Är det i ugnen eller på stekpannan eller på grillen?
Tänkte äta lax idag med färskpotatis men vet inte hur jag ska göra med laxen.
carinatl15 juli 2008
jag steker helst på stekjärn med lock, men grillad inbakad i folie är också väldigt gott.
majamia15 juli 2008
vad brukar ni krydda med? här blir det ofta citronpeppar :D
carinatl15 juli 2008
Jag kryddar bara med salt (falksalt himalaya salt) och grovmald svartpeppar. Jag försöker undivka tillsatser av alla de slag (klumpförebyggande, konserveringsmedel, glutamat, förtjockningsmedel, mm) och då blir det inte så mycket att välja på, har ännu inte lärt mig så mycket om färska örter.
Forsen15 juli 2008
Sommartid så grillar vi mest lax ute, lite olja och citronpeppar bara, ibland lite enris på glöden mot slutet. Min vinterfavorit är portionsbitar av lax, "ingnodda" med färska örter och lite olivolja, sedan packar man in varje laxbit i en skiva parmaskinka och steker i ugnen. Att sedan göra ett litet snitt i skinkpaketet och trycka in lite vitlökssmör är jättegott!
The_mama97mia15 juli 2008
Grillar gärna, se gärna mina recept på lax i folie med Millans smör, en härlig kryddblandning. Ibland tycker jag det blir bra att grilla lax som är lite saltad först, liksom lättrimmad... Lättrimmad LAX = Tax, fax, strax... *S*
En del tycker att det är ok att lättgrava laxen innan, med en socker o salt blandning. Knepet med rimningen eller salteriet är att laxen blir lite fastare i köttet.
Lax är perfekt fisk att grilla ju. Mkt lätt att variera. Bon appetit !
Glitterfia15 juli 2008
Jag tycker lax blir saftigast i ugnen.
Lägger ner portionsbitar av lax i smörad ugnsform, kryddar med salt och citronpeppar runt om samt avslutar med en liten klick smör på varje laxbit.. steker i 220º i 8-12 min. Viktigt att inte steka för länge så den blir torr. Sen någon god sås till det och potatis. Super :D
Grillar jag lax slår jag olja på och salt och citronpeppar.
MatAnders15 juli 2008
Jag brukar för det mesta panera och steka i smör men när grillen är framme är det gott att pensla på med olivolja,salt,vitpeppar och pressad citron.
anluk15 juli 2008
I ugnen med salt och särskild fiskkrydda jag köpt någonstans (typ kryddhuset eller marknad kommer inte ihåg), droppa lite olja över och in i ugnen. Serverat med färskpotatis och kall fisksås. Mmmmmmmmmmmmmm. Sugen blir jag.
lenajeanette15 juli 2008
Jag steker helst laxen i ugn, en bit färsk laxfilé. Kryddar med salt peppar och ringlar på lite olja, oftast raps eller oliv. Sedan pressar jag över bra mycket citron samt skär skivor av citron och lägger på laxen när jag steker den i ugnen. Oslagbart gott. Men jag passar väldigt noga ska nästan ha en rå kärna i laxen efter som den går efter lite när man tagit ut den.
Godast att servera med citronsås och kokt eller pressad potatis. Nu när potatisen är färsk blir det dillkokt sådan.
Jag köper alltid färsk laxfilé, den frysta i portionsbitar ger jag inte mycket för.
bernit15 juli 2008
På grill, På grilljärn, i ugn
ros15 juli 2008
Skrivet av carinatl den 15 jul 2008
Jag kryddar bara med salt (falksalt himalaya salt) och grovmald svartpeppar. Jag försöker undivka tillsatser av alla de slag (klumpförebyggande, konserveringsmedel, glutamat, förtjockningsmedel, mm) och då blir det inte så mycket att välja på, har ännu inte lärt mig så mycket om färska örter.
:)Jag försöker att laga med så naturliga ingredienser som möjligt.
Jag gnider in laxen med citronsaft, salt, grovmalen svartpeppar. Breder över créme fraiche och strö klippt dill överst.
