Att bara koka upp vitkål och servera med smält smör och havssalt tycker jag är supergott.
25 september 2000
Jättegod ostkål med tapenade:500 g vitkål1 knippe dill125 g ost1 schalottenlök2 msk olivolja2 msk vattenTapenade:30 g svarta oliver30 g inlagda soltorkade tomater1 msk kapris2 st vitlöksklyftor1 dl olivoljasalt och pepparSkär kålen i tunna strimlor, hacka dillen och grovriv osten. Skala och hacka löken. Häll olja och vatten i en vid gryta. Lägg i kälen och låt den fräsa ca 2 min utan att den tar färg. Dra grytan från värmen och rör ner ost, dill och lök. Rör om så att osten smälter.Tapenade: Kärna ur oliverna och hacka dem grovt tillsammans medtomater, kapris och vitlök. Lägg ner ingredienserna i en mixer. Häll i oljan och mixa till en jämn puré. Smaka av med salt och peppar. På bilden är ostkålen toppad med tapenade och garnerad med hyvlad, stekt vitlök.
Vad gör man med alla kålsorter? Bra förslag?
Att bara koka upp vitkål och servera med smält smör och havssalt tycker jag är supergott.
Jättegod ostkål med tapenade:500 g vitkål1 knippe dill125 g ost1 schalottenlök2 msk olivolja2 msk vattenTapenade:30 g svarta oliver30 g inlagda soltorkade tomater1 msk kapris2 st vitlöksklyftor1 dl olivoljasalt och pepparSkär kålen i tunna strimlor, hacka dillen och grovriv osten. Skala och hacka löken. Häll olja och vatten i en vid gryta. Lägg i kälen och låt den fräsa ca 2 min utan att den tar färg. Dra grytan från värmen och rör ner ost, dill och lök. Rör om så att osten smälter.Tapenade: Kärna ur oliverna och hacka dem grovt tillsammans medtomater, kapris och vitlök. Lägg ner ingredienserna i en mixer. Häll i oljan och mixa till en jämn puré. Smaka av med salt och peppar. På bilden är ostkålen toppad med tapenade och garnerad med hyvlad, stekt vitlök.