Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding

  • lotta2 11 mars 2008

    Är det någon som har ett bra recept på Kålpudding gjord på färdiglagad brunkål på burk

  • Heisjo 11 mars 2008

    Aldig hört talas om att man kunde göra kålpudding på brunkål.....Tyvärr. (H)

  • evaldo 11 mars 2008

    Jag skulle då inte vilja prova med bhrunkål, men vem vet jag har ju inte provat.
    Jag vill ju tipsa om att göra lika som med vanlig kålpudding.

  • evaldo 11 mars 2008

    Inget kålpuddingrecept men ändå.
    Brunkål
    av Byhäxan
    Också ett måste på julbordet. Lätt att göra - ändå köper man den ofta färdig. Och hur kul är det
    då?
    Portioner/antal: 4
    Ingredienser
    1 st vitkålshuvud, ca 1 kg
    50 gram matfett (eller 0,5 dl flytande) att bryna i
    ½ tsk malen ingefära
    3 dl 3-4 dl skinkspad eller buljong
    1 tsk ättiksprit
    1 st salt efter smak
    1 msk 1-2 msk mörk sirap
    Gör så här
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Ansa vitkålen, dela den i 4 delar och skär bort stocken.
    Skär den i strimlor och/eller bitar.
    Bryn lite i taget i stekpanna eller -gryta och lägg över i långpanna.
    Ringla över sirap, strö på ingefära och häll på ca hälften av buljongen.
    Stek i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.
    Rör då och då och tillsätt mer buljong vartefter.
    Smaka av med lite ättiksprit och salt.
    Förvara kallt i burk med lock och värm före serveringen.
    Källa: Hur du lyckas med julen, Milda
    Koka ihop - Hela Sveriges kokbok
    www.kokaihop.se

  • lotta2 11 mars 2008

    Skrivet av evaldo den 11 mar 2008

    Jag skulle då inte vilja prova med bhrunkål, men vem vet jag har ju inte provat.
    Jag vill ju tipsa om att göra lika som med vanlig kålpudding.

  • lotta2 11 mars 2008

    Hej evaldo, kanske inte så konstigt ändå? i den färdiga brunkålen har man både det syrliga ifrån ättikan,och det söta ifrån sirapen, jag tar tipset ifrån dig ,och blandar vilt.

  • majamia 30 mars 2008

    Jag har gjort kålpudding flera gånger med min hemmagjord abrunkål och det blir mycket gott tycker vi. Jag blandar färsn och lägger i formen och sen täcker jag med brunkål och in i ugnen.
    Det kan jag varmt rekomendera!
    (L)

  • farmoringer 30 mars 2008

    När jag gör kålpudding så bryner jag kålen först, sen när den svalnat så blandar jag direkt i köttfärssen...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.