Jag har köpt 4 kg "fattigmans filé" idag som vi ska grilla på torsdag, tror ni att jag kan lägga köttet i marinad i dag och ha det i kylen till tors?
Tack på förhand! :D
The_mama97mia28 april 2009
Fattigmansfilé????????
Jag har haft kötti marinad flera dygn, i kylen såklart. Viktigt att tänka på att vända på köttet ibland , jag gör marinad i tjocka plastpåsar, vänder på påsen med jämna mellanrum.
busan3728 april 2009
Vad är fattigmansfilé? :o
majamia28 april 2009
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
monac28 april 2009
marinera på du!!!!!
Ett par 3 dagar är inga problem!
Hoppas ni får en trevlig valborg/grillnig då!:D
busan3728 april 2009
Skrivet av majamia den 28 apr 2009
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
Tack för upplysningen, har aldrig hört talas om fattigmansfilé förut
The_mama97mia28 april 2009
Undrar om fattigmansfilé är typ "ytterfilé" eller "kort fläskfilé" som jag ofta köpter men då fryst, och är alltid billigare än den vanliga långa hela filén. FUnkar utmärkt att marinera o grilla, eller woka eller vad man vill...
Marinad är nog tämligen riskfritt som sagt i flera dagar, däremot har man ju läst om torrkryddat kött (färdigkryddat som man köper i butik) som kan få höga bakteriehalter efter kort tid.
Det blir nog bra ska du se!
Undrar om fattigmansfilé är typ "ytterfilé" eller "kort fläskfilé" som jag ofta köpter men då fryst, och är alltid billigare än den vanliga långa hela filén. FUnkar utmärkt att marinera o grilla, eller woka eller vad man vill...
Marinad är nog tämligen riskfritt som sagt i flera dagar, däremot har man ju läst om torrkryddat kött (färdigkryddat som man köper i butik) som kan få höga bakteriehalter efter kort tid.
Det blir nog bra ska du se!
Hej igen
Nej det är inte alls ytterfilé eller kort fläskfile utan,
Fattigmansfilé, dvs insidan av skinkbenet på grisen, mört som en filé och saftigt. Kanske inte så vackert, men trätt på spett så fungerar det fint. :D
Du får fråga i din köttaffär om dom har det
Allt gott! Marie
zudette28 april 2009
Hmmmm........ kan inte rostas också gå under benämningen fattigmansfilé - och då som ersättning för oxfilén???
majamia28 april 2009
Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.
The_mama97mia28 april 2009
OKI! Gud vad man lär sig saker här!
Har ingen "köttbutik" precis här...
Men kul att veta!
(Y)
farmoringer28 april 2009
Skrivet av majamia den 28 apr 2009
Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.
Man får lägga in det som presentationsbild om man vill visa upp nåt....:D
The_mama97mia28 april 2009
har men en fråga av det här slaget kan man testa på chatten, nu är den inte så välbesöktpå vardagar dagtid men.... ju fler som testar, destor fler kommer tillbaka sen! Hoppas jag
Monika4628 april 2009
Har hört talas om att man kan marinera i KIWI... Är det någon här som har tips på hur man gör och hur länge köttet skall ligga i Kiwimarinaden?
Detta låter ju väldigt spännande, fattigmansfilé har jag aldrig hört talas om. Du skriver att du köpt det i din köttaffär, har ni spec affärer som bara säljer kött? Här uppe har vi inga sådana butiker utan man får köpa sitt kött i vanliga livsmedelsaffärer.
Skrivet av majamia den 28 apr 2009
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
majamia29 april 2009
Skrivet av Lotten_J den 29 apr 2009
Detta låter ju väldigt spännande, fattigmansfilé har jag aldrig hört talas om. Du skriver att du köpt det i din köttaffär, har ni spec affärer som bara säljer kött? Här uppe har vi inga sådana butiker utan man får köpa sitt kött i vanliga livsmedelsaffärer.
Skrivet av majamia den 28 apr 2009
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
Hej
Iser att det är lyxigt att bo när Malmö, där finns massa köttaffärer och många härliga utländska affärer på Möllan.
Om ni är i Malmö och inte har gått matkaravanen kan jag varmt rekomendera det. Man gör en matresa världen om och får smaka och prova mat från världens alla hörn, supertrevligt!
http://www.matkaravan.nu/
monac29 april 2009
Skrivet av farmoringer den 28 apr 2009
Skrivet av majamia den 28 apr 2009
Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.
