Jag skulle vilja har förslag på vegetariska kålrätter, har någon förslag?
roj23 september 2007
Prova dolmar m. risfyllning:
Förväll kålblad och skär bort tjockaste"nerven" nertill.
Gör en fyllning av kokt ris blandat m.t.ex.stekt svamp o lök.Krydda m.örtkryddor du gillar (helst färska)+salt o peppar.Små bitar av fetaost är gott i.
Lägg fyllning i kålbladen o rulla ihop o lägg i ungsfast form.Häll över lite grönsaksbuljong med tomatpure o grädda i ca 200 grader tills dolmarna är riktigt mjuka.
Lycka till!:)
Ps:blev inspirerad av grekiska dolmades Ds
Jag skulle vilja har förslag på vegetariska kålrätter, har någon förslag?
Prova dolmar m. risfyllning:
Förväll kålblad och skär bort tjockaste"nerven" nertill.
Gör en fyllning av kokt ris blandat m.t.ex.stekt svamp o lök.Krydda m.örtkryddor du gillar (helst färska)+salt o peppar.Små bitar av fetaost är gott i.
Lägg fyllning i kålbladen o rulla ihop o lägg i ungsfast form.Häll över lite grönsaksbuljong med tomatpure o grädda i ca 200 grader tills dolmarna är riktigt mjuka.
Lycka till!:)
Ps:blev inspirerad av grekiska dolmades Ds