Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding

  • Virre85 20 oktober 2008

    Tänkte göra kålpudding idag, jag älskar det men har aldrig gjort det själv. Undrar nu om jag ska ha mörk eller ljus sirap när jag steker kålen?

  • emaxen 20 oktober 2008

    :p hejsan Virre85 :)
    Jag har alltid i lite sirap när kålen har mjuknat för att få fin färg (Y)
    Sen så har jag i risgrynsgröt om det är så att jag har istället för potatis.

    lycka till(L)

    ps jag blandar i gröten i färsen alltså, inte i kålen.
    brukar varva kål o färs i formen det blir saftigare och godare då.

  • Virre85 20 oktober 2008

    Skrivet av emaxen den 20 okt 2008

    :p hejsan Virre85 :)
    Jag har alltid i lite sirap när kålen har mjuknat för att få fin färg (Y)
    Sen så har jag i risgrynsgröt om det är så att jag har istället för potatis.

    lycka till(L)

    ps jag blandar i gröten i färsen alltså, inte i kålen.
    brukar varva kål o färs i formen det blir saftigare och godare då.


    Tack så mycket, är det ljus sirap du använder då?
    Mvh Virre

  • matnjutaren 20 oktober 2008

    Ljus sirap går bra. :)
    Svarar isrället för emaxen.(L)
    Isrället? hehe
    ska ju vara istället..:p

  • emaxen 20 oktober 2008

    Kan använda ljus eller vit baksirap dock inte den mörka.
    Innan jag sätter in kålpuddingen brukar jag ringla lite sirap uppepå alltihopa.
    vet ej riktigt hur mycket, det beror ju på hur mycket man ska göra,man får ta lite på känn, dock inte överdrivet mycket.:)

  • LaJefa 20 oktober 2008

    Ljus sirap

  • majamia 22 oktober 2008

    ibland anänder jag brunkålen som blivit över i frysen efter julen. Det blir väldigt gott och går lite fortare (Y)
    Jag använder ljus sirap, lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.