Man ska ju grilla den,eller hålla över gaslåga men hur gör jag om jag har vanlig spis/induktion? Kan jag göra så att skalet blir svart och lossnar lätt i ugnen?
Okänd20 oktober 2010
Värm ugnen till 250º. Dela paprikorna, lägg dom på en plåt och pensla dom med olja. Rosta dom högt upp i ugnen 15 - 20 min tills dom blivit delvis svarta i skinnet.
Låt paprikorna svalna i en bunke med isvatten och dra av skalet med en kniv.
Dela halvorna på hälften och rensa bort kärnhuset.
Roggan20 oktober 2010
Det där med isvatten var nytt för mig. Ska testa det nästa gång. Jag brukar låta dem svalna i en plastpåse...
Okänd20 oktober 2010
Det gäller att kyla ner snabbt :)
Därav isvattnet.
Man ska ju grilla den,eller hålla över gaslåga men hur gör jag om jag har vanlig spis/induktion? Kan jag göra så att skalet blir svart och lossnar lätt i ugnen?
Värm ugnen till 250º. Dela paprikorna, lägg dom på en plåt och pensla dom med olja. Rosta dom högt upp i ugnen 15 - 20 min tills dom blivit delvis svarta i skinnet.
Låt paprikorna svalna i en bunke med isvatten och dra av skalet med en kniv.
Dela halvorna på hälften och rensa bort kärnhuset.
Det där med isvatten var nytt för mig. Ska testa det nästa gång. Jag brukar låta dem svalna i en plastpåse...
Det gäller att kyla ner snabbt :)
Därav isvattnet.