Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur gör jag rostad paprika?

  • Beckis83 20 oktober 2010

    Man ska ju grilla den,eller hålla över gaslåga men hur gör jag om jag har vanlig spis/induktion? Kan jag göra så att skalet blir svart och lossnar lätt i ugnen?

  • Okänd 20 oktober 2010

    Värm ugnen till 250º. Dela paprikorna, lägg dom på en plåt och pensla dom med olja. Rosta dom högt upp i ugnen 15 - 20 min tills dom blivit delvis svarta i skinnet.

    Låt paprikorna svalna i en bunke med isvatten och dra av skalet med en kniv.
    Dela halvorna på hälften och rensa bort kärnhuset.

  • Roggan 20 oktober 2010

    Det där med isvatten var nytt för mig. Ska testa det nästa gång. Jag brukar låta dem svalna i en plastpåse...

  • Okänd 20 oktober 2010

    Det gäller att kyla ner snabbt :)
    Därav isvattnet.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.