Ugnsbakar för att få den saftig. Lax under crème fraichetäcke
(Y)(Y)(Y)
Gnagett15 juli 2008
Portionsbitar som man gör ett snitt i (ej helt igenom) lägg i hackade soltorkade tomater i olja + fetaosttärningar eller kläm i ädelost på tub. Gratinera i ugn. Supergott båda.
majamia15 juli 2008
Tack för alla svar! Det blev denna rätten ikväll med egen odlad färskpotatis och sockerärtor där till! Mycket gott! :D
Jag steker portionsbitar av lax i ugnen i en smörad form som tål ugnsvärme.
Kryddar med salt och en himla dyr krydda som heter Lemon and dill . Efter ca 20 minuter är laxen klar. Till detta serveras Gräddfil med Estrellas Dillmix, citron, Bonduelles Ärter och små morötter och kokt potatis. Supergott!!!:):p(Y)
Hälsningar Ulla
festmaten15 juli 2008
Ännu ett tips:
steker portionsbitar i stekpannan, när de är klara då penslar jag på rikligt med sweet chili sås och strör över färsk hackad ingefära. Vänder bitarna o samma procedur på andra sidan, vänder runt igen. Det blir väldigt gott även med det som trillar av o ligger bredvid laxen.
Serverar med wokade grönsaker, jasminris, keso smaksatt med lite salt och svartpeppar.(Y)
majamia15 juli 2008
Skrivet av kalasmad den 15 jul 2008
Ännu ett tips:
steker portionsbitar i stekpannan, när de är klara då penslar jag på rikligt med sweet chili sås och strör över färsk hackad ingefära. Vänder bitarna o samma procedur på andra sidan, vänder runt igen. Det blir väldigt gott även med det som trillar av o ligger bredvid laxen.
Serverar med wokade grönsaker, jasminris, keso smaksatt med lite salt och svartpeppar.(Y)
Låter spännade, det får det bli nästa gång! :D
zephie18 juli 2008
Jag föredrar ugnen, 20 min på 200 grader blir bra för dom där portionsbitarna på 125 g som man hittar i frysdisken överallt.
Brukar marinera i chili, lime och vitlökshack och lite olja, ev lite honung. Blir hur gott som helst, och går säkerligen bra att grilla för de som föredrar det.
shieldfire22 juli 2008
Skrivet av majamia den 15 jul 2008
vad brukar ni krydda med? här blir det ofta citronpeppar :D
Har en specialare med nejlika och chiliflarn. Min son gillar det starkt (Y)
popik22 juli 2008
Prova min laxpanna med timjan, ni kommer inte bli besvikna.(Y)
Är det i ugnen eller på stekpannan eller på grillen?
Tänkte äta lax idag med färskpotatis men vet inte hur jag ska göra med laxen.
jag steker helst på stekjärn med lock, men grillad inbakad i folie är också väldigt gott.
vad brukar ni krydda med? här blir det ofta citronpeppar :D
Jag kryddar bara med salt (falksalt himalaya salt) och grovmald svartpeppar. Jag försöker undivka tillsatser av alla de slag (klumpförebyggande, konserveringsmedel, glutamat, förtjockningsmedel, mm) och då blir det inte så mycket att välja på, har ännu inte lärt mig så mycket om färska örter.
Sommartid så grillar vi mest lax ute, lite olja och citronpeppar bara, ibland lite enris på glöden mot slutet. Min vinterfavorit är portionsbitar av lax, "ingnodda" med färska örter och lite olivolja, sedan packar man in varje laxbit i en skiva parmaskinka och steker i ugnen. Att sedan göra ett litet snitt i skinkpaketet och trycka in lite vitlökssmör är jättegott!
Grillar gärna, se gärna mina recept på lax i folie med Millans smör, en härlig kryddblandning. Ibland tycker jag det blir bra att grilla lax som är lite saltad först, liksom lättrimmad... Lättrimmad LAX = Tax, fax, strax... *S*
En del tycker att det är ok att lättgrava laxen innan, med en socker o salt blandning. Knepet med rimningen eller salteriet är att laxen blir lite fastare i köttet.
Lax är perfekt fisk att grilla ju. Mkt lätt att variera. Bon appetit !
Jag tycker lax blir saftigast i ugnen.
