Jag skall göra Jansson och frysa in men alla böcker har olika recept. Vet att jag en gång gjort och det blev bra och en gång blivit dåligt, kommer inte ihåg vilken bok jag använde när.
Är det någon som har tips för hur man gör Jansson som funkar att frysa in?
dahann18 december 2008
Såg att flera recept skriver att det skall vara mjölig potatis och jag som köpte fast:(. Kan det bero på detta?
The_mama97mia18 december 2008
förlåt frågan, men varför måste du frysa in den?
Lotten_J18 december 2008
Jag tycker inte att Janssons blir god när man fryst in den, den blir så vattnig. Brukar aldrig frysa den just pga detta
dahann18 december 2008
Har tänkt göra den idag, håller den till julafton och juldagen ofryst?
Var just vattnig den blev senast så jag borde alltså undvika infrysning.
Eery18 december 2008
kan du inte vänta till dagen innan eller ett par dar innan.. grädda den inte helt färdig och kyl direkt så är det bara att grädda färdigt när det är dax och den är nästan som ny.
Jag använder bara King Edward när jag gör jansson(L)
Erajscha18 december 2008
Med mjölig potatis får man den där krämiga konsistensen. Dessutom ska man använda vispgrädde, inte matgrädde om man ska frysa den. Då kan du grädda den helt klar och sen tina den i kyl innan du värmer den på julafton.
systeryster18 december 2008
Kom ihåg att slå på lite till vispgrädde vid värmningen så blir det nog bra!(Y)
dahann18 december 2008
Tack för all tips! Klart jag inte glömmer grädden:D
matnjutaren18 december 2008
Ja du,dahann, nu har du fått tips så att du klarar dej.(Y)
Jag kan bara tillägga...
Lycka till! :D
Lotten_J18 december 2008
Men vad gör jag då för fel som både har mjölig potatis och vispgrädde och ändå blir den vattnig....tycker inte alls den blir som nygjord Jansson om man fryst den :(
Skrivet av Erajscha den 18 dec 2008
Med mjölig potatis får man den där krämiga konsistensen. Dessutom ska man använda vispgrädde, inte matgrädde om man ska frysa den. Då kan du grädda den helt klar och sen tina den i kyl innan du värmer den på julafton.
bernit18 december 2008
Skrivet av Lotten_J den 18 dec 2008
Jag tycker inte att Janssons blir god när man fryst in den, den blir så vattnig. Brukar aldrig frysa den just pga detta
Jag skall göra Jansson och frysa in men alla böcker har olika recept. Vet att jag en gång gjort och det blev bra och en gång blivit dåligt, kommer inte ihåg vilken bok jag använde när.
Är det någon som har tips för hur man gör Jansson som funkar att frysa in?
Såg att flera recept skriver att det skall vara mjölig potatis och jag som köpte fast:(. Kan det bero på detta?
förlåt frågan, men varför måste du frysa in den?
Jag tycker inte att Janssons blir god när man fryst in den, den blir så vattnig. Brukar aldrig frysa den just pga detta
Har tänkt göra den idag, håller den till julafton och juldagen ofryst?
Var just vattnig den blev senast så jag borde alltså undvika infrysning.
kan du inte vänta till dagen innan eller ett par dar innan.. grädda den inte helt färdig och kyl direkt så är det bara att grädda färdigt när det är dax och den är nästan som ny.
Jag använder bara King Edward när jag gör jansson(L)
Med mjölig potatis får man den där krämiga konsistensen. Dessutom ska man använda vispgrädde, inte matgrädde om man ska frysa den. Då kan du grädda den helt klar och sen tina den i kyl innan du värmer den på julafton.
Kom ihåg att slå på lite till vispgrädde vid värmningen så blir det nog bra!(Y)
Tack för all tips! Klart jag inte glömmer grädden:D
Ja du,dahann, nu har du fått tips så att du klarar dej.(Y)
Jag kan bara tillägga...
Lycka till! :D
Men vad gör jag då för fel som både har mjölig potatis och vispgrädde och ändå blir den vattnig....tycker inte alls den blir som nygjord Jansson om man fryst den :(
Med mjölig potatis får man den där krämiga konsistensen. Dessutom ska man använda vispgrädde, inte matgrädde om man ska frysa den. Då kan du grädda den helt klar och sen tina den i kyl innan du värmer den på julafton.
Jag tycker inte att Janssons blir god när man fryst in den, den blir så vattnig. Brukar aldrig frysa den just pga detta
Håller med :p