Man får lägga in det som presentationsbild om man vill visa upp nåt....:D
ha ha...du e rolig du farmoringer!(Y)
majamia30 april 2009
:D idag ska mina "fattigmansfiléer" grillas, mums! efter 2 dagar i marinad (L)
Jag har köpt 4 kg "fattigmans filé" idag som vi ska grilla på torsdag, tror ni att jag kan lägga köttet i marinad i dag och ha det i kylen till tors?
Tack på förhand! :D
Fattigmansfilé????????
Jag har haft kötti marinad flera dygn, i kylen såklart. Viktigt att tänka på att vända på köttet ibland , jag gör marinad i tjocka plastpåsar, vänder på påsen med jämna mellanrum.
Vad är fattigmansfilé? :o
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
marinera på du!!!!!
Ett par 3 dagar är inga problem!
Hoppas ni får en trevlig valborg/grillnig då!:D
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
Tack för upplysningen, har aldrig hört talas om fattigmansfilé förut
Undrar om fattigmansfilé är typ "ytterfilé" eller "kort fläskfilé" som jag ofta köpter men då fryst, och är alltid billigare än den vanliga långa hela filén. FUnkar utmärkt att marinera o grilla, eller woka eller vad man vill...
Marinad är nog tämligen riskfritt som sagt i flera dagar, däremot har man ju läst om torrkryddat kött (färdigkryddat som man köper i butik) som kan få höga bakteriehalter efter kort tid.
Det blir nog bra ska du se!
tips på marinad:
Indonesisk marinad
Undrar om fattigmansfilé är typ "ytterfilé" eller "kort fläskfilé" som jag ofta köpter men då fryst, och är alltid billigare än den vanliga långa hela filén. FUnkar utmärkt att marinera o grilla, eller woka eller vad man vill...
Marinad är nog tämligen riskfritt som sagt i flera dagar, däremot har man ju läst om torrkryddat kött (färdigkryddat som man köper i butik) som kan få höga bakteriehalter efter kort tid.
Det blir nog bra ska du se!
Hej igen
Nej det är inte alls ytterfilé eller kort fläskfile utan,
Fattigmansfilé, dvs insidan av skinkbenet på grisen, mört som en filé och saftigt. Kanske inte så vackert, men trätt på spett så fungerar det fint. :D
Du får fråga i din köttaffär om dom har det
Allt gott! Marie
Hmmmm........ kan inte rostas också gå under benämningen fattigmansfilé - och då som ersättning för oxfilén???
Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.
OKI! Gud vad man lär sig saker här!
Har ingen "köttbutik" precis här...
Men kul att veta!
(Y)
Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.
Man får lägga in det som presentationsbild om man vill visa upp nåt....:D
Har hört talas om att man kan marinera i KIWI... Är det någon här som har tips på hur man gör och hur länge köttet skall ligga i Kiwimarinaden?
http://www.matklubben.se/matprat/debattforum_3/naagon_som_proevat_kiwimarinad_metoden__4683.html
Kolla in den här tråden..
Detta låter ju väldigt spännande, fattigmansfilé har jag aldrig hört talas om. Du skriver att du köpt det i din köttaffär, har ni spec affärer som bara säljer kött? Här uppe har vi inga sådana butiker utan man får köpa sitt kött i vanliga livsmedelsaffärer.
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
Detta låter ju väldigt spännande, fattigmansfilé har jag aldrig hört talas om. Du skriver att du köpt det i din köttaffär, har ni spec affärer som bara säljer kött? Här uppe har vi inga sådana butiker utan man får köpa sitt kött i vanliga livsmedelsaffärer.
Det är en liten köttslamsa som jag köper i min köttaffär. Jag tror att det är en bit som blir över vid styckningen. Det binder ihop sig vid grillningen och blir väldigt saftigt.
Ska se om jag kan få mer info, gott är det ialla fall och billigt! :D
Hej
Iser att det är lyxigt att bo när Malmö, där finns massa köttaffärer och många härliga utländska affärer på Möllan.
Om ni är i Malmö och inte har gått matkaravanen kan jag varmt rekomendera det. Man gör en matresa världen om och får smaka och prova mat från världens alla hörn, supertrevligt!
http://www.matkaravan.nu/
Synd att man inte kan lägga in bilder, det ser ut som en liten köttslamsa ca 15 cm lång och 4cm bred.
Man får lägga in det som presentationsbild om man vill visa upp nåt....:D
ha ha...du e rolig du farmoringer!(Y)
:D idag ska mina "fattigmansfiléer" grillas, mums! efter 2 dagar i marinad (L)