Lägger ner portionsbitar av lax i smörad ugnsform, kryddar med salt och citronpeppar runt om samt avslutar med en liten klick smör på varje laxbit.. steker i 220º i 8-12 min. Viktigt att inte steka för länge så den blir torr. Sen någon god sås till det och potatis. Super :D
Grillar jag lax slår jag olja på och salt och citronpeppar.
Jag brukar för det mesta panera och steka i smör men när grillen är framme är det gott att pensla på med olivolja,salt,vitpeppar och pressad citron.
I ugnen med salt och särskild fiskkrydda jag köpt någonstans (typ kryddhuset eller marknad kommer inte ihåg), droppa lite olja över och in i ugnen. Serverat med färskpotatis och kall fisksås. Mmmmmmmmmmmmmm. Sugen blir jag.
Jag steker helst laxen i ugn, en bit färsk laxfilé. Kryddar med salt peppar och ringlar på lite olja, oftast raps eller oliv. Sedan pressar jag över bra mycket citron samt skär skivor av citron och lägger på laxen när jag steker den i ugnen. Oslagbart gott. Men jag passar väldigt noga ska nästan ha en rå kärna i laxen efter som den går efter lite när man tagit ut den.
Godast att servera med citronsås och kokt eller pressad potatis. Nu när potatisen är färsk blir det dillkokt sådan.
Jag köper alltid färsk laxfilé, den frysta i portionsbitar ger jag inte mycket för.
På grill, På grilljärn, i ugn
Jag kryddar bara med salt (falksalt himalaya salt) och grovmald svartpeppar. Jag försöker undivka tillsatser av alla de slag (klumpförebyggande, konserveringsmedel, glutamat, förtjockningsmedel, mm) och då blir det inte så mycket att välja på, har ännu inte lärt mig så mycket om färska örter.
:)Jag försöker att laga med så naturliga ingredienser som möjligt.
Jag gnider in laxen med citronsaft, salt, grovmalen svartpeppar. Breder över créme fraiche och strö klippt dill överst.
Ugnsbakar för att få den saftig.
Lax under crème fraichetäcke
(Y)(Y)(Y)
Portionsbitar som man gör ett snitt i (ej helt igenom) lägg i hackade soltorkade tomater i olja + fetaosttärningar eller kläm i ädelost på tub. Gratinera i ugn. Supergott båda.
Tack för alla svar! Det blev denna rätten ikväll med egen odlad färskpotatis och sockerärtor där till! Mycket gott! :D
Lax med gorgonzola
Jag steker portionsbitar av lax i ugnen i en smörad form som tål ugnsvärme.
Kryddar med salt och en himla dyr krydda som heter Lemon and dill . Efter ca 20 minuter är laxen klar. Till detta serveras Gräddfil med Estrellas Dillmix, citron, Bonduelles Ärter och små morötter och kokt potatis. Supergott!!!:):p(Y)
Hälsningar Ulla
Ännu ett tips:
steker portionsbitar i stekpannan, när de är klara då penslar jag på rikligt med sweet chili sås och strör över färsk hackad ingefära. Vänder bitarna o samma procedur på andra sidan, vänder runt igen. Det blir väldigt gott även med det som trillar av o ligger bredvid laxen.
Serverar med wokade grönsaker, jasminris, keso smaksatt med lite salt och svartpeppar.(Y)
Ännu ett tips:
steker portionsbitar i stekpannan, när de är klara då penslar jag på rikligt med sweet chili sås och strör över färsk hackad ingefära. Vänder bitarna o samma procedur på andra sidan, vänder runt igen. Det blir väldigt gott även med det som trillar av o ligger bredvid laxen.
Serverar med wokade grönsaker, jasminris, keso smaksatt med lite salt och svartpeppar.(Y)
Låter spännade, det får det bli nästa gång! :D
Jag föredrar ugnen, 20 min på 200 grader blir bra för dom där portionsbitarna på 125 g som man hittar i frysdisken överallt.
Brukar marinera i chili, lime och vitlökshack och lite olja, ev lite honung. Blir hur gott som helst, och går säkerligen bra att grilla för de som föredrar det.
vad brukar ni krydda med? här blir det ofta citronpeppar :D
Har en specialare med nejlika och chiliflarn. Min son gillar det starkt (Y)
Prova min laxpanna med timjan, ni kommer inte bli besvikna.(Y)