När man gör köttgrytor kan man välja valfri köttbit...jag brukar ibland ha fransyska el innanlår. Använder sällan högrev då jag tycker den passar bäst till köttsoppa.
MatAnders5 januari 2009
Du kan ha märgpipa den har mindre fett men det är ofta fettet som ger mycket av smaken, jag tycket inte fläskkött blir lika bra det faller isär vid långkok och blir trådig så jag håller mig till nöt,lamm kött.
Lycka till(Y)
lennali5 januari 2009
Jag använder fransyska till grytor.
majamia5 januari 2009
Det är denna gryta jag ska laga och jag brukar använda högrev men ibland är det så dyrt och svårt att få tag på fina bitar så tänkte om något annat kötte skulle kunna passa.
Jag skulle kanske kunna använda fransyska
Det är denna gryta jag ska laga och jag brukar använda högrev men ibland är det så dyrt och svårt att få tag på fina bitar så tänkte om något annat kötte skulle kunna passa.
Jag skulle kanske kunna använda fransyska
Oki trodde inte du gillade högrev, men brukar inte fransyska vara ännu dyrare?
majamia5 januari 2009
Skrivet av MatAnders den 5 jan 2009
Skrivet av majamia den 5 jan 2009
Det är denna gryta jag ska laga och jag brukar använda högrev men ibland är det så dyrt och svårt att få tag på fina bitar så tänkte om något annat kötte skulle kunna passa.
Jag skulle kanske kunna använda fransyska
Oki trodde inte du gillade högrev, men brukar inte fransyska vara ännu dyrare?
Nej faktiskt inte, konstigt nog. Hittade högrev för 85kr/kg och fransyska för 59kr/kg
Jag ska bjuda 30personer så det blir ganska mkt kött att köpa :D
matnjutaren5 januari 2009
Har du tillgång till vilt..?
I så fall kan du använda det också. :)
Men..köpa det är DYRT, tyvärr...:(
Annars är det ju utmärkt att ha i sina grytor.(Y)
The_mama97mia5 januari 2009
Hhmmm.. jag har märkt detsamma. Högrev kan vara högdyrt. Fransyska kan vara riktigt billigt ibland. Det man får tänka på är väl både smakmässigt och fettmässigt (alltså fett smakbärare) dvs kan bli liksom torrare med fransyska o kanske inte behöver lika m kt koktid som högrev???
Detta är ju ett recept där du ska ha kött i bitar, så vilka grytbitar som helst kan duga.
Tror jag., Lycka till!
i en rödvinsgryta, vilket kött kan jag välja då?
När man gör köttgrytor kan man välja valfri köttbit...jag brukar ibland ha fransyska el innanlår. Använder sällan högrev då jag tycker den passar bäst till köttsoppa.
Du kan ha märgpipa den har mindre fett men det är ofta fettet som ger mycket av smaken, jag tycket inte fläskkött blir lika bra det faller isär vid långkok och blir trådig så jag håller mig till nöt,lamm kött.
Lycka till(Y)
Jag använder fransyska till grytor.
Det är denna gryta jag ska laga och jag brukar använda högrev men ibland är det så dyrt och svårt att få tag på fina bitar så tänkte om något annat kötte skulle kunna passa.
Jag skulle kanske kunna använda fransyska
Rödvinsgryta med kompott
Det är denna gryta jag ska laga och jag brukar använda högrev men ibland är det så dyrt och svårt att få tag på fina bitar så tänkte om något annat kötte skulle kunna passa.
Jag skulle kanske kunna använda fransyska
Rödvinsgryta med kompott
Oki trodde inte du gillade högrev, men brukar inte fransyska vara ännu dyrare?
Det är denna gryta jag ska laga och jag brukar använda högrev men ibland är det så dyrt och svårt att få tag på fina bitar så tänkte om något annat kötte skulle kunna passa.
Jag skulle kanske kunna använda fransyska
Rödvinsgryta med kompott
Oki trodde inte du gillade högrev, men brukar inte fransyska vara ännu dyrare?
Nej faktiskt inte, konstigt nog. Hittade högrev för 85kr/kg och fransyska för 59kr/kg
Jag ska bjuda 30personer så det blir ganska mkt kött att köpa :D
Har du tillgång till vilt..?
I så fall kan du använda det också. :)
Men..köpa det är DYRT, tyvärr...:(
Annars är det ju utmärkt att ha i sina grytor.(Y)
Hhmmm.. jag har märkt detsamma. Högrev kan vara högdyrt. Fransyska kan vara riktigt billigt ibland. Det man får tänka på är väl både smakmässigt och fettmässigt (alltså fett smakbärare) dvs kan bli liksom torrare med fransyska o kanske inte behöver lika m kt koktid som högrev???
Detta är ju ett recept där du ska ha kött i bitar, så vilka grytbitar som helst kan duga.
Tror jag., Lycka till!