttbitarna, blir inte segt, snarare mörare. Lycka till med "gryt koket"/Lena
Bra att ha lite recept att utgå ifrån. Gjorde en lite egen variant utifrån flera av era recept ;) Blev super faktiskt. Kokade köttet 1 timme och 50 min unggefä'är.
Ska spara ner flera av de grytorna ni föreslagit, jag gillar verkligen det här sättet att laga mat. En gryta som står och puttrar och sprider hemkänsla i en timme eller två. Någon som har rnån mer långkoksgryta på lager så skriv gäärna även den!!
Hallå matälskare!
Är dålig på det här med att tillaga nöt- och fläskkött så det har jag undvikit i så stor utsträckning jag kunnat. Köpte mig dock en gjutjärnsgryta idag och vill absolut testa att laga mig en nötköttsgryta. Någon sa mig i veckan att kokar man bara länge så GÅR det inte att misslyckas.
Jag har köpt hem nötkött, rött matlagningsvin, 2 paprikor i olika färger, torkad karl johan-svamp, morötter, lagerblad, svartpepparkorn..
Hur gör jag? Jag undrar främst om jag kokar köttet i bara vin? Och i så fall hur mycket ska man ta. Ska jag komplettera med något. Ska till butiken om bara en liten liten stund så jag är supertacksam för snabba tips och svar
Kött-rookien Åsa
Kolla efter recept på Boeuf Bourgignon, så gott
till exempel detta:
Boeuf Bourgignon
För 5-6 personer.
Gudomligt gott!
Källa: Kockenkommer
Uppladdad av: Kockenkommer
Ingredienser
1 kg grytbitar, högrev
1 morot
1 stor gul lök
1 purjolök
10 silverlökar
4 dl rödvin
2 burkar hela champinjoner
1 msk vetemjöl
3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
Bladpersilja
Olja
Salt
Peppar
Lägg till i inköpslistan
Betyg: röster Visningar: 676 Sparat: 9
Gör så här
Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skär löken, purjolök. När fettet smält, häll i grönsakerna och fräs dem lätt utan att bryna. Lägg i det brynta köttet och pudra över med vetemjöl. Blanda omkring så att mjölet fördelar sig jämnt.
Tillsätt lagerblad, salt och peppar. Häll på vinet och pressa i vitlöksklyftorna. Låt det hela koka upp, sänk värmen och låt det småputtra.
Bryn champinjonerna och silverlöken i stekpanna och ställ dem åt sidan. En halvtimme innan grytan är färdig slår du i champinjoner och lök. Klipp över bladpersilja.
Från den 16:e sep 2008, 16:46
Har gjort Burgundisk köttgryta i dag har recept på min sida kanongott. Bryn både köttet och löken ger god smak och spar stekskyn och ha med den i grytan sen i med vin,kryddor morötter eller vad du vill ha i och låt sjuda i ca 1,5 - 2 timmar.
Lycka till(Y)
(L)Det här receptet gör jag ofta i min underbara järngryta(Y)
"Någon sa mig i veckan att kokar man bara länge så GÅR det inte att misslyckas"
Kokar du för länge får du ett kött som är segt.
Bryn rotfrukter, vitlök, timjan, rosmarin, paprika, champinjoner och bacon. bryn köttet på hög värme. lägg köttet i en gryta och häll på rödvin och kalvfond/oxfond. Koka på låg värme tills köttet lätt kan dras isär med fingrarna, ha i grönsakerna, svamp och bacon och koka i 5-10 min...
red med maizena.
Undvik smör och olja i en gryta, då detta lägger sig längst upp på ytan och inte ser så aptitligt ut.
Hej Åsa
Skickar dig några recept på grytor som jag tycker är jättegoda. Kom ihåg att grytor är alltid godast dagen efter, när den har fått "sufta" till sig (dra åt sig alla smakerna). Minst 1 ½ timma kan du koka köttbitarna, blir inte segt, snarare mörare. Lycka till med "gryt koket"/Lena
Herrfavoriten
Kryddig köttgryta
Orientalisk köttgryta med apelsin
Ungersk Coca-Cola-gulash
Tack för alla svar!
Bra att ha lite recept att utgå ifrån. Gjorde en lite egen variant utifrån flera av era recept ;) Blev super faktiskt. Kokade köttet 1 timme och 50 min unggefä'är.
Ska spara ner flera av de grytorna ni föreslagit, jag gillar verkligen det här sättet att laga mat. En gryta som står och puttrar och sprider hemkänsla i en timme eller två. Någon som har rnån mer långkoksgryta på lager så skriv gäärna även den!!