Är det någon som har ett bra recept på Kålpudding gjord på färdiglagad brunkål på burk
Heisjo11 mars 2008
Aldig hört talas om att man kunde göra kålpudding på brunkål.....Tyvärr. (H)
evaldo11 mars 2008
Jag skulle då inte vilja prova med bhrunkål, men vem vet jag har ju inte provat.
Jag vill ju tipsa om att göra lika som med vanlig kålpudding.
evaldo11 mars 2008
Inget kålpuddingrecept men ändå.
Brunkål
av Byhäxan
Också ett måste på julbordet. Lätt att göra - ändå köper man den ofta färdig. Och hur kul är det
då?
Portioner/antal: 4
Ingredienser
1 st vitkålshuvud, ca 1 kg
50 gram matfett (eller 0,5 dl flytande) att bryna i
½ tsk malen ingefära
3 dl 3-4 dl skinkspad eller buljong
1 tsk ättiksprit
1 st salt efter smak
1 msk 1-2 msk mörk sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa vitkålen, dela den i 4 delar och skär bort stocken.
Skär den i strimlor och/eller bitar.
Bryn lite i taget i stekpanna eller -gryta och lägg över i långpanna.
Ringla över sirap, strö på ingefära och häll på ca hälften av buljongen.
Stek i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.
Rör då och då och tillsätt mer buljong vartefter.
Smaka av med lite ättiksprit och salt.
Förvara kallt i burk med lock och värm före serveringen.
Källa: Hur du lyckas med julen, Milda
Koka ihop - Hela Sveriges kokbok
www.kokaihop.se
lotta211 mars 2008
Skrivet av evaldo den 11 mar 2008
Jag skulle då inte vilja prova med bhrunkål, men vem vet jag har ju inte provat.
Jag vill ju tipsa om att göra lika som med vanlig kålpudding.
lotta211 mars 2008
Hej evaldo, kanske inte så konstigt ändå? i den färdiga brunkålen har man både det syrliga ifrån ättikan,och det söta ifrån sirapen, jag tar tipset ifrån dig ,och blandar vilt.
majamia30 mars 2008
Jag har gjort kålpudding flera gånger med min hemmagjord abrunkål och det blir mycket gott tycker vi. Jag blandar färsn och lägger i formen och sen täcker jag med brunkål och in i ugnen.
Det kan jag varmt rekomendera!
(L)
farmoringer30 mars 2008
När jag gör kålpudding så bryner jag kålen först, sen när den svalnat så blandar jag direkt i köttfärssen...
Är det någon som har ett bra recept på Kålpudding gjord på färdiglagad brunkål på burk
Aldig hört talas om att man kunde göra kålpudding på brunkål.....Tyvärr. (H)
Jag skulle då inte vilja prova med bhrunkål, men vem vet jag har ju inte provat.
Jag vill ju tipsa om att göra lika som med vanlig kålpudding.
Inget kålpuddingrecept men ändå.
Brunkål
av Byhäxan
Också ett måste på julbordet. Lätt att göra - ändå köper man den ofta färdig. Och hur kul är det
då?
Portioner/antal: 4
Ingredienser
1 st vitkålshuvud, ca 1 kg
50 gram matfett (eller 0,5 dl flytande) att bryna i
½ tsk malen ingefära
3 dl 3-4 dl skinkspad eller buljong
1 tsk ättiksprit
1 st salt efter smak
1 msk 1-2 msk mörk sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa vitkålen, dela den i 4 delar och skär bort stocken.
Skär den i strimlor och/eller bitar.
Bryn lite i taget i stekpanna eller -gryta och lägg över i långpanna.
Ringla över sirap, strö på ingefära och häll på ca hälften av buljongen.
Stek i mitten av ugnen tills den är mjuk, ca 1 timme.
Rör då och då och tillsätt mer buljong vartefter.
Smaka av med lite ättiksprit och salt.
Förvara kallt i burk med lock och värm före serveringen.
Källa: Hur du lyckas med julen, Milda
Koka ihop - Hela Sveriges kokbok
www.kokaihop.se
Jag skulle då inte vilja prova med bhrunkål, men vem vet jag har ju inte provat.
Jag vill ju tipsa om att göra lika som med vanlig kålpudding.
Hej evaldo, kanske inte så konstigt ändå? i den färdiga brunkålen har man både det syrliga ifrån ättikan,och det söta ifrån sirapen, jag tar tipset ifrån dig ,och blandar vilt.
Jag har gjort kålpudding flera gånger med min hemmagjord abrunkål och det blir mycket gott tycker vi. Jag blandar färsn och lägger i formen och sen täcker jag med brunkål och in i ugnen.
Det kan jag varmt rekomendera!
(L)
När jag gör kålpudding så bryner jag kålen först, sen när den svalnat så blandar jag direkt i köttfärssen...